Трудно изхождане

• 744
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте,имам въпрос тъй като трудно се изхождам и това се случва доста рядко в смисъл има периоди в които 4-5 дни не съм ходила .Вмомента ми е 4 ти ден и не усещам да ми се ходи просто имам болка в корема.Какво бихте ми препоръчали което да не е лекарство ами някакъв домашен лек защото имам и хроничен гастрит и някои лекарства не ми влияят добре плюс това не мисля че е много добре да пия такива хапчета или сиропи или капки защото  доста често съм в това положение моля ако някои знае нещо ефективно да сподели.

# 1
Когато имах проблем с жлъчката и аз така не ходих по една седмица. Беше голямо мъчение. За съжаление на мен ми помагаше само Елаксата, но е по-добре да не се привиква към лекарства. Докато бях бременна пък на много места ми даваха съвет за сладко от рози. Аз така и не го пробвах. Тогава консумирах повече бобови ястия (имаше някакъв минимален ефект). По-добре открий къде е проблема, за да го поправиш. Другото е временно решение.

# 2
Ако имате запек, не трябва да ядете запичащи храни като ориз,спагети,макарони,месо на фурна,банани и т.н.

# 3
На първо място, наясно ли сте от къде идва този проблем? Свещички против запек също е вариант в момента, за да провокирате изхождане. 4-5 дена са много време, а това е отрова за организма. От кога сте с този проблем? Задължителна е консултацията с лекар, и ако се наложи може да Ви предпише редовен прием на слабителни.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 16:44 от Borqna Sto 771419

# 4
Задължителна консултация с лекар и диета. Първо да се отстранят причини ако има такива. След това с хранителния режим да се “реактивира” така да се каже перисталтиката и да започне организмът самостоятелно да върши тая работа. Колкото и да обясняват, че някои препарати не водят до привикване и не пречат с времето всичко започва да става само чрез прием на препарати. Все едно да ви обясняват, че дали ще дишате самостоятелно или с апарат и едно и също. Не е. Успех!

# 5
Имате ли достатъчно движение в ежедневието си? Консумирайте повече киви. Сега не е сезон, но по-принцип и сливата дава добър ефект

Но по-добре ще е да отидете към лекар, очевидно ви трябва адекватно решение

# 6
Здравейте,имам въпрос тъй като трудно се изхождам и това се случва доста рядко в смисъл има периоди в които 4-5 дни не съм ходила .Вмомента ми е 4 ти ден и не усещам да ми се ходи просто имам болка в корема.Какво бихте ми препоръчали което да не е лекарство ами някакъв домашен лек защото имам и хроничен гастрит и някои лекарства не ми влияят добре плюс това не мисля че е много добре да пия такива хапчета или сиропи или капки защото  доста често съм в това положение моля ако някои знае нещо ефективно да сподели.
Възможните причини са много и трябва да се търси каква е, за да може да се намери по-трайно решение.
Иначе наистина за спасяване на положението може и някоя свещичка, дори и от дестските да е. Може да пробвате да изядете малко краве масло сутринта на гладно, преди кафето още. Примерно чаена лъжичка, просто парченце масло направо от хладилника, след това си пиете кафе, вода или каквото там.
Някои добавки с магнезий също действат лаксативно - цитрат или оксид например, а и магнезий почти няма човек дето хич да не му трябва, не е излишен.
Ферментирали храни и прочие пробиотици помагат също, особено ако проблемът е от нарушена чревна флора. Понякога (всъщност никак не рядко) се развъждат не точно най-добрите за нас бактерии в червата, които пък произвеждат газове които забавят перисталтиката. Домашен млечен кефир много хора казват че им регулира нещата в това отношение но и всякаква сурова туршия, зелев сок и от сорта пак помагат. Щом има и гастрит, със сигурност бих пробвала и работа върху флората, че могат и да са свързани нещата.
Може и от недобре работеща щитовидна жлеза да е.
Може от много неподходяща диета, недостатъчен прием на течности или от много ограничено движение.
Много неща могат да са и докато не се открие какво е, всякакво решение би било временно.

# 7
Когато имах проблем с жлъчката и аз така не ходих по една седмица. Беше голямо мъчение. За съжаление на мен ми помагаше само Елаксата, но е по-добре да не се привиква към лекарства. Докато бях бременна пък на много места ми даваха съвет за сладко от рози. Аз така и не го пробвах. Тогава консумирах повече бобови ястия (имаше някакъв минимален ефект). По-добре открий къде е проблема, за да го поправиш. Другото е временно решение.

Да по принцип аз за това не желая лекарства защото след време и те няма да могат да ми помогнат а и вредят

# 8
На първо място, наясно ли сте от къде идва този проблем? Свещички против запек също е вариант в момента, за да провокирате изхождане. 4-5 дена са много време, а това е отрова за организма. От кога сте с този проблем? Задължителна е консултацията с лекар, и ако се наложи може да Ви предпише редовен прием на слабителни.

Здравейте не мога да кажа конкретно тъй като има примерно 2-3 дни в които всичко е нормално и след това се случват тези затруднения не знам каква може д се причината ами благодаря за информацията

# 9
Задължителна консултация с лекар и диета. Първо да се отстранят причини ако има такива. След това с хранителния режим да се “реактивира” така да се каже перисталтиката и да започне организмът самостоятелно да върши тая работа. Колкото и да обясняват, че някои препарати не водят до привикване и не пречат с времето всичко започва да става само чрез прием на препарати. Все едно да ви обясняват, че дали ще дишате самостоятелно или с апарат и едно и също. Не е. Успех!

Така е за това избягвам лекарствата

# 10
купи си Лактулоза от аптеката ще ти помогне да се изходиш, може да си правиш да закусваш чия има рецепти много в нета, ще ти помогне със сигурност да ходиш всеки ден до тоалетна.

# 11
Една шепа сушени сини сливи ще оправи нещата до час-два.

# 12
Пробвай да ядеш дневно по 2 филийки пълнозърнест хляб. При мен това действа.
Разбира се, всякакви храни с фибри помагат, ти си прецени кои са ти подходящи.

# 13
Слънчогледово и ленено семе. Аз пред ядях редовно, помагат. Само че слънчогледово от обеленото.

# 14
Да ви кажа имам близък с такъв проблем от мнооого години и нито сливи, нито киви, нито каквото и да било може да му помогне. Човека си взема само едни таблетки и то вече по 3. За него обаче това си е в реда на нещата и хич не се грижи да се оправи. Та нека авторката да отиде на прегледи и да си направи съобразена диета. На друга моя приятелка детенцето от малко е така. Започна да получава също болки, да се страхува от изхождането и да се стиска за да не го боли. С подходяща хранителна диета и много усилия докато прояде разни неща, които не ядеше детето си ходи нормално.

Общи условия

Активация на акаунт