Клиники в Истанбул - тема 12

• 45 139
  • 795
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, дами!
Включвам се да дам малко инфо за ползване на болничен за времето, през което сте били в Турция (или друга държава). Като цяло не е много трудна и времеемка работа, когато всички замесени знаят какво правят, но на мен ми отне почти 3 седмици, разхождане 4 пъти до ЛКК, 2 пъти до ЛЛ и писане на мейл до Министерство на здравеопазването. След като показах отговора от МЗ пред ЛКК, нещата се случиха сравнително бързо.

Та, стъпките са: От болницата си взимате документ, който удостоверява, че сте били там за съответния период. След прибиране в БГ превеждате и легализирате документа и си взимате направление от личния лекар за ЛКК. С направлението, ЛАК и документите отивате при съответната лекарска комисия и те издават болничен лист със задна дата. И ако някъде ви кажат, че трябва да отидете в НОИ, защото само те издават болничен със задна дата при лечение в чужбина, не се връзвайте.

Ако сте от София в 25-та Поликлиника вече е прокарана пътеката за този вид болнични. Simple Smile
Хубав ден и успех на всички!

# 571
Fanny коя писалка споменаваш.
Тук
Гонал 300 IE -180€
Gonal 450IE -270€
Gonal 900IE 540€

Ако писалка с 900IE си купила за 1000 т.лири ,цената е несравнима

# 572
Писалка 900 за 940 лири, преди 5-6 месеца.

# 573
Fanny коя писалка споменаваш.
Тук
Гонал 300 IE -180€
Gonal 450IE -270€
Gonal 900IE 540€

Ако писалка с 900IE си купила за 1000 т.лири ,цената е несравнима
Официалната й цена е 1573,87 ₺ , а както е написала Фани , правят отстъпка в някои от аптеките.

# 574
Много ви благодаря !
Определено цените са по ниски .
Остана да измисля как ще ги донеса до Германия.

# 575
Много ви благодаря !

Artemis имай предвид, че някои от медикаментите може да имат нужда от съхранение в хладилник, така че преносът им да се окаже доста сложен!

# 576
Момичета, нормално ли в да ми изтича Кринон гела, да не би да не го усвоявам. Правя 30 минутни разходки след поставянето, но все имам по тоалетната хартия. Първите дни не беше така, нямах почти нищо.

# 577
Много ви благодаря !

Artemis имай предвид, че някои от медикаментите може да имат нужда от съхранение в хладилник, така че преносът им да се окаже доста сложен!
Тези които трябва да са в хладилник за тях дават блокчета за охлаждане.
С кола Истанбул -Варна 5-6 ч часа  път не беше чуло блокчето да се стопля Wink.
Още една идея мога да дам за още по-удължено охлаждане, блокчето с кутията лекарство  се овиват в хавлия. Държи още повече.

# 578
кринона тече денонощно , на буци на течно на квот се сетиш

# 579
Да знам ,то всъщност това усложнява пренасянето ...аз си представях хладилна чанта .

# 580
Да знам ,то всъщност това усложнява пренасянето ...аз си представях хладилна чанта .
Има меки хладилни чанти... и пак както горе съм ви описала процедирате Simple Smile.

# 581
Има малки хладилни чанти, които са за сандвичи или бебешки пюрета. Провери си първо условията на съхранение, защото част от лекарствата, които се държат в хладилник, се съхраняват всъщност под 25 градуса. Ако не ги пренасяш лятото в най-голямата жега, не е чак толкова страшно.

# 582
А дали може да се преминават граници с повече лекарства ? Мен ме беше страх в БГ да не ми направят проблем, защоти бях с една торба - кринон, прогестерон идр

# 583
И аз това мисля сега ...
Ако някой ми ги купи от там и ми ги прати с поща ...може да ги спрат на митницата и не се знае какво ще трябва да платя...
Др вариант да летя до там и да си ги донеса с чекиран багаж.
Доста сложно ми се вижда и не знам дали ще успея..

# 584
няма проблем да си ги носите през границата .

Общи условия

Активация на акаунт