Клиники в Истанбул - тема 12

• 45 076
  • 795
  •   1
Отговори
# 690
здравейте, аз съм с хетерозиготен. Ще споделя терапията с уговорката, че в крайна сметка всеки пациент е различен и трябва да се консултирате с лекар, тък като с кръвта шега няма Simple Smile. Клексан 40 от деня на трансфера при мен, всяка вечер. Следят се д-димер и протромбиново време. Бих Ви посъветвала във всички случай да намерите лекар да Ви следи при бременност, който приема фактор 5 лайден за рисков , тъй като съм случвала и на такива, които отхвърлят терапия и казват, че щом е хетерозиготен няма как да стане беля. Не се притеснявайте, много жени са с такава мутация, няма страшно! Simple Smile

Момичета,имали сред вас някои хетерозиготен носител на Фактор 5 Лайден?
Можете ли да ми кажете,каква терапия се прилага?

# 691
Много благодаря Heart Преди няколко часа видях,че са ми излезнали резултатите и утре ще се консултирам с доктора,но пусто му притеснение,не издържах Tired Face
здравейте, аз съм с хетерозиготен. Ще споделя терапията с уговорката, че в крайна сметка всеки пациент е различен и трябва да се консултирате с лекар, тък като с кръвта шега няма Simple Smile. Клексан 40 от деня на трансфера при мен, всяка вечер. Следят се д-димер и протромбиново време. Бих Ви посъветвала във всички случай да намерите лекар да Ви следи при бременност, който приема фактор 5 лайден за рисков , тъй като съм случвала и на такива, които отхвърлят терапия и казват, че щом е хетерозиготен няма как да стане беля. Не се притеснявайте, много жени са с такава мутация, няма страшно! Simple Smile

# 692
Само че клексан 0.4 а не 40 Wink Иначе фактор 5 е високорискова мутация и е опасна не само за бременност но и за разни други неща

# 693
40mg=0.4ml, забравих да напиша единиците. високорискова е, да, но няма място за притеснение. Хубаво е да се знае и да се следи Simple Smile

Само че клексан 0.4 а не 40 Wink Иначе фактор 5 е високорискова мутация и е опасна не само за бременност но и за разни други неща

# 694
Има ли някой към края на юни началото да юли да ходи в Мемориал за стимулация 😊
Благодаря

# 695
Препоръчвам ти за гр. София консултация с  др Ива Паскалева. Записват се часове от по-рано. Попринцип е хубаво след поне 7 дни прием на клексан да идеш при нея за контрола. Пуска изследвания спрямо всеки случай и следи мин. 1 път всеки триместър. Клексана се определя и от кг.
Попринцип си е по-сериозна мутация. Но скори се запознах с жена, която си е родила, имала е тежка операция( всичко без проблеми) и има този фактор. Но го разбира чак, когато при сестра й излиза проблем с бременността. И двете го имат - при едната се проявява, придругата не.
Ако си бременна, може да пробваш да кажеш, че ти е спешно за Паскалева.

# 696
тя ако няма назначена терапия няма как да има прием на клексан Simple Smile

# 697
тя ако няма назначена терапия няма как да има прием на клексан Simple Smile
Логично е Simple Smile, но часове се записват за месец и повече напред  - за това й пиша. Даже горе , може да не е ясно. А за небременни с този ген пак е добре с консултация.

# 698
Благодаря на всички за споделеното HugНямам назначена терапия,не съм бременна.Вчера ми излезнаха резултатите,даже не съм ги пратила още на координаторката,защото чакам останалите изследвания.Просто исках да знам,каква терапия се назначава и долу горе от кога почва,дали след трансфер или доста преди това.

# 699
Виж и Лисичков ако при Паскалева часовете са за много напред , аз лично съм бременна и още не мога да се вредя за час при ная

# 700
Момичета някой да има информация за ин витро в Merkez hastanesi,проф.Али Сертач?

# 701
Момичета, днес ми е 15 ден след трансфер. Тестът ми е положителен, но тази вечер получих зацапване, малко беше, но с червена кръв. От Мемориал ми увеличиха Прогестана, но много, много се притеснявам, да не е станало нещо. Има ли някой, който е бил в подобна ситуация и как се е развила бременността. Ужасно съм притеснена.

# 702
Аз имах зацапване в 5 г.с. Слагах няколко дни Прогестан вместо Кринон, насочиха ме и да отида на преглед при гинеколог. Всичко беше наред с бременността! И в 9-та седмица пак получих зацапване, пак така мина, така и не разбрах причината.
Щом е прокървяване и е спряло, а не обилно кървене, сигурно всичко е ок. Повече почивка, избягвай друсане по пътица, вдигане на тежко и т.н.
Стискам палци!

# 703
по малко шашкане , отиди на лекар , за да се успокоиш Simple Smile

# 704
Казаха ми да отида понеделник, вторник. То преди това едва ли ще се види нещо. Днес пусках ЧХГ и беше 2500.

Общи условия

Активация на акаунт