Надкамерна тахикардия или паник атаки?

• 1 902
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, бих искала да потърся мнение от някой, който може да бъде в подобно положение на моето. На 19 години съм и от 3-4 години имам периодични паник атаки. Последните ми се отключиха в края на септември 2020, след като започнах университет и бях много натоварена. След това прекарах и Ковид, а тогава развих и нещо като хипохондрия. Започнах да приемам Золофт и Тритико в много малки дози, казаха ми, че имам паническо разтройство и начална депресия. След това около месец-два всичко беше наред. Наскоро обаче започнах да получавам нови паник атаки (или поне такива смятам, че са). Пулсът ми от нищото скача много - 140-150, замайвам се, не мога да си поема въздух, обзема ме паника. Наложи се да отида до спешното, но ЕКГ, която ми направиха там излезе нормална. След това си записах час за кардиолог. ЕКГ, ехокардиограма са напълно нормални. Дадоха ми холтер монитор за 24 часа, който показа, че пулсът ми много играе. Докато тренирам скача до 176, през нощта се събудих с паник атака, при която пулсът ми е стигнал до 153, а през деня в случайни моменти е скачал до 125. Средно е бил около 74. След като прегледа резултатие, кардиологът ми каза, че няма да е зле да отида на електрофизиолог. Нашите обаче са против това, тъй като процедурата на теста е доста инвазивна и съща крие някои рискове. Какво да правя? Не бих искала да се подложа на подобно нещо, ако ще бъде без причина. Наскоро разглеждам видовете надкамерни тахикардии и за едната се казва, че може да доведе до внезапна сърдечна смърт. Много се притеснявам.

# 1
Първо преглед и изследвания на щитовидна жлеза, провери и за дефицит на Б12. Ако там всичко е наред, тогава ЛЛ да ти каже с какво да продължиш. Междувременно може и магнезий да пиеш.

# 2
Първо преглед и изследвания на щитовидна жлеза, провери и за дефицит на Б12. Ако там всичко е наред, тогава ЛЛ да ти каже с какво да продължиш. Междувременно може и магнезий да пиеш.

През ноември си правих TSH и излезе в нормите. Личният лекар ми каза да не си измислям, че съм щяла да психясам. Пия магнерот

# 3
Не е само TSH. T3 и T4 също. А и зависи колко точно ти е било в норма, добре е да не надвишава 2. Не забравяй и Б12, при мен недостигът му се оказа източник на проблема.

# 4
Не е само TSH. T3 и T4 също. А и зависи колко точно ти е било в норма, добре е да не надвишава 2. Не забравяй и Б12, при мен недостигът му се оказа източник на проблема.

Какви симптоми точно имаше?

# 5
Паник атаки с ускорен пулс и замайване, безсъние, раздразнителност, дълги периоди на апатия.

# 6
Паник атаки с ускорен пулс и замайване, безсъние, раздразнителност, дълги периоди на апатия.

Разбирам. Звучи точно като моето състояние. С прием на б12 оправи ли се,

# 7
Имам голямо подобрение от юли насам, когато ми установиха дефицита. Но и Д3 ми беше много нисък, понякога има връзка, изследвай и двата витамина. Това, при условие, че щитовидната жлеза ти е наред. На сърцето най-вероятно нищо ти няма, потърси добър ендокринолог. С месечния цикъл имаш ли някакъв проблем?

# 8
Имам голямо подобрение от юли насам, когато ми установиха дефицита. Но и Д3 ми беше много нисък, понякога има връзка, изследвай и двата витамина. Това, при условие, че щитовидната жлеза ти е наред. На сърцето най-вероятно нищо ти няма, потърси добър ендокринолог. С месечния цикъл имаш ли някакъв проблем?

Не, редовен ми е.

# 9
Това изследване което са ти назначили е за източване на ЗК, няма да се учудя ако някой не ти предложи и стенд.
Прочети темата за паническото разстройство. На мен ми подейства успокоително преди време. Няма нищо срамно да отидеш на психиатър.

# 10
Здравейте! Миналата година изкарах Короната и от тогава имам непрестанни болки в гърдите и гърба. По принцип съм със заболяването Бехтерев. От декември, болката в гърдите ми се засили, както и получих едно постоянно покашляне , бучка в гърлото и на моменти дори имам втрисане. Ходих на снимка на белия дроб, нищо нямаше. Преди седмица, ходих и на кардиолог , при изследванията нямаше нищо убеспокоително, той заключи, че имам синусова тахикардия и ми изписа лекарства. Според вас, необходимо ли е да си правя нова снимка и тест за корона, дали е възможно пак да съм я хванала? Според личната, всичко е на психическа основа.Вече нямам идея на какъв лекар да ида.

Общи условия

Активация на акаунт