НОЕМВРИЙСКИ мами сладки чакат бебчета - наградки

• 11 730
  • 282
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Честит Рожден Ден на Шоколадкина  bouquet
Да си жива и здрава и пред ноември да те радва здраво хубаво бебче!!!

Да ви кажа, след вчерашните новини при док, трудничко заспах  - взех много да мисля кога, как... И днес си купих един пакет превръзки за родилки и заедно с разни други полезни неща от списъка ги сложих в една раничка в антрето и така - едно по едно събирам багажа, че знае ли човек Thinking

# 166
  Да,днес пак има проблеми със сайта Confused
  Аз току-що се връщам от поредните си покупки Wink-вече с дрешките приключих/да не се заричам Laughing/,купих и две хавлийки за баня,одеало,лигавничета,подплънки за кърмачки и една постелка,като мушамичка,но мека-казаха ми,че е хубаво като се сменя памперса да се слага отдолу,че ако направи белята Laughing-по-лесно се чисти Wink И като се замисля още колко неща остават..... ooooh!
  Между другото,относно ваничките-спрях се на обикновена с хавлиен шезлонг Peace
  Мами,аз мислех да купувам дигитален термометър,но една колежка ми каза,че и те се слагат в дупенцето,а пък на мен само при мисълта за това,и ме свива стомаха Sick- и освен това ми каза,че на новородени не била точна температурата под мишницата,трябвало в дупето Rolling Eyes
  Софийски мами,другата седмица-вторник,сряда..ще знам дали ще пътувам-веднага ще ви уведомя,за да спретнем една среща HugМоже да дойда и от четвъртък,за да мога да пообиколя магазините Wink-ако някоя от вас има свободно време,много ще се радвам да ми прави компания Wink-аз ще бъда сама,без половинката-на една конференция съм,и за това. Смятам,че ще се справя с пътуването,а проблемите с кръвното вече знам как да туширам Wink

# 167
Какви превръзки за родилки? на коя марка? newsm78

# 168
  Като попиташ в аптеките,ще ти дадат Wink-не знам да има някакви марки newsm78 Иначе,аз мисля да си взема освен превръзки,и лигнин ThinkingТук,където ще раждам,освен тоал.принадлежности и лигнин,друго не искат-всичко останало се осигурява от болинцата.

# 169
Софи, на твоята колежка й кажи, че не е вярно, че не се мери точно като сложиш под мишничка- сравнявала ли сме нашия резултат с такъв от термометър Браун за ухо- и съвпадат 1 към 1- просто трябва да му придържаш ръчичката така че да затисне термометъра

Някой пита за педиатър- трябва да си изберете преди раждането- да отидете при него и да се уговорите, за да може да дойде в къщи веднага след изписването да види бебето- това е абсолютно задължително.

# 170
  Тук,където ще раждам,освен тоал.принадлежности и лигнин,друго не искат-всичко останало се осигурява от болинцата.

Колко хубаво!
А на мен багажа за болницата ми в момента е един голям сак, който ми задръства коридора и само се спъвам в него. Искат ми освен превръзки за мен, пампи за бебето, още и дрешки и бельо за бебето за 5 дневен престой,хавлийки, кърпички, козметика...за мен нощници, халат, чехли, поплънки за кърмене...забравих какво още, ама имаше още. Само чаршафи май не искат.
Много се учудвам...Когато раждах Бобо в Автрия, отидох в болницата с документите и фотоапарата. Бях приготвила в къщи една чанта с дрешки за изписването за мен и детето, която ми донесоха в болницата последия ден. Друго не потрябва. Че и от болницата си излязох и с 1 голям кашон подаръци от община Виена - дрешки, раничка за количка, козметика...много полезни неща. Мдаааа.

# 171
Някой пита за педиатър- трябва да си изберете преди раждането- да отидете при него и да се уговорите, за да може да дойде в къщи веднага след изписването да види бебето- това е абсолютно задължително.
Аз се уговорих с една док. за бебчо и тя каза, че ще го поеме от началото, т.е. ще дойде в деня на изписването или на следващия в къщи. Но за това е хубаво да се уговорите предварително, защото има някои които имат лимит и не приемат нови пациенти.  Когато излезе ЕГН-то чак тогава ще го запише при нея - не знам колко дни, някой ми каза че за 20-тина излизало ЕГН-то.

# 172
Ако на някой ще му свърши работа, мога да препоръчам нашата педиатърка в БГ - Д-р Лешкова - работи в МЦ София, в бившата сграда на ГУСВ (близо до Пирогов).
МНого компетентна, мила и загрижена жена, в час с новостите в педиатрията, прегледите при нея са обстойни и подробни. Пуска изследвания без да се молиш, с направления и т.н. Никога не ни е взимала и стотинка, много е коректна.

# 173
  • София
Какви превръзки за родилки? на коя марка? newsm78

Ами аз питах и ми дадоха един прозрачен пакет с 20 огромни превръзки, не са маркови...

# 174
Здравейте мили мами-ноемврийки!Последно време все ви чета, но не успявам да се включа, защото винаги някой ме изпреварва и задава моя въпрос, а няма смисъл да се повтаряме  Wink Първо честито на първите ноемврийски мами и техните малки сладки бебета.много щастие и усмивки!
Преди няколко страници някой беше питал за избора на педиатър /мисля, че Дари М/, но поне аз не видях някакъв отговор, а аз имам същото чудене - как става избора и кога трябва да се свържем с педиатъра, който сме избрали?Много ще съм благодарна на мамите минали по този път да споделят. Исках да ви попитам и за това как става записването на детето след раждането, предполагам че в нашата свръх бюрократична държава са измисли висене по опашки поне 5 дни  newsm78.
Много Ви благодаря предварително за отговорите!

# 175
А следкато си публикувах попста видях отговора на Цвети, за което благодаря  bouquet

# 176
записването не е никак трудно- става с  двете лични карти и акт за граждански брак или нотариално заверено удостоверение, че таткото признава бебето - в болниците има специално регистратура за записване на бебето- или поне в Шейново е така. Проблем има обаче ако решите да запишете детето без приставката -ов на бащиното име- тогава се ходи до общината- трябва лично кмета на района да ти разреши- това вече е ад! А за ЕГН-то- по принцип ако чакаш става за 20-тина дни- обаче ако ти трябва и отидеш да си го вземеш- ти го дават веднага или поне така е в нашата община

# 177
Да и аз съм започнала да пълня една чанта за мен и една за изписването.Още толкова неща трябват - нервирам се...

# 178
  • София
За педиатъра аз също знам, че трябва да се уговориш предвартелно, защото до 24 часа след изписването от болницата той те посещава в къщи. Едно време ги разпределяли автоматично по райони, но сега ходиш и се уговаряш, защото при някои педиатри наистина имало много желаещи мами, а както пише Джени, те си имат лимит.

# 179
  Благодаря ти,Цвети,за успокоението Hug Бях се притеснила,че трябва да "издевателствам" така над бебка PraynigЗнам,че не го усещат,че става бързо и т.н.,но все пак е гадно....А ти какъв термометър имаш-на Браун или Чико?
   Какво newsm78-само аз ли ще ходя в болницата с найлонова торбичка Laughing

Общи условия

Активация на акаунт