Едва ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ училище позна и бързичко го върнаха обратно у дома

• 47 703
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Честито Благовещение ... в коледна премяна!

Славена, да ти е здраво и щастливо детето, да развие и реализира таланта си!

# 91
  • Sofia
slavena, и от мен поздрави за РД на талантливата наборка! Gift Heart Тя да следва мечтите си, в ученето явно е Оправна.

Другата седмица ученето ще е сигурно до сряда - да си почива и да се възстановява  Blue Heart (това към ноември)

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 06:39 от aniK

# 92
Славена, да ти е живо и здраво момичето, да преследва мечтите си и да е много щастлива и обичана!
Ноември, бързо да се правя!

Честито Благовещение!

Благовещение

Прохладен лъх от ангелско крило,
                о ангел, о дете,
зефирен лъх от ангелско крило
сред зной облъхва моето чело;
отпаднал ме лелее нежен сън...
Зора се зазорява вън.
Мелодия неземна сред нощта,
                о песен, о дете,
мелодия вълшебна сред нощта
лелее и приспива мисълта:
зора се нова зазорява вън
и празничен се носи звън.
Душата ми тъгува и мълчи,
                о сълза, о дете,
душата ми бленува и мълчи -
и тихо капят сълзи от очи:
аз слушам празнично тържествен звън
през утрен сън, уви, през сън...

Пейо Яворов

# 93
  • нейде там, където ....
Славена, честити да сте и двете! Много щастливи споделени моменти ви желая!

Честит празник!

Ноември, според мен трябва да намерите начин да направите снимка на младежа, училището после ще го мислиш.
В Токуда и Софиямед май може да се правят снимки и без направления на болни от ковид (с направления - питайте, като ви го дават къде може). Платено, евентуално и консултация с пулмолог пак така. Обадете се по телефона предварително.

Честито Благовещение ... в коледна премяна!
.....
Иде ми да извадя лампичките. И без това са от последните, които прибирах и са ми на удобно, наред с реставрирания наскоро лешникотрошач.

50 Shades of Purple, благодаря! Revolving Hearts

# 94
Честит празник, майки!

Славена, да е здрава и да умее да е щастлива!

Преди 10-тина дена си правих профилактични изследвания, които отлагам от септември. Рекох да си пусна антитела, за да се записвам после за ваксина. Излезна, че имам. Явно съм го прекарала. Следващата седмица водих и сина изследвания. Пуснах и на него - има повече от мен, мм няма, майка ми също.... Синът изкара гърло за ден, два дни хрема с тежка глава и после доизкара хремата. Без Т. Това веднага след като им стопираха ПО. Изследванията са за антителата, които формираш след преминало заболяване, явно тази хрема е била нещо "невинно". Кога с него сме преболедували, не знам. Аз си направих доуточняващо изследване, за вирус неутрализиращи антитела - то пък отрицателно. Сега не знам каква съм. Имам ли защита някаква, нямам ли. Кой ли може да ми обясни? Като чета колко противоречиви и уклончиви научни мнения излизат, дали един ЛЛ ще може да ме осветли?

Димитрина, ако ти се дават още пари, можеш да си изследваш и клетъчен имунитет, за около стотина лв, но моят съвет, е ако си решила, записвай се и се ваксинирай

# 95
Снимка и изследвания може и във Вита.

# 96
dimitrina73, аз бих си повторила изследванията в още една лаборатория, преди да реша да си сложа ваксина.

# 97
  • Там, където мечтите се сбъдват
Вита, за снимка и изследвания също препоръчвам. Може да се запази час и да не се чака.

# 98
Питах и в темата за бързите отговори.но и тук да питам, че не помня-как се броят думите за есе по АЕ? Помня, че малките думи не се броят, но кои, освен опр/неопр член, предлозите броят ли се? Ако една дума е написана повече от веднъж, един път ли се брои или колкото пъти е употребена
Като се казва 150-200,точно този ли диапазон се спазва или може +, -... Колко?

# 99
Аз понеже пиша есета в момента и разни други задачи със зададен брой думи - на Уърда като маркирам текста и долу ми показва броя, при нас има изискване за шрифт, големина, разстояние и т.н.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 21:40 от slavena

# 100
  • Sofia
И аз ползвам Word Count в Word - брои всички думи. В рефератите има изисквания за вид и размер на шрифт, междуредие, а вече се побъркаха и от референтни стилове. slavena, голямо писане и при нас Confounded че и по две от двете специалности...
Със сигурност всяка дума се брои, независимо дали тя се повтаря n-на брой пъти, предлозите също се броят. За училищни цели просто трябва да свикне 150-200 колко е горе-долу с неговия почерк. По-нататък ще станат 350-400 и пак ще свикне колко от страничката е това. Допустимо е +/- на зададената бройка с около 10-15% (освен ако в условието не е казано друго).

# 101
Аз тъй като на "дърти години" взах сертификат(по мое ученическо време нямаше нива), помня, че според преподавателката "малките думи" не се броят. Опр и неопр член броят ли се?
Есето(всъщност не е есе в същинския смисъл на думата, а описание на случка) е със зададени 150-200 думи. За домашно е и предполагам, не е фатално, но искам да свикне с правилото.

# 102
Светкавичка, брои се всичко. Както е писала Ани, допустимо е отклонение, но ако е по-съществено, се отнемат точки. Поне немците са много стриктни в това отношение.

Нашите сега работят една аргументативна форма: Stelungnahme (позиция, гледна точка) със строго определени изисквания - увод (кратко представяне на тезата), разгръщане с три аргумента, като всеки аргумент има твърдение, обосновка и пример и заключение, което следва да внуши по категоричен начин заявената позиция. Голяма мъка е. Нашите деца са се отучили да мислят. В мултимедийния свят, в който живеят, всичко е смляно. Хем я гледам, че се мъчи, хем се радвам: хак да ти е заради всички часове на безсмислено пропадане в нищото.

# 103
  • Варна
Благодаря момичета. От Варна сме, за тези които препоръчаха клиники. Днес ще говоря с личната.

# 104
  • Sofia
"малките думи" не се броят. Опр и неопр член броят ли се?

Ако има contraction (I'd, he's...), се брои за една дума. Word брои и опр./неопр.членове. Учителката най-вероятно нняма да е толкова стриктна.
Има ученици, на които им се пише. Указано 200 думи, те написали 350-400. В много тестове, особено напоследък онлайн, е зададено място за поставяне на текста, което брои думите и автоматично реже излишъка. Трябва да свикнат с бройката, а и да се съобразяват с нея.

Шарлот, тия аргументи още от 8ми клас им ги набива госпожата на нашите. От днешна гледна точка си мисля, че може би тя беше много добро попадение, но за жалост ДО я свари неподготвена - пропадна 8ми клас втори срок, а сега и 9ти клас затъва Sad Нашият държи ниво 5 при доста строга учителка, но дали и какво знае, не мога да преценя.

Общи условия

Активация на акаунт