Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 10

• 84 985
  • 825
  •   1
Отговори
# 285
BellAaAa , при крампи най-бързо действа магнезиевото олио. Като форма на магнезий по-добрият вариант е , да е магнезиев цитрат. В Магнерот е магнезиев оротат.

Благодаря, освен олиото гледам и Магнезий на ДопелХерц, но не е упоменато дали е магнезиев цитрат

# 286
В Магнезиум диаспорал формата на магнезия е цитрат. Лично аз си взимам на NOW - има на таблетки, има и на прах.

# 287
Денис, привет, изследвах Цинк и Селен, може ли коментар? На мен селенът ми изглежда ок, но може би трябва да приемам цинк? Благодаря.
Скрит текст:

# 288
denis, днес си взех витамин Е, в желирани капсули е. Половин час чантата ми стоя в изключена кола на 33 градуса. Сега цялото шише е топло, капсулите са топли и размекнати. Дали му се е отразило на качеството?

# 289
  • София
Денис, привет, изследвах Цинк и Селен, може ли коментар? На мен селенът ми изглежда ок, но може би трябва да приемам цинк? Благодаря.
Скрит текст:
Да, нивата на цинка са ниски.
С цинк, трябва да пускаш и мед  - тълкуват се по-точно.

denis, днес си взех витамин Е, в желирани капсули е. Половин час чантата ми стоя в изключена кола на 33 градуса. Сега цялото шише е топло, капсулите са топли и размекнати. Дали му се е отразило на качеството?
Не мога да отговоря на този въпрос. Добавките се съхраняват на по-хладно и сухо място и не трябва да са изложени на пряка слънчева светлина... и ако това не се спазва - влияе на кач-вото на продукта.
Вит. Е е антиоксидант.... и не би трябвало да се повлияе много ( от тези анормални условия Simple Smile  ), но ако базата е нестабилна ... това може да се отрази на кач-вото на продукта, като цяло?!. Ако е кокосово масло, е най-добрия вариант... погледни какво точно съдържа.

# 290
Момичета може ли да ми кажете избора на добавки дали е подходящ и в какъв ред да ги пия.Ще прикача снимки на добавките!Благодаря предварително!След два спонтанни аборта съм и желая да подобря качеството на яйцеклетките! https://remedium.bg/natural-factors-r-alpha-lipoic-acid-pri-diab … -kapsuli-133316/p https://subra.bg/bg/hranitelni-dobavki/grizha-za-srceto/webber-n … -kapsuli-10110064 softgels.html https://galen.bg/natural-factors-l-arginine-za-ukrepvane-na-musk … -mg-h90-v-kapsuli https://apteka24.gr/mobile/product/details?Id=974&langId=0 https://revita.bg/shop/%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B0-3-%D0%BA%D … D1%83%D0%BB%D0%B8 https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010023444

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 08:09 от Lililqna

# 291
denis, каква е максималната доза вит Д на ден?

Вит Д ми е критично нисък 18.1, въпреки че пръсках спрея на Бетер Ю вит Д+К, после ежедневно приемах по 8 капки вигантол вечер с мазна храна в продължение на месец. Намалих приема на Вигантол на 2 пъти седмично по 10 капки и резултатът е описаният по-горе. Просто имам чувството, че каквото и да пия не го усвоявам. Други добавки не приемам, които да пречат. Ендокриноложката ми каза да мина на Вигантил 6 капки / ден - не иска да чуе, че не ми действа. Иска контрола след 45 дни, но аз се стремя да забременея и не ми се губи месец и половина да мъча вигантола, за да разбере ендокриноложката, че това не е моят препарат.

# 292
  • София

Вит Д ми е критично нисък 18.1, въпреки че пръсках спрея на Бетер Ю вит Д+К, после ежедневно приемах по 8
Скрит текст:
капки вигантол вечер с мазна храна в продължение на месец. Намалих приема на Вигантол на 2 пъти седмично по 10 капки и резултатът е описаният по-горе. Просто имам чувството, че каквото и да пия не го усвоявам. Други добавки не приемам, които да пречат. Ендокриноложката ми каза да мина на Вигантил 6 капки / ден - не иска да чуе, че не ми действа. Иска контрола след 45 дни, но аз се стремя да забременея и не ми се губи месец и половина да мъча вигантола, за да разбере ендокриноложката, че това не е моят препарат.
Това, 18 предполагам е ng/ml?! ... трябват ти поне 7-8000IU  до 10 000IU  ... като оптимална доза. Не е добре да се приемат много високи дози, като 25-50 000МЕ напр... за попълване на дефицит.
1 капка Вигантол е 500IU
2 капки са 1 000 IU
10 капки =5 000IU
20 капки = 10 000IU
Приема се след по-мазно хранене... може с 2-3сл кокосово масло напр. сусамов тахан, зехтин...
Провери  желязо - ако там има проблем, трудно се попълват депата на вит.Д .
Изследва се желязо, феритин, трансферин, ЖСК, хемоглобин...

# 293

Вит Д ми е критично нисък 18.1, въпреки че пръсках спрея на Бетер Ю вит Д+К, после ежедневно приемах по 8
Скрит текст:
капки вигантол вечер с мазна храна в продължение на месец. Намалих приема на Вигантол на 2 пъти седмично по 10 капки и резултатът е описаният по-горе. Просто имам чувството, че каквото и да пия не го усвоявам. Други добавки не приемам, които да пречат. Ендокриноложката ми каза да мина на Вигантил 6 капки / ден - не иска да чуе, че не ми действа. Иска контрола след 45 дни, но аз се стремя да забременея и не ми се губи месец и половина да мъча вигантола, за да разбере ендокриноложката, че това не е моят препарат.
Това, 18 предполагам е ng/ml?! ... трябват ти поне 7-8000IU  до 10 000IU  ... като оптимална доза. Не е добре да се приемат много високи дози, като 25-50 000МЕ напр... за попълване на дефицит.
1 капка Вигантол е 500IU
2 капки са 1 000 IU
10 капки =5 000IU
20 капки = 10 000IU
Приема се след по-мазно хранене... може с 2-3сл кокосово масло напр. сусамов тахан, зехтин...
Провери  желязо - ако там има проблем, трудно се попълват депата на вит.Д .
Изследва се желязо, феритин, трансферин, ЖСК, хемоглобин...

При желязото нямам проблем, изследвах го заедно с вит Д и още витамини. Значи мога и 20 капки дневно да пия това ще са 10000 IU? А вит Д на хапчета дали е добър вариант и ако да - за какви да погледна в търговската мрежа (има ли разлика във формите)

# 294
  • София
При желязото нямам проблем, изследвах го заедно с вит Д и още витамини. Значи мога и 20 капки дневно да пия това ще са 10000 IU? А вит Д на хапчета дали е добър вариант и ако да - за какви да погледна в търговската мрежа (има ли разлика във формите)
Да, може да пиеш до 20 капки=10 000IU/дн ... нали трябва да го попълниш този дефицит Simple Smile ?!
За желязото - тълкува се с другите показатели.
За формата на вит. Д - холекалциферол Д3... форма на продукта - няма значение - капс. спрей...

# 295
Bonibon_, защо не пробваш с липозомна форма на витамин D. Аз вземам на Смартхит и наваксах дефицит от 8 до 46 за 2 месеца.
Сега се чудя какво да вземам за подобряване качеството на яйцеклетките. След неуспешен инвитро опит съм, а преди това имам кухо яйце след поредна инсеминация. Доктора освен Пикозитол друго не казва, но не знам дали е достатъчно. Иначе се взимам вит. D и метилирана фолиева. Нямам дефицит на B12. Може би трябва още изследвания да пусна.

# 296
Момичета, имам останали почти пълни опаковки Taurine 500 mg на Now(срок 05/23) и R-ALA 150 mg на Allmax(срок 08/22). Приемах ги плюс PQQ като т.н. добавка за митохондриална биогенеза. Сега ги подарявам, ако някоя дама ги иска, да ми пише.

# 297
Здравейте, правим опити за бебе, след три аборта по медицински причини. Но вече 4 месеца не се получава. Препоръчайте ми добавки. От няколко месеца пия фолоева, б12, както и Д3 и желязо на спрей. Започвам и Селен. Проблемът е, че ТСХ от 2 скочи на 3 само за два месеца. Тази седмица съм на ендокринолог. Какво друго да пия?

# 298
Здравейте,
Денис имам нужда от насока. Претърпях абразио след мисед номер 4. Какви добавки би ми препоръчала за по-бързо възстановяване и по-бързо идване на цикъл? Предният път го чаках над 50 дни. Прочетох за витамини А+ Е. Прилагам и витамините от преди 10-тина дни. Ще вдигна витамин б12.

Но с какво друго мога да си помогна?
За ЩЖ приемам л-тироксин, ИР съм я овладяла. Приемам и достинекс за висок Пролактин. Мисля да го изследвам, но знам, че е хубаво хормони след 3 цикъла.
Благодаря предварително!:hibiscus:

# 299
  • София
Най-общо, добавките които подпомагат репр. функция - МЦ, О., синтез на прогестерон, МЛ, ЛФ и т.н. са:
Инозитол, NAC, Аргинин
Омега 3, Омега 7, МВИ, вит.А, вит. Е, вит. Д, вит.С, Калций-формула, Магнезий, В-комплекс,
Астаксантин, СoQ10, Биофлавоноиди,
Колаген , Протеин
R-ALA, Таурин, PQQ
Ресвератрол и т.н.

Antonelly
Няма добавка, която може да повлияе МЦ, защото на него влияят само хормони...добавките могат само да го подпомагат.
Тези изследвания са добре.
За ФК - ако не е правена пауза, поне 4-5 дни, по-високите нива, може да са от това.

Общи условия

Активация на акаунт