Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 10

• 83 788
  • 825
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Денис, здравей отново!
От репродуктивната клиника ми изписаха фолиева която според мен не е метилирана и е 5мг на хапче...
Скрит текст:
Това са ми гените мутации:
ACE I/D                              Хомозиготен носител, генотип D/D    1,2
Factor XIII (p.Val34Leu) Хетерозиготен носител, Val/Leu           2
MTHFR ген (c.677C>T) Хомозиготен носител, генотип Т/Т      3

Забележки:
1) Нарушение в системата на фибринолиза, риск за понижена фибринолитична активност.
2) Генотипната комбинация по маркери ACE-FXIII се асоциира с кумулативен ефект върху риска за
понижена фибринолитична активност.
3) Редуцирана ензимна активност, възможно повишени нива на хомоцистеин.

Пускам три варианта на фолиева киселина, стават ли и  може ли съвет коя да си взема ?
Здравей!
Когато  ФК не е метилирана назначават високи дози с презумпцията, все пак, да се усвои някакво кол-во... защото, когато има генетична мутация, това усвояване е ниско, под 75- 50% и повече процента, в зависимост от степента на вариацията.
Та, ако приемаш метилирана ФК и 400мкг (0,4мг) са достатъчни...но, ако искаш се консултирай и с лекар ...генетик.
От трите продукта - Neopholic Meta на Neopharm е добър избор, не е и скъпа.
Трябва да следиш нивата на ФК, В12, В6 и Хомоцистеин почти всеки МЦ или на 1-2 месеца и да си коригираш дозите, при нужда... защото, само прием на ФК, не ти намалява риска от аборт и различни проблеми в хода на самата бременност и развитието на ембриона.

# 556
Момичета, Денис е по-компетентна, но си мисля, че Now е супер марка, аз пия витамин Д3 по 5000 IU на тази марка в комбинация с витамин К 2- МК-7 - 200 mcg.

Разбира се дозата зависи от дефицита,
 по-горе прочетох за доста голям дефицит, та една доза от около 7000 IU до 10000 IU vitamin D3 в допълнение с поне 200 mcg vitamin K2 MK-7, ми се струват удачни!

Това в период от поне 1 месец и след това контрола, за да се провери как се увеличава нивото на витамин Д3, като Денис казва, че са нужни 10 “чисти” дни без прием на витамин Д3 преди изследването!

Не е нужно да напомням, че този витамин е мастноразтворим и се приема с мазно хранене, за да се усвои.

Желая успех!❤💪

Здравейте и много благодаря!

Може ли пример за мазно хранене,и след него ли се приема или по време. Съжалявам за глупавия въпрос,но да съм сигурна с каква храна да го приемам . Някъде четох,че таблетките може да не се усвоят и се чудех за спрей. Мислех си да взема 5000 единици,малко се изплаших от това какви може да са негативите от високата доза,но аз съм със страшен дефицит,то средно между 5000 и 10000 не виждам. За 10000 прочетох в листовка,че го дават да се приема веднъж на два дни? Може ли някой,който е приемал да се включи как го е пил?
Благодаря отново!

# 557
Пример за по-мазно хранене - филийка със зехтин и сиренце, мазно месце.
Аз за улеснение си вземам 10 гр. масълце към закуската или глътвам 10 мл. зехтин.
Стремите се да има мазнина в храната.

# 558
А след една традиционна мусака на обяд, още по-добре. 😃 Последно готвих мусака по рецептата на Иван эвеэдев и въведох съставките в майфитнеспал. Не само калориите, но и маэнините са в небесата на таэи традиционна рецепта. Бг кухнята си е доста маэна-пълнени чушки, мусака, чорби-идеални са эа вит.Дто. Или по-голямо количество сирене сутрин с филията. Някъде бях чела, че вит д се усвоява най-добре с най-голямото (и най-маэно хранене) эа деня.

# 559
За витамин D определено бих заложила на липозомна форма при такъв остър недостиг. Писах и преди - вземам капки на Smart Hit, има и други брандове. Не знам какви са точно негативите от високи дози, бях чела нещо свързано с хипер натруване на калций. Относно приема, освен храната, важно е да има отстояние поне 1-2 часа от приема на кафе. Кафето намалява усвояването.

# 560
За витамин D определено бих заложила на липозомна форма при такъв остър недостиг. Писах и преди - вземам капки на Smart Hit, има и други брандове. Не знам какви са точно негативите от високи дози, бях чела нещо свързано с хипер натруване на калций. Относно приема, освен храната, важно е да има отстояние поне 1-2 часа от приема на кафе. Кафето намалява усвояването.

Penguin4e, благодаря. Аз вече поръчах на марката now, които Денис ми препоръча също,взех 5000 единици и 1000 единици,като реших да почна с 7000 ,а след месец евентуално ще пусна и ако е малко ще увелича на 10000. Това за кафето не го знаех,днес не съм го спазила,но от утре ще го спазвам. Simple Smile

# 561
Какви трябва да бъдат стойностите на Б12, Б6 и хомоцистеин за нормално протичане на бременността? Репродуктивните лекари като че ли не им обръщат никакво внимание и дори ми казаха, че няма нужда се изследват, което аз винаги си правя на своя глава, за да си коригирам дефицитите на време.

# 562
Нека и по-компетентните да отговорят. Моят опит е: эабременях с хомоцистеин над 10 от първия месец опити. Дори месец и нещо преди да почнеме ,,проиэводство" 😄 беше 16, после предполагам е паднал минимално с добавките эа месец докато эабременея. Някъде в 4ти месец хомоцистеинът ми беше 4.9, след системно повръщане в началото и вэимане само на фемибион, эащото не ми понасяха много хапчета.

Та... според мен хомоцистеинът е хубаво още преди бременността да се понижи, но си има причина лекарите да не го следят иэкъсо: не е решаващ фактор. Просто е по-добре да е в оптимални граници, но ако не е, не оэначава, че бебето няма да е эдраво или че ще имате лош раэвой.

До колкото энам от таэи тема: хомоцистеин до 5, б12 на горна граница, б6 поне в средата. Моята бременност протича нормално, бебето си отговаря на седмицата и няма някакви отклонения эа щастие. Хомоцистеинът ми сега е около 4, б12 ми е в средата на раэширените граници (500 някъде), б 6 ми е в норма.

# 563
Здравейте,пак искам да попитам нещо, че да съм напълно сигурна,че правилно приемам витамините. Има ли значение за усвояването на витамин д и на витамин к-2 дали се приемат по време на мазно хранене или трябва да е след мазното хранене? Защото днес аз го взех в средата на храненето. И понеже имам и витамин б12 и фолиева киселина на долна граница исках да попитам при тях има ли специфика,преди, след хранене.

Благодаря! Simple Smile

# 564
Момичета, грешно съм запомнила за дозата на вит. D. Много съм зле, сега си изрових нещата. Дозата ми е била 4,000 единици, 2 мл от СмартХит. Сега се разтърсих за рецептата, че се усъмних нещо като си писахме с едно от момичетата. Съжалявам, ако съм подвела някой с коментарите.

# 565
Здравейте,пак искам да попитам нещо, че да съм напълно сигурна,че правилно приемам витамините.
Скрит текст:
Има ли значение за усвояването на витамин д и на витамин к-2 дали се приемат по време на мазно хранене или трябва да е след мазното хранене? Защото днес аз го взех в средата на храненето. И понеже имам и витамин б12 и фолиева киселина на долна граница исках да попитам при тях има ли специфика,преди, след хранене.

Благодаря! Simple Smile

Аз приемам витамин Д по време на хранене, но понякога забравям и го вземам след това. Не мисля, че има някаква разлика.
А за витамин В12 и фолиевата киселина - приемат се след хранене.
Ако приемате желязо, трябва да има поне 8 часа между неговия прием и този на В12.

# 566
Денис, състава на тази Омега ок ли е за прием при кърмене? Имам я закупена от преди и се чудя дали да я пия

# 567
  • Тук и сега
Здравей, Денис!
Мога ли да си набавям магнезий от Шуслерова сол номер 7?
Преди това приемах Магнерот 500мг, но имам едно шишенце Шуслерова сол та се чудех да продължа ли с него вечерният прием.
Поддръжка правя на определени витамини.

# 568
  • София
Денис, състава на тази Омега ок ли е за прием при кърмене?
Скрит текст:
Имам я закупена от преди и се чудя дали да я пия
При бременност и кърмене трябва да се приема DHA (от майката и след 20-я ден от бебчо)  ... но, и тази става.
При тази омега 3, ЕРА е повече от DHA, a e желателно да е обратно,... поне.
Дозата DHA ( при бременност и кърмене ) е 1000мг/дн.
Приема се след по-мазно хранене ... за бебчо след кърмене

Здравей, Денис!
Мога ли да си набавям магнезий от Шуслерова сол номер 7?
Преди това приемах Магнерот 500мг, но имам едно шишенце Шуслерова сол та се чудех да продължа ли с него вечерният прием.
Поддръжка правя на определени витамини.
Здравей!
Ако успяваш да си попълваш дефицитите и да поддържаш оптимални нива на магнезия, предполагам - става Simple Smile
Хубавото на Магнерота е, че има допълнителни ползи от самия  Оротат, с който е свързан магнезия, а той е много полезен за ССС-ма ( контрактилната функция на миокарда и т.н.) , за самата бременност, участва в протеиновия, въглехидратния и липидния метаболизъм, в синтеза на НК( нуклеинови киселини - Нуклеотиди и Полинуклеотиди - РНК/мРНК, рРНК, тРНК, ...ДНК, ...)  и т.н.... или, освен ползите от магнезия си има и допълнителни ползи.

# 569
Денис, привет Yum
Малко помощ за разпределяне на добавките Wink
 Сега приемам:

В 07.00  - Омега 3 и Б12, след закуска (кисело мляко с брашно от бял трън)
В 08.00  - Изопринозин
В 12.00 - Антиоксидант, от който имам още 4 табл. и го спирам
В 13.00 - Вит Ц
В 20.00 - Вит. Д и Омега 3, Изопринозин, след вечеря
Днес си купих и Билкова кръв, която чета, че се пие  2 пъти на ден преди хранене и далече от Б 12.
До дни започвам подготовка за ЗЕТ и трябва да включа и Л-тироксин, преднизолон, Глюкофаж и задължителните хормони Weary

Как да ги разпределя във времето, така че да има максимална полза Thinking
Благодаря предварително Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт