Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 10

• 83 858
  • 825
  •   1
Отговори
# 540
Момичета може ли малко помощ. Имам недостиг на витамин Д 21 при референция 32 - 80 ng/ml. По колко капки на ден, как и по кое време на деня да приемам от тези капки

# 541
  • София
Момичета може ли малко помощ. Имам недостиг на витамин Д
Скрит текст:
21 при референция 32 - 80 ng/ml. По колко капки на ден, как и по кое време на деня да приемам от тези капки
Не показвайте опаковките, а съдържанието/състава/дозите.... с цел да улесните тези, които ще отговарят на въпросите ви, да не се ровят и да търсят продукта в интернет

При тези нива на вит.Д трябва да приемаш поне 7-8 дори и 10 000МЕ + вит.К2 (МК-7 е хубава форма, с висока бионаличност) в доза 200-240мкг.
Не зная за каква възраст става въпрос, но ако си над 40г. може да е започнала и загуба на Калций от костната с-ма, зъби и т.н.
Контрола след 30 дни прием + 10 дни почивка.
Ако имаш някакви съпътстващи заболявания ( метаболитен синдром, ИР, Хипофункция, Автоим. заболяване...) - може да си с перманентен дефицит на тези показатели, което означава че трябва да ги следиш и попълваш постоянно - да си на поддържащи дози.
Този вит. Д дефицит предполага, че може да имаш и други дефицити - на вит. А, желязо, феритин, В12, ФК, Биотин...

ПП. за продукта DEVIT-3 50 000IU/15ml
1мл са 25 капки
1 капка е 133 IU
3 капки са 399IU ...или 400IU ...............доза за бебета и деца
5 капки са 667 IU
8 капки са 1064 IU... или 1000 IU ...............минимална поддържаща доза
10 капки са 1330 IU
15 капки са   1995... или 2000 IU .............максимална поддържаща доза
20 капки са 2660 IU
25 капки са 3325 IU
30 капки са 3990 IU...или 4 000IU
38 капки са 5054 IU или 5000 IU
45 капки са 5985 IU ... или 6000 IU
55 капки са 7315 IU
65 капки са 8645 IU
75 капки са 9975 IU или 10 000 IU

Приема се след по-мазно хранене, до 15:00 часа и с интервал 10-на часа от Еутирокс/Л-Тироксин или хормон за Т3

# 542
Viiiviii , не си заслужава да купуваш този витамин Д от Турция. По-добре от тука Вигантол - хем е евтин, хем ще приемаш далеч по-малко капки.

# 543
Сега като Денис спомена дефицит на вит А се сетих да попитам нещо, което се чудя от много време.

Ние хубаво иэбягваме вит А по време на бременност, обаче ако има дефицит по време на бременност какво се прави? Някъде бях чела, че се приема вит А в определено количество след първи триместър. То и нуждата от вит А преэ втори и трети триместър е эавишена дори, а не както повечето хора предполагат понижена.

Питам, эащото эабременях с много ниски нива на А в граница (около 400 при граници 300-880) и то след като месеци наред приемах високи доэи ретинол на капки.... Сега по време на бременността в 32 г.с. съм почти сигурна, че съм в дефицит. Ще ги иэследвам раэбира се де, но може ли в случай на дефицит да приемам примерно поне ниска доэа ретинол или бета каротин на добавки, нещо поне?

Кое е тератогенно: високите нива на витамин А в кръвта или високият дневен прием въпреки дефицита? Също така със сок от моркови (бляк.. :Д) мога ли да вдигна нивата иэобщо?

# 544
Сега като Денис спомена дефицит на вит А се сетих да попитам нещо, което се чудя от много време.

Ние хубаво иэбягваме вит А по време на бременност, обаче ако има дефицит по време на бременност какво се прави? Някъде бях чела, че се приема вит А в определено количество след първи триместър. То и нуждата от вит А преэ втори и трети триместър е эавишена дори, а не както повечето хора предполагат понижена.

Питам, эащото эабременях с много ниски нива на А в граница (около 400 при граници 300-880) и то след като месеци наред приемах високи доэи ретинол на капки.... Сега по време на бременността в 32 г.с. съм почти сигурна, че съм в дефицит. Ще ги иэследвам раэбира се де, но може ли в случай на дефицит да приемам примерно поне ниска доэа ретинол или бета каротин на добавки, нещо поне?

Кое е тератогенно: високите нива на витамин А в кръвта или високият дневен прием въпреки дефицита? Също така със сок от моркови (бляк.. :Д) мога ли да вдигна нивата иэобщо?

При бременност е разрешено приемането на витамин А под формата на Бетакаротен / растителната форма/. Все пак се консултирай с лекар за точната дозировка

# 545
Viiiviii , не си заслужава да купуваш този витамин Д от Турция. По-добре от тука Вигантол - хем е евтин, хем ще приемаш далеч по-малко капки.
Не всички могат да усвояват Вигантола. По-сигурно е с липозомната форма на вит. D. Аз вземам на Смартхит, но сигурно има и други брандове. Наваксах дефицит за около 2 мес.и сега съм на поддържаща доза.

# 546
Не всички могат да усвояват Вигантола. По-сигурно е с липозомната форма на вит. D. Аз вземам на Смартхит, но сигурно има и други брандове. Наваксах дефицит за около 2 мес.и сега съм на поддържаща доза.

Каква доза лапозомен вит Д приемаше за наваксване, при какви стойности? За колко време успя да вдигнеш нивата и с каква доза поддържаш?

# 547
bonibon_ , стойността на вит. D беше:
Vitamin D3 ( 25 - OH ) - 8.5 ng/mL (Реф. ст-ст -
Сериозен дефицит < 12;дефицит 12 - 30;задов.количество > 30).

Дозата ми беше много голяма - 10 000 единици и не трябва да се взема без да е предписано от лекар! Наваксах за 2 месеца. Но пак да подчертая, че такава доза не трябва да се взема на своя глава. Дори тук някои момичета писаха, че може да е опасно.

# 548
Денис, здравей отново!
От репродуктивната клиника ми изписаха фолиева която според мен не е метилирана и е 5мг на хапче...
Това са ми гените мутации:
ACE I/D                              Хомозиготен носител, генотип D/D    1,2
Factor XIII (p.Val34Leu) Хетерозиготен носител, Val/Leu           2
MTHFR ген (c.677C>T) Хомозиготен носител, генотип Т/Т      3

Забележки:
1) Нарушение в системата на фибринолиза, риск за понижена фибринолитична активност.
2) Генотипната комбинация по маркери ACE-FXIII се асоциира с кумулативен ефект върху риска за
понижена фибринолитична активност.
3) Редуцирана ензимна активност, възможно повишени нива на хомоцистеин.

Пускам три варианта на фолиева киселина, стават ли и  може ли съвет коя да си взема ?

# 549
На мен ми казаха Неофолик мета и пих няколко месеца. От месец някъде минах на Овабууст, обаче. Мисля, че и там е метилирана.

# 550
здравейте момичета може ли някакво мнение за този продукт ако някой го е приемал с цел по лесно забременяване?

# 551
Здравей,
много си млада за менопауза и донорска яйцеклетка. Цикъл имаш ли и колко e FSH и естрадиола?
===
Скрит текст:
Sad Последно имах цикъл юни. Уш всичко беше наред.. според гинеколозите, които посещавах съм имала нещо хормонално и да сме си тествали за бебе.(имах нередовен цикъл и задържани фоликули). Но никой не ми е споменавал за менопауза и ИЯР.
Та..преди година и половина си бях пуснала всички изследвания си бяха наред . Сега ги пуснах покъртителни.
Пих трисекванс да си предизвикам цикъл ...FSH 50-60 , естрадиол почти никакъв, АМХ - 0.1.
И идея си нямам дали ще ми дойде някакъв цикъл.
Дали да пробвам едни месец нещо само яко с добавки да видя дали нещо ще се промени?
Или просто направо да пускаме документите за донорска ?
[/spoiler]
Минавам през нещо подобно и при мен възникна спонтанно. Ще ти пиша на лично какво да направиш, важното е да знаеш, че състоянието ти е обратимо, само не губи надежда!
[/quote]

svinkata може ли и на мен да пишеш на лично. При мен ситуацията е подобна

# 552
Здравейте,имам нужда от помощ за избор на витамин д при много тежък дефицит ,стойност 9.39,личният лекар ми каза 2 капки вигантол цяла зима,което е ужасно несериозно. Нямам думи. Прочетох и предни коментари,че доза 10000 може дори да бъде опасна и трябва консултация с лекар ,но ето личният не ми помогна. Мисля си за 5000 единици,ако може препоръка за марка и дали трябва с него да вземам друго за по-добро усвояване.

Изследването го пуснах по повод нисък амх,0.54 ,който между впрочем вече е 0.44 /само за 20 дни-ужас/, силно се надявам да се повлияе от витамин д и да не е изчерпан резерв. Не знам щом за 20 дни падна с 0.10 с това темпо ще е нула скоро,дано е свързано с витамин д.

П.С. За вигантола чета,че не се усвоява от всички,мисля си за витамин д 5000 единици на марката Now,но приемам предложения,че да го почна от утре.

Благодаря предварително на всички. Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 19:04 от FBID10209338927021027

# 553
Какви може да са негативите от висока доза вит Д? Аз съм с много ниски стойности и започнах ударно с 10000. 

Бихте ли препоръчали нещо за горещи вълни?

# 554
Момичета, Денис е по-компетентна, но си мисля, че Now е супер марка, аз пия витамин Д3 по 5000 IU на тази марка в комбинация с витамин К 2- МК-7 - 200 mcg.

Разбира се дозата зависи от дефицита,
 по-горе прочетох за доста голям дефицит, та една доза от около 7000 IU до 10000 IU vitamin D3 в допълнение с поне 200 mcg vitamin K2 MK-7, ми се струват удачни!

Това в период от поне 1 месец и след това контрола, за да се провери как се увеличава нивото на витамин Д3, като Денис казва, че са нужни 10 “чисти” дни без прием на витамин Д3 преди изследването!

Не е нужно да напомням, че този витамин е мастноразтворим и се приема с мазно хранене, за да се усвои.

Желая успех!❤💪

Общи условия

Активация на акаунт