Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 10

• 83 803
  • 825
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Здравей, Денис,

Може ли мнение за тези витамини:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010009324

Как са като усвояемост на съставките?
Здравей!
Ще коментирам състава - ти си прецени Simple Smile
Състав    в 1 капсула
 Фолиева киселина   400 μg .................. не е метилирана
 Рибено масло, богато на Омега 3 мастни киселини   289 мg / 144 μg DHA ............. никаква доза, дори бебета приемат повече
 Витамин D3   5 μg ......... бебешка доза
 Йод   150 μg  ..........оптимална доза, макар че при бременност се препоръчва повече, защото е важен за интелекта на бебето
 Натурален витамин Е   10 мg ........... никаква доза
ПП.
При бременност и кърмене, трябва да се приема 1000мг DHA от майката и след 20-я ден от раждането да се дава и на бебето ... защото тази ЕМК е много важна за мозъка, очите, нервната с-ма( невроните) на бебето ... още от неговото зачеване, до поне 2 г. възраст

# 391
Какво ви е мнението эа колаген хидролиэат (на прах) по време на бременност? Има ли опитни? В 21 г.с. съм и го обмислям, естествено ако успея да го преглътна в някакъв бъркоч.

Четох само, че от морски иэточници е эабранен, телешкият (най-добре био, grass fed) е ок, но не съм намерила отэиви на приложили го на практика жени.

# 392
денис откриха ми полип при цветна снимка,кои добавки е хубаво да избягвам имам спомени ,че за маката беше писала.и на кои да наблягам?Предстои ни инвитро,но преди това хистероскопия.
така,че приемам всичко,което препоръчаш.Оказа се причината в спермограмата и полипа. забравих да добавя и не усвоявам немитилирана фолиева киселина.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 15:53 от Lili222

# 393
  • Бургас / UK
Здравейте! Купих си този вит Д,хубав ли е ?Опитвам се да си го кача ,че в момента е 29,70.
Благодаря!

# 394
Здравейте!

Денис, би ли споделила мнение за Б12 на солгар във форма метилкобиламин, 1000мкг? Взех си такава, но на опаковкта пише, че една таблетка се разтваря във вода и се приема по 1 сл дневно. Мога ли веднъж седмично по 1 таблетка?

# 395
  • София
Здравейте!

Денис, би ли споделила мнение за Б12 на солгар във форма метилкобиламин, 1000мкг? Взех си такава, но на опаковкта пише, че една таблетка се разтваря във вода и се приема по 1 сл дневно. Мога ли веднъж седмично по 1 таблетка?
Табл. са сублингвални ... или поставят се под езика, докато се разтворят.
Има грешка в БГ превода и респ. упътването.

ПП. Ако искаш да приемаш по-ниска доза от 1000мкг ( 1 табл.) - начупи я на 2 или 4 напр.

# 396
Докторката ми препоръча Овабууст за подобряване качеството на яйцеклетките. Виждам, че е с мелатонин, а трябва да се пие и през деня. Няма ли да ми се доспива от него?

# 397
Привет!

Има ли момичета, които пият NAC на NOW?
Моля нека ми пишат, имам въпрос относно капсулата.

# 398
денис откриха ми полип при цветна снимка,кои добавки е хубаво да избягвам имам спомени ,че за маката беше писала.и на кои да наблягам?Предстои ни инвитро,но преди това хистероскопия.
така,че приемам всичко,което препоръчаш.. забравих да добавя и не усвоявам немитилирана фолиева киселина. извинявам се  ,че пак пиша.

# 399
Здравейте. Готвя се за бременност и приемам витамини B6, B9, B12 (метилирани), както и D. Възможно ли е от предозиране на В12 да съм си свалила желязото? Може ли коментар на резултатите ми и съвет дали да приемам желязо или просто да намаля В12 (приемам по 5000 мкг)?
Хомоцистеинът добре ли ми е? Другите резултати?

Хомоцистеинът ми падна под 5, което и целях с приема на В12. Да спирам ли В12 или поне да го намаля, за да се оправи желязото? Или да пия желязо с времеви интервал от 8 часа от В12? И ако спра В12 дали няма пак да ми се вдигне хомоцистеинът…

Благодаря от сърце!

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 18:39 от Майка-зайка

# 400
Този магнезий добре ли се усвоява:
https://abopharma.info/en/products/magnezievo-olio-100-ml
Мажа си корема и прасците с него...

# 401
  • София
Докторката ми препоръча Овабууст за подобряване качеството на яйцеклетките. Виждам, че е с мелатонин, а трябва да се пие и през деня. Няма ли да ми се доспива от него?
Да, ако има мелатонин и той се приема през деня - ще ти се доспива или най-малкото, ще те отпуска доста неприятно - прави те неадекватен, вял, не може да мислиш, със забавени реакции ... така, че внимавай.
При една и съща доза, различните хора, имат различна степен на тези ефекти,... или, някой, който е по-стресиран изнервен... може леко да го отпусне, докато друг - директно да си заспи и да му е трудно да се събуди Simple Smile
Мелатонинът е хормон, който тялото синтезира вечер ( в тъмната част на денонощието) и който влияе на денонощния цикъл на човека, сън-бодърстване.... и затова трябва да се приема вечер, преди сън.
Идеята, да включват този мелатонин в някои добавки е, че той ( неговият синтез в тялото) с възрастта, намалява ( както с възрастта, намалява и кач-вото на яйцеклетките)  - възрастните хора имат проблем със съня Simple Smile или с ритъма ден-нощ ... а от друга страна, че той влияе женските полови хормони и по-точно на прогестерона ... който пък влияе на другите хормони в репрод.. функция ... а това, като цяло влияе и на кач-вото на фоликулите и в частност и на яйцеклетките в тях.
Или ефектът на мелатонина е с непряко действие върху кач-вото на яйцеклетките.
Оптималната доза Мелатонин, за подпомагане на репр. функция е 2,5 до 3.0 мг, вечер преди сън.

Хопчи
Пиши какъв е проблема с този NAC.

денис откриха ми полип
Скрит текст:
при цветна снимка,кои добавки е хубаво да избягвам имам спомени ,че за маката беше писала.и на кои да наблягам?Предстои ни инвитро,но преди това хистероскопия.
така,че приемам всичко,което препоръчаш.. забравих да добавя и не усвоявам немитилирана фолиева киселина. извинявам се  ,че пак пиша.
Не мога да отговоря, защото са много и най-различни - ... но, най-общо тези, които повишават нивата на андрогените и естрогените....те обаче могат да се повишат и от храни ( напр. сусам, соя... ) висок инсулин или пролактин - също ги повишава. Трябва доста обширно да се мисли по този въпрос.
Ако не приемаш напр. червена детелина, но не си ограничила въглехидратите при ИР ... също си вредиш.
При проблем с усвояването на ФК - следиш периодично В12,ФК, В6 и Хомоцистеин ... и ги приемаш при нужда, като продуктите трябва да са метилирани форми.

Здравейте. Готвя се за бременност и приемам витамини B6, B9, B12 (метилирани), както и D. Възможно ли е от
Скрит текст:
предозиране на В12 да съм си свалила желязото? Може ли коментар на резултатите ми и съвет дали да приемам желязо или просто да намаля В12 (приемам по 5000 мкг)?
Хомоцистеинът добре ли ми е? Другите резултати?

Хомоцистеинът ми падна под 5, което и целях с приема на В12. Да спирам ли В12 или поне да го намаля, за да се оправи желязото? Или да пия желязо с времеви интервал от 8 часа от В12? И ако спра В12 дали няма пак да ми се вдигне хомоцистеинът…

Благодаря от сърце!

Скрит текст:
Здравей!
Да, възможно е, но и от дефицит на вит. Д - желязото също пада.
Спри ги,  за 20 дни В12 и ФК за 5-6 дни и след това приемай ниски дози, В12 300-500мкг ( има МВ за бременни с такива дози, те са поддържащи) и ФК - 400мкг
Вит. Д трябва да е по-висок, 60-70ng/ml.. при бременност той също пада... както и желязото - трябва да се следят и при нужда да се приемат.
Желязото е ниско, Феритинът трябва да е около 100 - трябва да приемаш желязо, на 10-12 часа от В12.
Хомоцистеинът е добре, но не трябва да пада повече. ... паднал е защото има по-високи нива на ФК и В12... когато те се нормализират и той леко ще се повиши.
Стискам палци Peace

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 07:11 от denis.

# 402
Много благодаря за подробния отговор, мила Денис! Съветите ти са безценни, а всеотдайността, с която ни помагаш, ме оставя безмълвна. Бъди здрава и щастлива!

# 403
  • София
Здравейте,

От две седмици се опитвам да си купя DHEA, но не намирам в аптечната мрежа. Няколко аптеки се опитаха да ми го набавят с поръчка, но се оказа, че го няма и в складовете.
Случайно някой да се е сблъскал със същият проблем и дали заете каква е причината за липсата на DHEA в аптеките?

# 404
denis, по-горе си писала за препоръчителните стойности на феритина. Би ли ми казала за тази мерна единица какви са те - ng/ml при референтни граници 20 - 250. Пробвах да търся калкулатор за преобразуване, но не успях.

Общи условия

Активация на акаунт