Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 016
  • 714
  •   1
Отговори
# 630
Да, ако се питаше за последния шанс.

# 631
  • София
На 40 вече кривата вече е тръгнала надолу, но на човек не му се вярва. В общи линии и умствените възможности докъм 40-годишна възраст са в плато, после лекичко започва да слиза и да се компенсира от преки пътища.

# 632
  • София
Аз пък на 40+ гледам като на време за постигнати мечти и наслада от постигнатото.
И понеже не смятам, че е редно жена на тази възраст да бъде труженичка, не виждам лошо да се отдаде на семейството, вкл. да има още деца.
Подчертавам, че не говоря за последен шанс, когато някой е чакал този момент, без да е имал физически пречки.
Наясно съм, че не всички семейства могат да си позволят при повече на брой деца жената да си остане у дома.
Чак кривата все още не е надолу, но това е платото и след него тръгва.

# 633
  • София
Да разкажа аз за бременност и раждане на 35. Уж всичко беше наред, родих нормално и прас - се спраска някаква вена там, та загубих едно кило кръв. Леко ми намекнаха, че може да е от възрастта. Също така, на прасеца ми цъфна разширена вена. Такива дреболии...

# 634
Да разкажа аз за бременност и раждане на 35. Уж всичко беше наред, родих нормално и прас - се спраска някаква вена там, та загубих едно кило кръв. Леко ми намекнаха, че може да е от възрастта. Също така, на прасеца ми цъфна разширена вена. Такива дреболии...

Проблеми с вените огромни има и моя позната, която ражда млада ( на 23 и 25). Мисля, че това е по-скоро генетично заложено.

# 635
  • France
Така е. Баща ми е пример за това. За съжаление на него приличам.

# 636
Мен ме гледаха сякаш съм полезно изкопаемо като отидох в приемният кабинет.Питаха ме кой ще води раждането,ми викам който се случи.Вдигнаха вежди.Като ме прегледаха ми казаха,че бебето е доста едро предвид годините ми ,защо не съм обсъдила секцио.Казах,че не виждам космически цифри и искам нормално раждане.Избор на екип не желаех,поради моите възгледи за раждане.В родилното пък акушерките ми казаха,че възрастта хич не е проблем.

# 637
Това с избора на екип и планово секцио е по съвсем други причини Simple Smile Не е заради възрастта.

# 638
  • France
Бобчита, ако не е неудобно, на колко години си?

# 639
Така де, едър плод - колко му е да се роди нормално. Възгледите са важни, майната му на риска.  Като почне на мен някоя да ми се пъне как и какво искала, директно преминавам към юридическата страна на (не)информирания избор.

# 640
  • София
За избора на екип - ок, не е длъжна да избира екип. Обаче при едър плод възгледите нямат никакво значение, а е важно бебето да се роди с минимални рискове и последствия и за двамата. Късмет си извадила, че всичко е минало както трябва.

# 641
На 35 съм.По принцип лекарят ми каза,че до 4500кг мога да родя нормално.Аз отидох много ентусиазирана в родилното,дишах,правих визуализации и в съзнанието си не бях в болница и се бях изключила от всичко.Но на 6ия см разкритие рязко започнаха да падат тоновете и минахме на спешно секцио,два пъти беше увита пъпната й връв около врата.Голямо малко,4219 се роди,не съжалявам че не съм отишла доброволно на секцио.Просто тук всеки втори лекар хвърля жените на секцио и то още от ранни месеци.
Дренка,възгледите ми са ,че за раждане си има лекари на смяна.Аз нямах наблюдения над израждащи,че да ги избирам.Който е там,той ще ми свърши работа.

# 642
Не питай старило, питай патило. Не ти оспорвам възгледите за избор на екип.
И да съжаляваш, и да не съжаляваш, извадила си късмет.

# 643
И аз като Бобчи, ама буба беше с кило надолу и на 9 см разкритие след 26 часа без води, сряяяяяяз 😶 Пфиууу, за секунди изтръпнах пак докато пишех 🤯

# 644
Дренка,знам че си лекар и много уважавам тази професия,никога не съм плюла лекар,дори такъв от който не съм останала доволна поради някаква причина.Но е масово от главата за краката,дори изказването "ако не сте мъжкарана не си причинявайте нормално раждане,не е за всеки",това от АГ .
Ами кг не могат да се измерят точно,в приемния ми казаха 3,7000 ,което е нормално тегло май.

Общи условия

Активация на акаунт