Били ли сте на астрологична консултация? Препоръчайте астролог - 4 тема

 • 78 676
 • 778
 •   2
Отговори
# 765
 • Мнения: 358
Именно! Точно такива хора имах предвид.
В такива случаи се пита: Вас какво ви интересува?
Нищо не ги интересува. Чули са по телевизията, че една астроложка познала кога ще има земетресение или че Доналд Тръмп ще падне и ме питат "ти можеш ли така?"
Имам и колеги, които вместо поздрав, ме питат "ти кога ще ми видиш картата?" Ако им поискам час на раждане: Е, хайде сега! Не можеш ли без час на раждане? Бяха ми го казвали, но не го помня.
Срещала съм в по-далечното си обкръжение и хора, които се заяждат лекичко: Какво искаш да кажеш сега? Че хората, които не си знаят часа на раждане, нямат хороскоп ли?
Тук кашата е пълна: хороскоп-карма-съдба-бъдеще... всичко е яко омотано в главите. Задават въпроси на килограм, а отговарянето им е чиста загуба на време.
Ще използвам един цитат на Бонати, който се отнася за хорарната астрология, но валиден е и в наталната астрология.Yum
Според Бонати едно интересно условие за нерадикална карта😉
..".учените хора споменават, че когато кверента е толкова глупав, че не знае нито как да зададе въпроса, нито за какво пита, в такъв случай не си длъжен да приемаш въпроса".Yum

# 766
 • Мнения: 35
Здравейте,някой да е ходил при Даниела астроложка гледа в Бояна.Ако може отзиви

# 767
 • Мнения: 3 228
След като разберат, че съм астролог, на мене са ми задавали въпроса (не е изолиран случай) Ако дойда при тебе/ако си запиша час, ти какво ще ми кажеш?


В смисъл искат да те тестват ли?
Ами каквото е заложено в хороскопа, това ще им кажеш.
Ако конкретизират някаква тема за разглеждане. Някои не конкретизират и искат да слушат общи приказки на килограм, макар че тази категория хора не ми е сред клиентите.

Вече от 2015 г. не работя в колектив, но преди всеки път, когато разберат, че съм астролог, се пробваха да изпросят безплатен хороскоп. Така че е най-добре тези занимания да не се споделят с колежки в офиса. Повечето нямат култура да си плащат, ако могат да се възползват от познат.

Към питащата дама по-горе в темата:
Астролозите не "гледат". )))

# 768
 • Мнения: 4 865
Тази Даниела не е никаква астроложка,  така че точно " гледане" си е при нея Joy толко черногледи неща ми наговори, че бях в дупка направо.. то не бяха болници, операции,даже и проблеми с правосъдието, че много трудно ще имам деца и само с " помощ" .. нищо общо с реалността. Нито едно нещо не се случи. После като правих консултация с Илияна и видях ,че ми говори за същите аспекти, но ги " разчита" по коренно различен начин. Тоест Даниела гледа какви аспекти имаш, но до там - тълкуването им е все едно да ми дадеш на мен да ти ги тълкувам.

# 769
 • Мнения: 3 228
Не е голяма рядкост да има неправилен прочит на натална карта от професионален астролог.
Аз с този проблем се сблъсквам много често, тъй като имам възможност да наблюдавам кой как тълкува.

Има колеги с много знания на теория, включително и преподаващи астролози, но стане ли въпрос за практика, започват да четат хороскопа като по учебник и не могат да видят реалния човек зад него.

# 770
 • SF
 • Мнения: 20 520
В смисъл искат да те тестват ли?
Ами каквото е заложено в хороскопа, това ще им кажеш.
Ако конкретизират някаква тема за разглеждане. Някои не конкретизират и искат да слушат общи приказки на килограм, макар че тази категория хора не ми е сред клиентите.


Нямам идея. Едва ли могат да ме тестват хора, които с трудност ще изброят всички зодии.
Чули са, че астрологията е нещо любопитно, но не знаят какво да очакват. Някои се притесняват да не взема да им кажа, че ще умрат.
Знаеш ли... Такива въпроси са долитали от хора, които съм смятала, а и те сами се смятат, за много интелигентни. Била съм шокирана от елементарното им мислене.
Всеки чака безплатен хороскоп с лекичкото "кога ще ми погледнеш картата". Всеки смята, че докато пием по едно кафе, може да си разбере бъдещето.

# 771
 • Мнения: 3 228
Знаеш ли... Такива въпроси са долитали от хора, които съм смятала, а и те сами се смятат, за много интелигентни. Била съм шокирана от елементарното им мислене.

Точно това щях да го пиша в съседната тема и се чудех дали да си изказвам, че да няма обидени пак. Но ти ме изпревари. И аз бях потресена да разбера колко хора с елементарно и опростенческо мислене има сред мои познати жени, които изглеждат привидно интелигентни, над средното ниво, имат сериозни професии, някои дори са се издигнали в кариерната йерархия. И сред тях има освен това и напреднали в астрологията.

И точно този тип жени подкрепят елементаризма, клишетата и такъв тип астролози. Не съм видяла да подкрепят сериозен астролог, постоянно лайкват и репостват някакви бълвочи... От недоучили астролози, които в търсене на бърза популярност искат да внушат на публиката, че Астрологията е елементарна и всичко може да се тълкува по планета в знак и планета в аспект, на парче. А такива астролози, между другото, са с десетки хиляди последователи, промиват яко мозъци и хората приемат техните бълвочи за чисто монета.

А по отношение на масовия читател, който на любителско ниво се интересува от астрология и по-скоро от самия себе си – през призмата на астрологията, няма как да имаме очаквания. Но от хора, за които знам, че са интелигентни, някои от тях са учили сериозно астрология, но подкрепят ширпотребата и елементаризма, а често и шарлатанията, която стои зад тях, съм разочарована. Такива ги наричам псевдоинтелектуалки. ))

# 772
 • Мнения: 4 865
A какво ще кажете за астроложката на Гала - Мария Василева? Струва ми се,че и тя поства из фейсбук разни клиширани работи...

# 773
 • Мнения: 3 228
Те повечето публикуват общи приказки и клишета, но това е маркетингов трик – така се привлича масова аудитория. Ако е нещо на по-високо ниво и по-специализирано, масовият читател няма да го разбере и осмисли без необходимите за това познания. Нито ще се оцени този труд, от личен опит мога да го кажа.
Масово се чете за зодии, ретрограден Меркурий и новолунни желания. Има и астролози, които публикуват по-сериозни мунданни прогнози, но средностатистическият читател е така устроен, че мисли първо за себе си, а не за глобални проблеми, него го интересува какво на него лично може да му се случи. Затова сред тях се котират общи прогнози, които не могат да имат индивидуално приложение. Комерсиално ориентирани астролози много добре разбират това. Сред тях има и добри специалисти, но те са наясно с маркетинговите инструменти и с психологията на тълпата, затова бълват общи приказки.

# 774
 • Мнения: 1 262
Въпросът е дали има други читатели, освен масовия ?

# 775
 • Мнения: 3 228
Въпросът е дали има други читатели, освен масовия ?

Има, но те не са потенциални клиенти. Аз имах читатели сред практикуващи астролози, ползваха ме като безплатно бюро справки и генератор на готови идеи. Предполагам, че и ти имаш такъв опит.

# 776
 • Мнения: 377
Аз съм доволна от Мира Кунева. Хороскопът й беше преди 2 г. 120 лв. Много точна и професионална прогноза. Посочи ми период за забременяване и раждане на дете, което сега е на път да се сбъдне. Никой не вярваше, че е възможно на 44 г.

# 777
 • Мнения: 1 521
Тъкмо прослушах хороскопа ми от Мира от 2021г...
По отношение на професионалната област много точно се случиха нещата спрямо прогноза, е, с малки нюанси - новите колеги се оказаха в старата фирма, а не в нова - просто фирмата реши да разкара една част от служителите си и да назначи нови на тяхно място, в резултат се чувствам все едно съм на ново място, но реално не съм. По отношение на любовта - там няма никакво съвпадение, но все си мисля, че моята карта говори по-скоро за професионални партньори, а не за брачни.
Ходила съм и при Джина Василева, хубавото при нейната консултация, е, че се виждате на живо. Темите, които засега бяха аналогични като при Мира година по-рано, също прогнозата й се сбъдна, но парадоксално, въпрос на гледна точка както се казва.
Тази година си направих хороскоп при Гали, ами тъй като беше по-негативен, може би тя просто ми казва истината без много да увърта, и от нея съм доволна.

# 778
 • в 1001-та нощ
 • Мнения: 16 402
Да продължим в новата тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1610576

Моля да обърнете внимание на поканата в първия пост Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт