Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 880
  • 714
  •   1
Отговори
# 405
Знаем коя раса на 20 са закъснели вече ..Ама на сегашната младеж хич не им е до това..По скоро другата част им се нрави повече!

# 406
За кое време става въпрос - жената на 25 стара мома?
И в коя пещера?

90- те години в пещерата София !
Попитайте майките си, не е толкова отдавна!
Булшит. Родена съм 1971 г. Поне в моята София не съм чувала за такава тъпотия.

# 407
И аз съм живяла по същото време в София. Всички връстнички на майка ми смятаха 25 годишните за стари моми. Не е майтап. Майка ми и мен мислеше, че ще ме постигне тази съдба Simple Smile Като навърших 25, направо си ми каза, че която колежка е била мома на 25, така си е останала и на 40.

# 408
Anna - Maria, лекарите не сме си го измислили сега това нещо, че наново да го предъвквате.
Аз си казах и като жена какво мисля, и като майка. Вие си решавайте.

Какво предъвквам? Нали обсъждаме определена тема и споделих информация по въпроса.

Скрит текст:
И в коя пещера?

Да, абсолютно е било така. Тогава масово са раждали на около 20-22 и се е смятало, че ако докъм 25 жената не е родила, значи че сигурно ще си остане стара мома. Grinning Аз съм студентско бебе и нашите са ми разказвали как до края на обучението, повечето им колеги също вече са имали по 1-2 деца. Интересно как за много кратко време разбиранията са се променили драстично. Сега е обратното - тези, които са се "излъгали" да родят преди 25, автоматично ги обявяват за избързали. В големите градове дори се смята за странно.

# 409
И в коя пещера?

Булшит. Родена съм 1971 г. Поне в моята София не съм чувала за такава тъпотия.

Значи живееш в София- менте!

# 410
Божее това е било в цяла България.Горката ми комшийка все още е “стара мома” та тогава я обсъждаха ,че сексуален живот никога не е имала...Бях дете тогава...ама я разкъсаха с приказки...

# 411
Не. По-скоро явно сме от твърде различни социални кръгове.

# 412
Точно така е, 25 годишните бяха стари моми, или поне кандидатки за стари моми. Която от съфорумките не знае, просто е била омъжена и на друга вълна.

# 413
Не. По-скоро явно сме от твърде различни социални кръгове.

Леле, колко смело пишеш!
Да, слава богу, че сме от различни социални кръгове!

# 414
По соца викате рано се женили,ми как няма?Лепват им етикета "стара мома",плащат ергенски данък.
Добре,че сме демократично общество и на никой 20 годишен не му пука за мнението на буля Ивана от третия етаж.

# 415
Ами така си беше преди...Аз имах една леля,чиято дъщеря беше на 28г. още неомъжена. Майка ѝ много се притесняваше,че Мимито била останала "мома" ,кажи речи стара мома вече и че всички на нейната възраст се били изпоженели.Сега вече кой щял да я вземе,някой останал,разведен и незнам си какъв...и т.н.

# 416
Според мен 27-33 години е идеална възраст за раждане на първо дете. Като задължителни условия за мен са психическата и емоционална готовност, подходящ партньор, завършено висше образование, добра работа на постоянен ТД преди майчинството, стабилни финанси, собствен апартамент за семейството. В моя живот условията се изпълниха на 30г и тогава забременях. Единствено не очаквах да стане от първия път заради възрастта, но то пък се получи. Слънчицето е на 1,8г Heart Едната баба е наблизо и ми помага. Оставям го макс за два часа при нея, когато имам да свърша някаква работа, да напазарувам. Помощта й е незаменима. Естествено, че и таткото е силно анагжиран в отглеждането, но все пак е поцял ден на работа 6 дни в седмицата и физически няма как повече да помага. Не бих се лишила от помощ на баби, ако има възможност и желание от тяхна страна.

# 417
  • France
Ооо, българките гинеколози... какви спомени имам с тях от моята младост. Един смело заяви, че ще имам големи проблеми със зачеването, едва ли не съм била стерилна, но добре, че медицината била напреднала. Но явно от определена етническа група им вярват и бързат деца да правят преди да им падне фертилността.

# 418
Grinning За етническата група, нали не мислиш, че те изобщо знаят какво е фертилност и репродуктивна система? Нито пък са запознати с мнението на гинеколозите. Те раждат рано, просто защото не смятат, че е нужно или изобщо не знаят как да се предпазват от забременяване. И културата им е такава, че рано ги женят, защото не правят нищо друго в живота си. Но тях също ги водят в рискова група, когато забременеят малолетни или непълнолетни. Организмът е недоразвит и не е пригоден все още за раждане.

# 419
  • София
Добре че тази глупост с 25-годишните стари моми е отминала.

Общи условия

Активация на акаунт