Клиники в Истанбул - тема 12

• 45 059
  • 795
  •   1
Отговори
# 735
В Мемориал изписват Парол, което е Парацетамол. Но шпа не помага при такъв тип болки.

# 736
Здравейте! Трябва ли в Мемориал да се носи оригинанала на свидетелството за брак или копие е достатъчно?

# 737
Здравейте, момичета. Моля ви за информация относно цените в Мемориал. Бихте ли ми споделили дали методите за подбор на сперматозоиди се доплащат отделно от базовата цена за IVF. Например ICSI, IMSI, MAKS и каква е цената извън цената, която се съобщава за стандартно инвитро? Също моля за информация дали цената, която се обявява за ПИД, включва и замразяването и съхранението на ембриона или се доплаща отделно за всеки ембрион и колко?

# 738
Оригинал се носи .
Здравейте! Трябва ли в Мемориал да се носи оригинанала на свидетелството за брак или копие е достатъчно?

# 739
Здравейте, поне един път трябва да занесете оригинала, за да заверят, че копието е "вярно с отигинала". Така беше преди година и половина, предполагам, че сега редът е същият.

# 740
Здравейте, момичета. Моля ви за информация относно цените в Мемориал. Бихте ли ми споделили дали методите за подбор на сперматозоиди се доплащат отделно от базовата цена за IVF. Например ICSI, IMSI, MAKS и каква е цената извън цената, която се съобщава за стандартно инвитро? Също моля за информация дали цената, която се обявява за ПИД, включва и замразяването и съхранението на ембриона или се доплаща отделно за всеки ембрион и колко?
Най-добре си питайте кординаторите. Май за оплождането ползват IMSI - влиза в цената. Там цената е за пакет , и много рядко се доплаща за нещо. Аз съм плащала само за едно кръвно изследване извън пакета, което можех и тук да направя. Те си казват,в емайл - цена и какво включва. Цената за инвитро включва един трансфер и ако няма фреш покрива първият ЗЕТ. Замразяването се заплаща отделно, казват ви цената,  след като видят колко ембриона ще останат след ПИД. Обикнивено вече сте в БГ и се превеждат парите по банков път.
  Имайте предвид, че цените не са повече от тези в БГ - може да си сравните с някоя болница. Аз в Надежда платих преди няколко години около 7- 7500 за инвитро с ПИД и не броя биопсии и кръвни изследвания преди това.. и замразяването също.
Мога да ви пиша цените от преди две години тук или на лично...Но защо не им изпратите запитване. На мен още в първият емайл ми обясниха , какво искат за първа среща и кое колко струва. Това с нищо не ви обвързва.

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 11:40 от sanssa

# 741
Носи се не само 1 път , при започване на стимулация се носи и при трансфер го изискват отново

# 742
Момичета, да попитам при APTT 37.7 и Д димер <0.15 това значи, че кръвта ми е разредена или сгъстена? Аз съм на терапия Клексан 0.4 и аспирин през ден. От Турция ми искат да увелича Клексана на 0.6, но ми се струва,че и така ми е прекалено разредена.

# 743
за да ти кажат дали имаш нужда от увеличение на клексан се пуска само и само и само Анти Ха нищо друго не показва дали дозата има нужда от увеличение Simple Smile Иначе има таблици ето тук може да си следиш другите неща http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm
Но моето Аптт от самото начало е по разредено , важното е как са артериите , те ми бяха запушени , и като цяло леко преразреден е по хубаво Simple Smile

# 744
Моите артерии по принцип са затворени и ще пия аспирин в един момент в големи дози,за да се отвори едната поне малко. Иначе за сега не съм била на преглед, имам час за след месец.

за да ти кажат дали имаш нужда от увеличение на клексан се пуска само и само и само Анти Ха нищо друго не показва дали дозата има нужда от увеличение Simple Smile Иначе има таблици ето тук може да си следиш другите неща http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm
Но моето Аптт от самото начало е по разредено , важното е как са артериите , те ми бяха запушени , и като цяло леко преразреден е по хубаво Simple Smile

# 745
Ти не се ли следиш при АГ ? Кога ти беше трансфера ? Кой ти следи сега терапията ? Как чак след месец ? Иначе за дозата ти казах само Анти Ха

# 746
Ми не се следя още. Ходих преди 3 дни само за сакче да установят,за да си запиша час за Сигридов. Иначе при Русев ще ходя за терапията докато ми дойде часа за Сигридов, но това ми е първото кръвно изследване и още не съм била при Русев.
За ЖК се записваше чак след БХС,така, че още ми е рано за АГ.
Аз по принцип съм си с 0.4, но понеже те ми се обадиха и казаха ние искаме 0.6 и за това питам при тези стойности сгъстена или разредена е. Защото аз мисля,че е разредена.
За Анти Ха се ходи при Паскалева...няма да отида при нея.

Ти не се ли следиш при АГ ? Кога ти беше трансфера ? Кой ти следи сега терапията ? Как чак след месец ? Иначе за дозата ти казах само Анти Ха

# 747
Моето анти Ха следи Аг то ми , но той разбира от тия неща , за аптт и Русев ще напиша пак . В 6 та седмица пуснах аптт и тия димери , кръвта ми показваше че съм разредена и Русев веднага искаше да спре инжекциите . Аз му казах че това няма как да стане . На другия ден бях при моето Аг Вецев . Той каза никакво спиране , Тва е пълна лудост ! Да аптт сочи че чи леко разредена ама с тия запушени артерии нищо не правиш и само грози да загубиш поредно бебе . И до ден днешен си карам леко разредена

# 748
Ми не се следя още. Ходих преди 3 дни само за сакче да установят,за да си запиша час за Сигридов. Иначе при Русев ще ходя за терапията докато ми дойде часа за Сигридов, но това ми е първото кръвно изследване и още не съм била при Русев.
Аз по принцип съм си с 0.4, но понеже те ми се обадиха и казаха ние искаме 0.6 и за това питам при тези стойности сгъстена или разредена е. Защото аз мисля,че е разредена.

АнтиХа можеш да пуснеш в Света Екатерина, не се чака. Само ги попитай какво са референтните стойности за профилактика.
Можеш и в Токуда.

# 749

Русев пуска 2-3 неща срандартни и следи по стойности от лабораторията. Паскалева пуска около 4-5 неща и за всеки триместър след различни стойности. Поне мога да ти пратя какво следи , като не искаш да ходиш при нея. И все пак кой ще разчете границите... Потърси друг хематолог, ако имаш проблеми. В крайна сметка е по-важно всичко да е наред, а не дали са мили лекарите.. За няколко години по лекари - любезни и мили са единици, ако си уцелил деня.
За клексана - поне една седмица да си го слагала и изследването се прави 4 часа след поставяне на инжекцията.

Общи условия

Активация на акаунт