Като навърших 25, направо си ми каза, че която колежка е била мома на 25, така си е останала и на 40.
Аз съм студентско бебе и нашите са ми разказвали как до края на обучението, повечето им колеги също вече са имали по 1-2 деца. Интересно как за много кратко време разбиранията са се променили драстично. Сега е обратното - тези, които са се "излъгали" да родят преди 25, автоматично ги обявяват за избързали. В големите градове дори се смята за странно.
Едната баба е наблизо и ми помага. Оставям го макс за два часа при нея, когато имам да свърша някаква работа, да напазарувам. Помощта й е незаменима. Естествено, че и таткото е силно анагжиран в отглеждането, но все пак е поцял ден на работа 6 дни в седмицата и физически няма как повече да помага. Не бих се лишила от помощ на баби, ако има възможност и желание от тяхна страна.
За етническата група, нали не мислиш, че те изобщо знаят какво е фертилност и репродуктивна система? Нито пък са запознати с мнението на гинеколозите. Те раждат рано, просто защото не смятат, че е нужно или изобщо не знаят как да се предпазват от забременяване. И културата им е такава, че рано ги женят, защото не правят нищо друго в живота си. Но тях също ги водят в рискова група, когато забременеят малолетни или непълнолетни. Организмът е недоразвит и не е пригоден все още за раждане. Препоръчани теми