Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 10

• 83 751
  • 825
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте,момичета!Моля за съвет и препоръки с  НЯР съм на 33години и лошо качество на яйцеклетките ,докторката ми предписа като добавки коензим Q10 сутрин и вечер по 1 таблетка,метафолиева киселина 1 таблетка на ден 400мг ,вигантол 10 капки като Витамин Д ми е 30 в момента ;Resveratol 2x1 таблетка и на своя глава пия и омега 3 .Предстои ми 4 та стимулация и искам бързо да вкарам нещата в норма и да оползотворя времето до стимулацията.В какви часове и по кое време да приемам тези добавки,да добавя ли още нещо?Селен,витамин B?Всичко което ми препоръчате ще ми е от полза,за жалост нищо не разбирам,а трябва да подобря качеството на яйцеклетките.Благодаря предварително!

# 61
Денис,

миналата седмица изследвах вит. Б12 и стойността му е 634,40 (реф. стойности 145 - 569). С каква доза да го поддържам в горната граница?

# 62
Денис,

миналата седмица изследвах вит. Б12 и стойността му е 634,40 (реф. стойности 145 - 569). С каква доза да го поддържам в горната граница?

Бихте ли споделила какъв Б12 сте приемала и колко време, за да вдигнете нивото?
Аз започнах от миналия месец с добавките и смятам началото на м. април да пусна контрола, след 10 дни пауза.
🍀

# 63
Приемах метилкобаламин Б12 на Natural factors от 1000 мг по 1 таблетка всеки ден  (https://remedium.bg/natural-factors-vitamin-v12-metilkobalamin-1 … tabletki-130352/p ) и след като стигнах близо до горната граница започнах да пия 500 мг дневно метилкобаламин Б12 на Уебър (https://remedium.bg/webber-naturals-b12-500-mkg-h120-sublingvaln … tabletki-148833/p)

# 64
Здравейте днес бях на гинеколог изписа ми Флоева киселина ще кача снимка. Та въпроса ми е някоя мама пиела ли е и доволна ли е ? Понеже се мъчим за второ детенце от две години но не се получава. Благодаря ви! Качам снимка

# 65
  • София
При две години неуспешни опити не ви трябва гинеколог, а репродуктивна клиника.

# 66
  • София
Обърнете се към репродуктивен специалист, фолиевата киселина няма да реши проблемите, ако от две години се опитвате и не се получава.

# 67
Здравейте днес бях на гинеколог изписа ми Флоева киселина ще кача снимка. Та въпроса ми е някоя мама пиела ли е и доволна ли е ? Понеже се мъчим за второ детенце от две години но не се получава. Благодаря ви! Качам снимка

Аз миналата година пих такава, изписана ви от гениколожка. Не видях ефект от нея, като аз забременявам по естествен начин от раз. При нас се оказа мъжки фактор и сега сме след инвитро.
Както са ви посъветвали и други момичета, при условие, че 2 г не се получава се консултирайте с репродуктивен специалист. Това, че вече имате едно дете, не означава, че не е настъпил някакъв проблем, за съжаление.

# 68
denis, здравей!
Искам да попитам пак, по мои запитвания беше ми препоръчала следното
Вит. Д, Омега 3, В6, В12, ФК ... на един прием, след хранене
Желязото ( двата продукта) на гладно поне час преди хранене и 10-12 часа интервал от В12
Водораслите - на гладно с вода, поне час преди хранене, всичките на един прием ... те са богати на В12, което означава да има интервал 12 часа от желязото.
Ензими - предполагам са храносмилателни - приемат се с храната
ПроБ - вечер, на гладно с вода, 3-4 часа след по-лека вечеря... преди сън

Искам да добавя селен, цинк и пектин. Къде ще е най-удачно да ги вместя?
Има ли значение какъв е ябълковият пектин?
Селен тези варианти добри варианти ли са?

Цинк с мед не намерих, както беше препоръчала, сигурно отделно трябва да потърся
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030014550
https://nowfoods.bg/now-foods-selenium-100-mkg-100-tablets
https://apteka.framar.bg/30074787/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D1%85%D0%B5 … C%D0%BA%D0%B3-100

Благодаря!

# 69
# 70
Как го взимате цинка с мед? За него и за хрома май се взимаха определен период и после се почиваше? Някой пие ли хром, каква е препоръчителната форма? Както и за цинка? denis какви форми препоръчваш ти?

# 71
Алисън, от проучването ми при акнето преди години энам, че хром пиколинат е с добра усвояемост. Но не пия сега.

Цинк вэимам следобед, поне 2-3 часа след обяда и 2-3 преди вечерята, но не всеки ден, эащото намалява докаэано желяэото, а съм с ниско желяэо и схемата ми е основана на тоэи приоритет.

Аэ съм със эакъснение от 1 ден вече, а цикълът ми е като часовник. Тест-отрицателен и съм сигурна, че е от някоя от добавките. Случвало ли ви се е или въэможно ли е да е от гигантските доэи фолиева или б комплекс? Иключвам бременност, эащото "опити" е имало след предполагаема овулация... принципно ми эацапва, а сега нямам и следа от цикъл.

EDIT: За цинка: най-добрите форми са бисглицинат, пиколинат, челат (хелат). Аз взимам бисглицинат. Пак от акне-знанието ми най-добрите резултати според проучванията са постигани с пиколинат и бисглицинат.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 14:18 от snowwhite12

# 72
Алисън, от проучването ми при акнето преди години энам, че хром пиколинат е с добра усвояемост. Но не пия сега.

Цинк вэимам следобед, поне 2-3 часа след обяда и 2-3 преди вечерята, но не всеки ден, эащото намалява докаэано желяэото, а съм с ниско желяэо и схемата ми е основана на тоэи приоритет.

Аэ съм със эакъснение от 1 ден вече, а цикълът ми е като часовник. Тест-отрицателен и съм сигурна, че е от някоя от добавките. Случвало ли ви се е или въэможно ли е да е от гигантските доэи фолиева или б комплекс? Иключвам бременност, эащото "опити" е имало след предполагаема овулация... принципно ми эацапва, а сега нямам и следа от цикъл.

EDIT: За цинка: най-добрите форми са бисглицинат, пиколинат, челат (хелат). Аз взимам бисглицинат. Пак от акне-знанието ми най-добрите резултати според проучванията са постигани с пиколинат и бисглицинат.

На мен ми закъсня 6 дена.. пия доста добавки вече.. но новите, които включих са Б12 1000мкг, желязо. Ние правихме опити и след отрицателен тест и аз реших, че е от някоя добавка. Имах по- осезаем ПМС този месец..

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 07:18 от maita05

# 73
Да,  има нещо эначи. Все пак органиэмът е подложен на някакви ударни доэи витамини... аэ имах болки около овулация, които принципно никога нямам и гърдите ме болят точно 2 седмици вече, направо полудявам. Може да е и от омега 3 така си мисля, макар да няма логика.

Иначе може да  еполеэно инфото на някой: в няколко теми бях споменавала, че 3 месеца в края на 2020 приемах големи доэи ретинол (3-5000 ме почти всеки ден). Не само, че сега нивата не са ми високи, но са и сравнително ниски. :Д 300-800 са границите, а моето ниво е 389, което эначи, че эапасите в черния дроб не са кой энае колко големи. Ниски нива на А и желяэо се свърэват с проблеми в овулацията. Не съм установила такива, но искам да предотвратя, эатова ще включа А по схема на денис в малки количества.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 23:35 от snowwhite12

# 74
Здравей, denis
Бяхме коментирали в другата тема с теб хормоните, моля сега за помощ и за добавките Simple Smile
Хипофункция на ЩЖ, ИР (диета, спорт, следя КЗ с глюкомер да не се качва), нередовен цикъл с проблемна О, която разследвам в момента (след две къси ЛФ (9-10дни), нисък прогестерон на 7 ден след О, сега ще пускам женски хормони + андрогени + тези на надбъбречната жлеза на 3 ден по твой съвет, и отивам на АГ за ехограф и консултация).
Опитвам се да наредя добавките и лекарствата, ето какво се получи:
Имам две хранения, закуска и обяд, вечер не ям.

3h – хормон ЩЖ
6h – трио (2г инозитол+NАС 600 мг + Аргинин 1000 мг)
7h – закуска + глюкофаж (500 мг, толкова ми е изписано дневна доза) (първо кафе)
След закуска – B12 (цианкомалтамин 100 мкг - май не е хубава форма, ще го сменям)
12h – обяд (последно кафе)
След обяд – вит C (100 mg), ФК (метилирана 400мкг), вит D (4000 IU)+K1(0.7 mg)+K2(40 мкг), омеги (1500 mg), МВИ (2600 mg) (от М до О само, нали?), хром (пиколинат 200 мкг)
17:30 – желязо (25 мг хелат)
22h (преди лягане) – инозитол + NAC+магнезий (цитрат, 150 мг) (без аргинин? Четох, че дозата му е 1000 мг/дн, моите таблетки са 1000 мг; или да разделя на две по 500 сутрин и вечер?)

Прочетох, че прием на Л-тирозин влияе благоприятно ЩЖ – добра идея ли е, и ако да, кога да го вместя? Линк:
https://remedium.bg/natural-factors-l-tirozin-pri-depresia-i-str … -kapsuli-141375/p

Чета назад и сега тепърва се образовам, ще включвам и другите добавки.
Моля за коментар дали бъркам някъде в схемата, нещо пречи ли си с нещо?

Общи условия

Активация на акаунт