Клиники в Истанбул - тема 12

• 45 910
  • 795
  •   1
Отговори
# 435
аз съм на пролутекс, сега ми казаха да взимам допълнително дуфастон.

При кървене в начална бременност Мемориал ми бяха изписали Прогестан ампули. Спира се кринона и се слагат инжекции.
Прогестерон не съм изследвала. Като се ползва кринон, той действа локално и в кръвта стойностите не са мерило.
Ако си намериш прогестан ампули е по-добре, но може и да е временно кървенето и да се оправи.  Някой казват , че утрогестан е по-добре от дуфастон - пак през устата 3х2 (има виене на свят , но щом трябва) . Но за всички тях няма гаранция кой ще се усвоява по-добре. Аз имах една бременност с пролутекс и също не поддържах високи нива на прогестерона - само около 15-20 и то 10-та седмица го мерих. Бях на една инжекция. Реално не се знае при теб кое ще действа . Най-добре си пусни пак прогестерона , когато ти е прегледа.
Има доста жени с кървене и всичко е било наред , дано и при теб.

# 436
При мен също имаше много кървене от около 6та до може би 12та седмица - оказа се хематом. Докторката ме предупреди, че няма да спре от раз и че е възможно да прокървява и спира известно време. В началото бях доста стресирана, но с времето претръпнах и приех ситуацията. Бях на прогестан декс инжекции всеки ден и включихме и дуфастон. Не съм мерила прогестерон. С времето хематомът започна да намалява и да се резорбира и кървенето приключи - дори ми беше странно без него Simple Smile

# 437
  • София
Момичета, епикризи от България на турски или английски превеждате за първа среща с Мемориал? Знам, че не трябва да е легализиран документ, а просто превод, но е епикриза с доста термини вътре и аз няма да се справя сама, имате ли препоръка за фирма за преводи?

# 438
нищо не се превежда . Няма нужда те си превеждат момичетата

# 439
  • София
нищо не се превежда . Няма нужда те си превеждат момичетата
хмм, интересно, на мен координаторката, с която комуникирах Елис, ми каза да си преведа епикризи ако имам..

# 440
Аз моята епикриза сама си я преведох на английски. Но не са ми казвали да го правя, а и част от изследванията си бяха на български. До мен непрестанно имаше човек, който превеждаше на турски.
Накратко: ако искаш да превеждаш документите, направи го сама, на английски, или го дай на някого, но без заверки и други такива сложнотии.

# 441
  • София
Мерси момичета, аз говоря турски, няма да имам нужда от преводач в клиниката, но не се чувствам толкова уверена да преведа документ с медицинска терминология, ще дам на някоя фирма за преводи без легализация да бъде Flowers Hibiscus

# 442
Винаги може да ви помогнат координаторките на български защото те разбират терминологията Simple Smile Можеби заради това са ви казали да си ги преведете защото не искате те да ви помагат предвид че говорите Турски

# 443
Здравейте, може те ли да ми кажете от къде мога да си поръчам прогестерон на инжекции. Някой ако ще пътува до Турция може ли да ми пише на лично-ще съм много благодарна.

# 444
Здравейте, момичета, включвам се с въпрос. След първи неуспешен ембриотрансфер ми препоръчаха да направя диагностична хистероскопия. Сега трябва да реша, дали да я правя, и да избера доктор. Ще съм ви благодарна, ако ми препоръчате добри специалисти/болници в България и Турция, както и допълнителна информация - колко по-рано се записва час, цени, друго, което е полезно да знам. Благодаря предварително! Весели празници Simple Smile

# 445
Аз бих я направила там където си правите инвитрото , преди следващ предполагаем трансфер. За да надраскат и лигавицата

# 446
Да, това би бил идеалният вариант, но там няма да ми я направят. Трябва да е другаде. Била съм пациентка на Мемориал и Бахчеджи преди и съм с добри впечатления и от двете болници. В България нямам много добър опит с репродуктивните специалисти.

Аз бих я направила там където си правите инвитрото , преди следващ предполагаем трансфер. За да надраскат и лигавицата

# 447
А къде си правиш инвитрото ? И защо не искат да ти я направят след като я препоръчват ?
Аз си правих в Мемориал където си правя и инвитрото
Преди това имам опит с Калчев но нещо не беше на 100% работата

# 448
Aria Mia, ако правиш инвитро в Турция, си я направи там. Ако си тук - мога да ти препоръчам един от най-добрите лекари на такива манипулации - пак в Истанбул. В България съм правила 2 хистероскопии - и след това нямах никакъв ефект. В Турция направих една и имах успех след това. Радвам се вече на едномесечно бебче Simple Smile

# 449
Благодаря ви, момичета. Процедурите правя в трета държава, различна от БГ и Турция. Там няма да ми направят Хистеро. За това проучвам други варианти. Знам, че в Турция ще ми излезе поне двойно по-скъпо, но където и да е - държа да намеря добър специалист и да нямам притеснения за усложнения след интервенцията. Хистерото ще е за диагностика. Докторите до сега не са имали съмнения за полипи, миоми, сраствания.
Fia37, честито! Страхотен Великденски подарък сте получили ☺ Моля, споделете името на доктора/ите, от които сте доволни.
Bochinka, честито и на теб и успех до финала 😊 Ако си правила Хистеро и си доволна от твоя доктор, моля пиши ми кой е.

Общи условия

Активация на акаунт