Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 8)

• 43 001
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
И аз съм свободен електрон вече - почти никакви ангажименти нямам.
Детето - в друг град студент, ММ се грижи за прехраната и битовизмите изцяло,
Един път в седмицата чистя, пералня - 1/2 пъти.
Имам много работа на компа само, но компенсирам със спорт и Витоша.

# 91
Добро утро и благодаря за темата.

Не знам да ли е хоби, но страст са ми парфюмите и орхидеите. За парфюмите пиша в друга тема и много снимки съм качвала, та няма да ви досаждам с тях и тук. За орхидеите - също.
Ситлът ми определено се отразява в страстите ми. Орхидеите са подбрани в любимите ми цветове. Парфюмите, освен по аромат несъзнателно подбирам и по форма на бутилката. Кичозен и изкилифинчен флакон не докосвам, камо ли да помириша. Може и да пропускам прекрасни парфюми, но това е положението.
Имам афинитет към рисуването и фотографиата, но така и не ги усъвършенствах. За сега съм на ниво - лаик-любител.

Готвотвенето също ми се удава. Винаги се шегувам, че не умея да готвя, а експериментирам. Но всички твърдят, че го правя повече от добре. Не влагам усилия, правя го с лекота и за норматив, и ми се получава. Simple Smile Може би и тук, страстта ми към вкусовете и ароматите ми помага. Не обичам да се мотая с часове в кухнята и действам със замах - бързо, смело и безотговорно. WinkWink Когато приготвям нещо, имам яснта прества за това, какъв вкус трябва да има, как трябва да ухае и изглежда. И го правя.

Напоследък забелязвам, че стилът ми малко се поразчупи откъм нови модели и цветове. Което значи, че все още не съм заприличала на тесногръда лелка Stuck Out Tongue Winking Eye, но пак си имам моите изисквания и критиреии.

И понеже днес е Сирни Заговезни, ако някой с нещо съм засегнала или обидила - простете. Flowers Rose
От мен - простено да ви е!  Hug Heart

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 11:27 от Sysly

# 92
Днес тръгнах за лайт блу, а се прибрах с някакъв летен, свеж. .. много ми хареса. Блуто установих вече не е моя!

Стигнах до тук и искам да кажа, че класическият Мон Блан ми беше сред фаворитете последните близо 7 години. Последното шише, което купих, вече е на свършване и се чудя дали да го подновявам (по- скоро ще), но със сигурност ще проверя и показаната от теб версия на парфюма.

# 93
  • София
Намерих си три!!! бели косъма! Та по въпроса, какво правите при първи такива (освен, че ги отскубнах). Кичури? Направо съм потресена в момента.

# 94
  • София
Намерих си три!!! бели косъма! Та по въпроса, какво правите при първи такива (освен, че ги отскубнах). Кичури? Направо съм потресена в момента.
🤣🤣🤣🤣 нали осъзнаваш, че някои хора побеляват и на 20 години.
И аз имам само няколко, но нито ги скубя, нито ги гледам. Правя си кичури два пъти в годината и това е.

# 95
Имах съученичка на 18 имаше бели косми Grinning .

# 96
  • София
Айде бе...в темата за над 40?!
Боядисвам се поради побеляване още от студентските години. Ген. Към момента съм побеляла на около 70 процента. Боядисвам се ежемесечно,  междувременно пръскам със спрей за удържане на положението.

# 97
Хаха, Клеми..))
Аз съм на кичури отдавна.
Бонус - вече не се изрусявам, а постигам желаният цвят без изрусяване..))

# 98
  • В градината...
И аз имам няколко, доколкото се виждат изобщо в сравнително светлата коса. Повечето ми познати на нашите години се боядисват, защото са почти побелели.
Аз си правя кичури да съм хубава Wink

# 99
  • София
Имам единични бели косми, но са далеч повече от три.
След като минах през всички цветове на дъгата върху косата си, се боядисвам в естествения ми цвят.

# 100
Скоро ще станат 20 години, откакто се боядисвам, а съм на 44.
Решението при мен е боядисване на всеки 3 седмици макс. С кичури, без кичури, корените са ми ужасно бели, а косата ми расте доволно бързо, че друга опция просто няма.
Последно с фризьора ми дори обсъждахме дали да не се "боядисам" направо бяла и да се свършва с тази досада.

# 101
По въпроса на новата тема - безкрайно съм щастлива че професията и работата ми не изискват определен дрес код. Щях да съм доста нещастна, ако трябва да спазвам определен начин на обличане, който не ми допада или не ми подхожда, а на всичкото отгоре и да си плащам, за да изглеждам така ... Simple Smile.
При стриктни изисквания, аз поне бих предпочела да работя  с униформено облекло, отколкото да докарвам необходимата "униформа" за собствена сметка...
Обичам да рисувам и доста чета книги. Винаги съм  спортувала за здраве и удоволствие, без  стремежи към високи постижения.
Klemy, аз пък имам шапка с перо, а дори не съм художник Simple Smile.

# 102
  • София

Klemy, аз пък имам шапка с перо, а дори не съм художник Simple Smile.
Значи ако ми потрябва, за да се идентифицирам някъде, ще ти я искам на заем!

# 103
До ден днешен боя на косата си не съм слагала! Слагам къна, по Нова Година и по осми март, ха, ха, на 48 съм! Wink

# 104
Споменавала съм го доста пъти, аз също си ги нося. Повече от три са, но в тънка светла коса се сливат и за момента не личат много. Скоро се бях засилила да я боядисам, че ми доскучава вече. В крайна сметка и този път се отказах ...
....
Отгоре на пътя се виждат тук-там.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 22:56 от Light Beam

Общи условия

Активация на акаунт