Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 832
  • 714
  •   1
Отговори
# 495
  • Най-красивата страна
Да,ама днешните баби също искат да работят,да имат социален живот,да пътуват.
Не да висят по детските площадки.

# 496
Всичко се свежда до бабите като са били мами, как са си възпитали отрочетата. Аз не очаквам майка ми да ми гледа децата. Защото ясно помня колко се е грижила за мен и брат ми. Обожавам бабите си, при тях ходихме на гости и ни глезотиха, нищо повече. Те са ми баби, не заместник майки.
Мама много е помагала, винаги съм я питала може ли и е било с уговорка. Отказвала ми е, не съм го приемала за драма, оправяла съм се.
Имам много познати и приятели, на които не им пука за ангажиментите на родителите им. Тупват им децата си, защото били длъжни да ги гледат. Иначе започват яки сръдни и обвинения.
Често казано тези хора предимно са неоправни и в много други аспекти на живота си и все някой им дължи нещо. Лични наблюдения разбира се.

# 497
Не да висят по детските площадки.

Прекарала съм много време по площадки, градинки и паркове, но продължавам да смятам, че отглеждането на деца е много повече от висене там.  Не искам да обидя нито майките, нито бабите, но не бих казала, че ежедневието е еднообразно, а майчинството и включването на помощ са по желание. Не просто задължение.

# 498
Моята майка пък даже сама предложи да си вземе една седмица отпуска , за да гледа малкия,  защото  на нас ще ни е много трудно сами с ММ да покрием целия период.  Ще ни спести много главоболия, а и на детето ще му е срашно приятно да го поглезят у баба и дядо.  

Ако това е отглеждане от баба - съгласна съм Grinning В моето съзнание това е помощ и съм ѝ безкрайно благодарна, но е далеч от отглеждане.

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 15:07 от Alyssa

# 499
Радева,и аз с това идвах.Свекърва ми не е прекарала един ден сама с нейните си деца,докато всяко не е тръгнало на градина.Не ги е къпала докато не са могли да стоят прави стабилно,не помнят кога ги е гушкала или целувала.И как да си оставя детето на жена дето не е гледала бебета и малки деца,точно защото бабите са ги гледали.И ми вика-питаш ли ме,две съм ги отгледала.

# 500
В този смисъл да попитам съфорумките, вие на каква възраст искате да гледате внуци? Там преди пенсиониране ли, след пенсиониране ли, дали искате да си ходите по круизи лятото или предпочитате да ви връчат внуците докато вашите деца ходят на Пунта Кана и т.н.?

# 501
Всеки човек узрява на различна възраст. Някои жени сякаш винаги са били готови да станат майки, други имат нужда от дълги години. Макар с годините да ставаме по-подготвени и опитни от живота... като родители сме все по- притеснителни именно заради напредването на възрастта. Така че при стабилен партньор, желание и взаимоотношения дали си на 20, 30 или 40 - няма значение.

# 502
  • София
Да оставиш малко дете за две-три години при бабите не е гледане, а отглеждане. Все едно го оставяте на опекун или приемен родител, а не на баба му малко да го погледа. Реално детето не се отглежда от родителите си, а от бабата. Това не е като да го изпратиш през лятната ваканция един месец и зимата един месец, а обратното - родителите го вземат за месец-два през годината.
Който не си е гледал децата, той и внуци няма да гледа. Дори когато го чалне нещо да наваксва, пак няма да се справи, защото или хич няма да ги гледа, или ще ги обсеби и ще се опита да отстрани родителите, за да си изживее на несбъднатото майчинство.

# 503
  • Варна
В този смисъл да попитам съфорумките, вие на каква възраст искате да гледате внуци? Там преди пенсиониране ли, след пенсиониране ли, дали искате да си ходите по круизи лятото или предпочитате да ви връчат внуците докато вашите деца ходят на Пунта Кана и т.н.?
Искам след пенсиониране, преди да съм направила 65, като майка ми и свекърва ми. Ама няма как, така че ще помагам, когато им трябвам, АКО бъдат добрички да отчитат, че и баба има нужда от почивка. Ще се напаснем сигурна съм, но не мисля че ще съм баба тип линейка.

# 504
Да ви кажа, има значение дали бабата е млада. Младите баби имат повече енергия да се занимават с внуци, да играят с тях, да се забавляват. След пенсиониране хората се чувстват изтощени, вече са на определена възраст и имат нужда да отпочинат. Не е същото да станеш баба на 40-50+ и на 60-70+. За внуците им също е плюс да общуват с по-млада баба. Но това не зависи от бабите, така че каквото им поднесат, такова. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 505
  • София
Но младите баби са по-заети.

# 506
Моите майка и баба още работят и нямат възможност да ми помагат много с малкия, но на мен ми стига да им го оставя за два дни веднъж/два пъти в месеца.

# 507
  • София
Баба ми , чиито продукт съм аз, слава нея, ме е поела от крепката възраст 45- пенсионерка 1 група галванотехника.
Баща на 28, майка на 23.
Аз внуци не знам как ще гледам в днешния пазарен свят и пенсионна възраст 63...

# 508
  • По света и у нас
На 25 за майката и таткото, стига да не са бавно-развиващи се.

Аз не бях готова за бебета на 25, но това беше защото баща ми едвам ме остави да се развивам сама, да заживях сама чак на 25, но ако се бях пуснала по-рано щях да поискам бебета по-рано.

Освен това ми беше внушено, че ще си разваля тялото (от майка ми) ... и сакън да не се "осакатя" се мотках до 30.

Ако знаех каква е реалността, ако бях завършила унито на 21-22,  да поработя 2 години, и излизам в майчинство на 25 щеше да е идеално. После можеше да имам 3 деца през 5 години, и живота щеше да е по-лесен, а аз на 30 и на 32 родих и направо се преуморих с двама малчовци.

Синът ми сега е на 5 и много ми помага. Толкова е разбран Heart

Доколкото за бабите - аз ползвах помощта им, но по-добре недейте да ги ползвате за гледане. Може да гледа за ден два, но да не става заместител на детската градина.

# 509
  • Най-красивата страна
Аз бих помагала за внуци-за 2-3 часа,да ги заведа на разходка,на куклен театър,на кино,в парка.
Или за половин ден,за да се наспи дъщеря ми.
За 1-2-3дни- да.За повече-не.
 За 1-2-3 месеца не бих се съгласила.
За 2-3 години отглеждане-също не.

Смятам,че родителите трябва да отгледат детето си сами.
Ако са читави естествено..
Всяка къща си има различен ред.
Добре е детето да свиква с реда в къщата на родителите си.

Общи условия

Активация на акаунт