Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 837
  • 714
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Да гледат или да помагат?

# 481
  • Наблизо
За мен да помагат и да оставяме детето един-два пъти годишно през големите ваканции.Хем да се видят с баба и дядо хем ние да работил и защо не уикенд някъде или пътуване по младоженски.

# 482
Животът стана такъв, че все по-малко баби ще рискуват да са безработни и да гледат внуци.

# 483
  • София
Защо безработни? Някак си го представяш като бабата да захвърли всичко и да осинови внуците.

# 484
  • София
Ако ходи на работа, няма как да гледа внуци. Може само да помага понякога.

# 485
Е, то, ако е за понякога и при реална нужда, всеки ще помогне. Човешко е. Лошото е, че критериите на двете страни относно това какво е реална нужда рядко съвпадат. Вчера в свекървенската тема някаква женица се похвали, че след като свекърва ѝ не се сещала да вземе внучето, тя започнала да го води при нея без предупреждение и да изчезва скорострелно, след като ѝ го връчи. Очевидно нейните критерии за реална нужда от помощ не съвпадат с тези на свекървата.

# 486
Andariel, изразът "бабата да гледа внуци" аз така го тълкувам. Моята баба е гледала сестра ми години наред като малка, и мен също поне 3-4 години. Била е пенсионерка, но реално гледаше си къщата, градината, бостана, лозето и т.н. че и нас. После когато ходехме на училище, всяко лято по 3 месеца бяхме винаги там. Това аз не мога да го направя дори за децата си, какво остава за внуците.

# 487
  • София
Какви внуци? Аз оттук нататък, живот, здраве и пари, съм си начертала купон - малко работа, повече почивка на вилата и концерти. Голямата съм я предупредила да се предпазва, малкия му е рано още, но пък е достатъчно голям да не ме ангажира толкова.

# 488
Рокстар,за мен така трябва да живее бабата.Цял живот е блъскала,защо да не си гледа рахата.Всяко дете е порастнало,хванало си е хляба и живота,каквото е трябвало да дадеш като родител си дала.

# 489
  • София
Сигурно някой ден ще ми се приискат внуци, но засега искам да си почина от онова усещане за "очи на гърба", което има всяка майка.

# 490
Да не кажа,че след една възраст,детето трябва да помага на родителите си.

# 491
Сигурно някой ден ще ми се приискат внуци, но засега искам да си почина от онова усещане за "очи на гърба", което има всяка майка.
Да! Да! Да!

# 492
Ролята на бабата е ТЯ да се радва на внуците и тя да ги иска често. Внуците зареждат и подмладяват бабите.
Ако им се наложи като задължение, не става.
Хората се променяме. Това, което мислиш и заявяваш в момента, не знаеш как ще бъде след години.
Най-хубавото е когато бабите са млади, работещи, със социален живот. А това означава да са родили по-рано своите деца. Така внуците няма да са някакво тегло, а удоволствие.
Но, съм против внуците да бъдат напълно отглеждани от бабите. Тогава става опасно за здравето на семейството. В толкова свободно време за родителите, не се знае кой на къде ще го отвее вятъра.

# 493
  • София
Във всеки случай, хубаво е да се изговорят нещата в аванс и на глас, ако наум смяташ, че бабите са длъжни да помагат с бебето/децата.
Да няма изненадани и неудовлетворени, нали...

# 494
  • France
Е, то, ако е за понякога и при реална нужда, всеки ще помогне. Човешко е.
Имахме такава кризисна ситуация ноември 2019. Тогава куцащият ми баща долетя чак от България с първия самолет. Наистина е много трудно да нямаш помощ. Ако имахме желаещи баби под ръка, сигурно и трето щяхме да направим.

Общи условия

Активация на акаунт