Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 10

• 85 010
  • 825
  •   1
Отговори
# 270
Да попитам колко гр. макс може да се приемат омега3?

# 271
Омега 3 - 1500 мг на ден е за възрастни.

# 272
Благодаря!

# 273
  • София
С тези стойности какво бихте приемали ,момичета?Последните 4 реда основно,това са витамините,които изследвах .И щитовидните някой ако може да погледне,назначени са ми от ендокринолог,който е отпуска в момента и ще ги коментираме разбира се,но след две седмици и ми е любопитно как са,леко ниски ми се виждат.
В момента не пия абсолютно нищо.
Скрит текст:

# 274
Здравейте на всички. Denis, имам въпрос относно д хиро инозитола. Със завишени андрогени и СПКЯ съм, приемам само инозитол, но ми се иска да включа и д-хиро инозитол. Проблемът е, че съм с тромбофилия, неусвояване на фолиевата киселина и др. и трябва да приемам метилирани форми. Затова и, не съм взела Инофилик и подобни. Купила съм си само чист инозитол на прах и метилирана ФК, а от известно време търся комбинирана добавка, съдържаща и двата изомера на инозитол, дори да няма ФК в нея. Или, отделно само д-хиро, ще ги приемам в съотношение 40:1. Би ли ми дала идея от къде мога да си взема или чист д-хиро инозитол, или комбинация от двата, защото никъде не успявам да намеря?

# 275
Привет, Денис Simple Smile
Моля за помощ при времевото разпределение на добавките. Бременна съм в 18 г.с. и последните 2 седмици ми изписаха да пия доста неща, които не знам как да разпределя най-правилно. Единственото константно ми е Л-Тироксина 0.50 мг, който пия сутрин към 5 и 30. Останалите неща, които имам да пия, са:
-билкова кръв 2 х 20мл преди хранене
-Малтофер (желязо) 2х1
-магнезий - 1 х 400 mсg
-вит.Б-комплекс + отделно вит.Б12
-вит. Д

Как най-оптимално могат да се разпредели приема им?
Благодаря!!!

# 276
Здравейте Denis

С ИЯР съм (на 33) в момента правя опити на естествен цикъл и при пункцията ми се оказа че няма нито една яйцеклетка ( от 3 фоликула)можете ли да ми препоръчате режим.От ИЯР темата ме изпратиха тук.

Последни резултати правени са април месец

Тези са от края  на май на 3 ден от МЦ

# 277
  • София
Привет, Денис Simple Smile
Моля за помощ при времевото разпределение на добавките. Бременна съм в 18 г.с. и последните 2 седмици ми
Скрит текст:
изписаха да пия доста неща, които не знам как да разпределя най-правилно. Единственото константно ми е Л-Тироксина 0.50 мг, който пия сутрин към 5 и 30. Останалите неща, които имам да пия, са:
-билкова кръв 2 х 20мл преди хранене
-Малтофер (желязо) 2х1
-магнезий - 1 х 400 mсg
-вит.Б-комплекс + отделно вит.Б12
-вит. Д

Как най-оптимално могат да се разпредели приема им?
Благодаря!!!
Здравей!
Изтегли  Л-Тироксин-а по-рано през нощта, за да ти е по-удобно, напр. към 2-3ч. ... зависи кога си лягаш... да има поне 3 часа сън.
От него и желязо и вит. Д,  да има интервал 8 часа... от други добавки ( В12, магнезий...) - 4 часа.
Желязо - на гладно, с вода, час преди хранене
Вит. Д и В12 - може на един прием, след хранене.
Магнезий между храненията или вечер преди сън ... предполагам е 400мг. и е добре да се приема на 2 приема, за да се усвои максимално ( 2х200мг).

Здравейте Denis
С ИЯР съм (на 33) в момента правя опити на естествен цикъл и при пункцията ми се оказа че няма нито една
Скрит текст:
яйцеклетка ( от 3 фоликула)можете ли да ми препоръчате режим.От ИЯР темата ме изпратиха тук.
Последни резултати правени са април месец

Тези са от края  на май на 3 ден от МЦ
Здравей!
ТСХ е добре.
Е2 е доста висок, ЛХ и ФСХ са ниски... може да е имало киста.
АМХ и Инхибин В показват почти изчерпан ЯР.
Трябва ти специалист по репр. медицина.

# 278
  • София
Какво ви е мнението за Омегата на Мьолерс?
https://www.marvi.bg/shop/moller-39-s-forte-%D0%BC%D1%8C%D0%BE%D … D0%B0%D0%BF%D1%81

И този Б комплекс дали е хубав?
https://remedium.bg/biocoenzymated-aktiv-v-kompleks-h60-kapsuli- … -factors-154950/p

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 14:58 от *Bubble*

# 279
Момичета ,имам назначена DHEA 100mg дневно поради нисък АМХ,но вчера попаднах на информация,че имало 7-Кето Dhea ,която била пък по добрия вариант с по малко странични ефекти
И сега незнам какво да взема, смисъл действието на двете едно и също  ли е?
А между другото когато отидох в аптека Гален да си купя DHEA ми казаха, че я нямали,била изтеглена от тяхната аптечна мрежа Thinking

# 280
  • София
Момичета ,имам назначена DHEA 100mg дневно поради нисък АМХ,но вчера попаднах на информация,че имало 7-Кето Dhea ,която била пък по добрия вариант с по малко странични ефекти
А между другото когато отидох в аптека Гален да си купя DHEA ми казаха, че я нямали,била изтеглена от тяхната аптечна мрежа Thinking
Това е хормон и тази добавка има два метаболита ( форми) - 7 Кето ДХЕА е по-чиста и не дава странични ефекти, за разлика от ДХЕА .Т.е. не влияе толкова на серумните нива  на Е2, Тестостерон, ДХЕА , не причинява акне, косопад, окосмяване и т.н. вкл. и хормонален дисбаланс.
Лекарите не са много наясно с това и си назначават директно ДХАЕ - добавка аналогична на хормона ДХЕА. ... както и не следят, как тази добавка влияе на посочените хормони.
При спортистите обаче, тази добавка е много добре проучена, тествана, изпитвана .... както и при американците - те масово я ползват за отслабване... в повечето случаи масово и безконтролно, според мен Simple Smile
Дадена марка добавка, може да е изтеглена от пазара по много причини.
На БГ пазара, а и по цял свят си се предлага както ДХЕА, така и 7Кето ДХЕА.
Търсенето, определя предлагането Simple Smile - ДХЕА е на много по-ниска цена, а кой ти разбира каква е разликата и как точно действа?! За много потребители водеща е цената и това важи не само за добавките.
Много хора се радват, когато нещо е намалено с 50-60%, докато на мен ми светва една червена лампичка Simple Smile - дали не е метне, дали не е с изтичащ срок на годност, дали не е съхранявана неправилно ( много висока или много ниска Т.) и т.н.

# 281
И на мен ми беше изписана ДХЕА, но аз си купуваха 7- кето от Фрамар- само там я намирах налична.

# 282
Благодаря ви denis , iren11 Hug
Само незнам дали определената ми доза за прием би била същата ако си взема 7-кето Дхеа ,а бихте  ли ми препоръчали на коя марка ?

# 283
Здравей Денис,

моля за препоръка какво мога да приемам против мускулни крампи, знам че се приема магнезий, но кой точно е добър? Имам магнерот, но не знам дали би бил удачен...
 Приемам глюкофаж заради ИР, сутрин и вечер, сутрин Неофолик мета и пикозитол, на обяд вит.Д3 Ойлесен 2000 UI, след цикъл 2х1 Абогерит за 10 дни, а след овулация АП до цикъл.
По кое време е добре да включа магнезий и като цяло бих ли могла да пия Магнерот?

От година не бях получавала крампи, но снощи бяха 2 последователни и днес все още изпитвам лека болка при ходене.
Не съм бременна, но правим опити.
Отделно съм с тромбофилия-фактор 5 и ПАЙ.

Благодаря ти предварително 🍀

# 284
BellAaAa , при крампи най-бързо действа магнезиевото олио. Като форма на магнезий по-добрият вариант е , да е магнезиев цитрат. В Магнерот е магнезиев оротат.

Общи условия

Активация на акаунт