Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 8)

• 42 996
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Агент, разгледах снимките ти в Инстаграм. Прекрасни нокти имаш. И цветове Heart
Искрено ви завидях за времето. Аз съм все на бързи обороти за да успея с всичко. И не е като да нямам помощна техника.

# 76
  • София
Абсурд да ви насмогна! Парфюми, хобита, маникюр.
Телеграфно - нямам развален парфюм досега. Аз и много скоростно ги изпръсквам, но все пак. Майка ми пази остатъци от над 30г, нито са се сгъстили, нито имат неприятна миризма. Имам в момента 15 парфоюма, но то е променливо. Както казах аз се заливам с тях.
Хоби май нямам. Или по-скоро работата ми е хоби, художник съм. Спортувам, ако мога, чета, ако мога, но не ги броя за хоби.

# 77
  • Mediterraneo
Организацията е ключът за мен, да. Аз съм крайно организиран човек, до болка.

# 78
През седмицата имам час за себе си рано сутрин и толкова вечер. Прибирам се към 20 часа, понякога час по-късно. Пазарувам набързо и готвя вечеря. След това, "занимания по интереси" преди сън. Шопинг - на обедната почивка.
Сънят през седмицата не ми стига.
Събота е денят ми за нищоправене. Спя до късно и мързелувам. Занимавам се само с неща, които ми доставят удоволствие.
В неделя половин ден чистя, другата половина - някъде навън.
Отпуските - винаги пътуваме някъде.
Локдаунът последната година и работата от вкъщи през половината време ми дадоха 2 часа на ден допълнително. Иначе ги губя в пътуване. Но, ме лишиха от ежедневното активно движение.
Тук влизам в "моето време". Приятно и разтоварващо ми действате Hug

# 79
  • София
Забравих да кажа, че нямам забодено перо, нито в шапката, нито другаде! 😂

# 80
Моят мини Хубав е живота! Simple Smile

# 81
Речникът каза, че "хоби" е любимо занимание в свободното време.
Не е нещо срамно, че да се извинява човек за него.
.

# 82
Light beam, ти го оцени! Wink Много са сладки твоите минита...

# 83
  • София
За мен хоби е нещо, в което се отдава време и средства. Четенето не ми е хоби, а ежедневна рутина за почивка, макар че, като го написах, осъзнавам, че си противореча, защото отделям и време и средства.

# 84
  • София
Нова тема, при това с 6 изписани страници! Фурии сте.

Стилът ми не се отразява по никакъв начин на хобито ми. Като тичам единственото, което правя е да съчетая що-годе дрехите цветово, но не ми се пръскат пари за грозни, независимо от цената, екипчета. Но пък хобито ми помага да си крепя стила, най-малкото което е по отношение на контрола на килограми.
На работа нямаме някакъв дрес код, така че... ходя, както ми е кеф, но да съм в офиса, защото вкъщи... клин и блузка, грим.

# 85
Обожавам да чета книги, да докосвам страниците не електронни.
Олд скул съм Wink За свободнотовреме  това ми е любимото, тотално изключвам за света с интересна книга в ръка докато не ѝ видя края не мога да свърша никаква работа.
ММ ме е абонирал за 3 библиотеки, забранил ми е да купувам книги..3 дни , трае удоволствието😚 а място няма та така

# 86
И на мен времето ми е най-големият проблем. С работа в офис от 9 до 6, 5 дни в седмицата, няма как да имам цялото време на света за себе си. Преди пандемията имах командировки 2 пъти годишно, това някак също ме поддържаше във форма. Не съм се качвала на самолет от октомври 2019-та.
Децата уж големи, но имам кандидат-гимназист (и миналата година пак имах), гледам да държа нещата под контрол, отделям им време.
Слава богу, за готвене и чистене имам голяма отмяна - ММ, когато не пътува (по принцип е повече в движение от мен). Почти не готвя аз.
Когато наложиха първия локдаун преди година, всички си бяхме вкъщи и въпреки че бях затрупана с работа, имах време и за себе си. Обаче и това омръзва, да му се не знае.
За мен решението е организация. Способна съм дълго време да живея по график, даже и престоя във WC. 😅 Така съм се научила, когато ММ го няма и всичко е върху мен.

# 87
Организацията е ключът за мен, да. Аз съм крайно организиран човек, до болка.
И аз мислех, че съм организиран човек:
Скрит текст:
Ставам в 6, до 8 разхождам куче, пия кафе и се оправям за работа.
От 8:30 до 15:30 работя.
До 16:30 на път за вкъщи пазрувам- не всичко може да се купи веднъж в седмицата.
Следва готвене, разтоварване на съдомиялна, зареждане на пералня или прибиране на изсъхнало пране, отново време за куч, задължителнен разговор - всеки ден, с възрастните ми родители - не живеят близо до мен и са сами. Още един с щерката, като през това време също нещо пипвам, поливам цветя, мия подове - имам и робот.
В седем се прибира ММ и времето до 10 е за него, питие, вечеря, малко телевизия или интернет.
До към 22-23 чета в леглото.
Работя и в събота, обикновено следобед гледам да отметна прах и бани за да съм свободна в неделя за нищоправене. И пак  се налага нещо да свърша - да сваля пердета за пране, да почистя кухненската част, хладилник - печката е ежедневно занимание след готвене, но си трябва и по-основно веднъж седмично. У дома никой не разхвърля, не се налага да прибирам вещи. И някъде в подредения ми график намирам време за себе си - коса, нокти и задължителни процедури като оформяне на вежди, епилация на крака и пр.
Поне за колата ми съм прехвърлила грижите на ММ, той я мие и зарежда с бензин.
Не мога да го измисля по-добре и всеки ден съм минимум 10 часа на крак. Явно годинките си казват думата.

# 88
  • София
Магни, определено си казват думата годините. Не съм толкова пъргава, колкото бях. Преди 20 години нито робот, нито миялна имах, за чистачка да не говорим и успявах по-бързо и ефективно да отметна домакинството хем с малки деца.

# 89
  • София
Моето дете вече е студент и нямам абсолютно никакви ангажименти с него.
Преди Ковида денят ми започваше в 6:30 и завършваше около полунощ. След това започнах да си лягам по-рано.
Важно ми е да съм тренирала 4-5 пъти седмично и да съм сготвила. Всичката друга работа може да почака, както и може да бъде свършена от някой друг.
През уикенда или пътуваме, или сме на Витоша, или на разходки из парковете.
Ако времето не става за навън, се вкисвам зловещо.
Днес отново ще е прекрасен ден - нищоправене в топъл открит басейн и колоездене.

Общи условия

Активация на акаунт