Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 809
  • 714
  •   1
Отговори
# 585
Не им е лошо на бабите.Аз не си представям някой да се върти около нас на пета.15 дни бащински има таткото,това са най-хубавите моменти ,ние не знаехме къде сме от еуфория.Бабите дойдоха на гости и си тръгнаха.Искахме това време само за нас.

# 586
Тя природата си го е измислила...... за твоето бебе не те е страх, някак отвътре ти идва....
А защо не мога да събера кураж тогава.Може би не ставам за майка.Сигурно има и такива жени.

Много просто - още нямаш бебе....

# 587
  • София
И аз треперя за всичко вече втора бременност, ама се преживява. Даже бременността винаги ми е създавала повече стрес, отколкото мисълта за и самото раждане. 😀

# 588
Сладураната,за това има майчински инстинкт.Той те води.

# 589
  • София
Ако мислиш, че не ставаш за майка - не ставай! Но твоето повече ми прилича на "убедете ме, че ставам", нещо като флирт с публиката.

# 590
  • София
Сладураната, върви на терапия, не дълбай залудо.

# 591
Тя природата си го е измислила...... за твоето бебе не те е страх, някак отвътре ти идва....
А защо не мога да събера кураж тогава.Може би не ставам за майка.Сигурно има и такива жени.

Има и такива жени, но те раждат без да им пука, че не стават. Обикновено желанието да имаш дете надделява над всички страхове. Ако наистина искаш, ще дойде момента и ще ги преодолееш страховете.

# 592
Сладурана, ти изобщо сигурна ли си, че имаш мъж до теб, който иска да е баща на децата ти?
То всякакви изследвания можеш да направиш, но без мъж още не са го измислили как да става.

# 593
Направо не знам как забременях, износих и родих, след като преминах през детска онкохематология. После пък -  как оцелях след години в отделение за деца с тежки увреждания.
Да ви имам страховете. И оправданията.

# 594
Сладураната, върви на терапия, не дълбай залудо.
Ходя, опитвам се да махам зелената рецепта, но не ми се получава.Не мога да спя без тях.Напрягам се и в работата и от другия месец напускам.Ще се движа повече,ще излизам, ще се опитам да се променя.

# 595
Стана ми забавно как се учело родителство от бабите. Нашите и двете памперс не бяха виждали и нямаха идея как се сменя. Майка ми бебе не е къпала никога, че тя си е имала баба за първата година. 😂
 Общо взето и двете или не помнеха или не знаеха какво точно се прави с новородено и не смееха да го пипат. Но с мъжът ми никога не сме планирали да ни помага някой и долу-горе се бяхме подготвили на теория. Пък и е бебе, не е ядрена физика. Специално първите месеци бяха толкова лежерни, че често съм се чудила каква пък чак помощ трябва.

# 596
Само да ви кажа, че аз две деца имам, нито едно не съм къпала сама и сега ако някоя мама ме пита, нито мога да и изкъпя бебето, нито нищо....честно ви казвам, не се превзимам. Единственото нещо, което мога да правя е адаптирано мляко, домашни пюрета, тоест мога да го храня, но въпросът с хигиената ми е доста сложен...почнах да ги купя една идея и сама, откакто проходиха....

# 597
  • София
Родителството не е смяна на памперси. Родителството е процес, култура, отношение.

# 598
Най-вече последното

# 599
Ми предизвикателство си е.
Ама готино предизвикателство Simple Smile
И аз не бях къпала, нито сменяла ама от ден 1ви никой не ми е къпал бебето.
Учиш се в движение. Но това не е най- страшното и отговорното на родителстването.

Общи условия

Активация на акаунт