Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 804
  • 714
  •   1
Отговори
# 570
Само че едно дете изисква грижи от здравомислеща майка. Според мен, психическите проблеми трябва да бъдат решени преди да се пристъпи към бременност. Една бременност и раждане достатъчно влияят върху психиката, а като прибавим и други психични проблеми, нещата няма да изгеждат добре. Съжалявам, ако съм крайна, но аз така бих постъпила.

# 571
  • София
Много бързо ще влезе в час, защото бебето ще реве и ще-неще, ще трябва да се справи - няма да го остави гладно, жадно и напикано, нали така! Малко преувеличаваш това с проблемите преди раждане.

# 572
И по този случай без деца ли ще седиш цял живот?
Наистина не знам, чудя се.Нямам идея какво да правя.

# 573
  • София
Какво не знаеш? Искаш ли бебе?

# 574
И по този случай без деца ли ще седиш цял живот?
Наистина не знам, чудя се.Нямам идея какво да правя.

Вярно ли?
Секс  се казва, това което трябва да правиш. И каквото сабя покаже....😜

# 575
Ми то не знам някой да знае какво да прави с бебе.Като ми я донесоха в родилното и казах на акушерката "Аз какво да правя сега?".Нито бях обличала,ни къпала бебе  .То отвътре ти идва,първия път като я къпах сама бях по-мокра от нея.Бебешкия плач едва ли случайно звучи по този начин,все ще намериш начин да се справиш .Когато имаш желание разбира се.

# 576
Сладураната, страх те е дали ще забременееш, износиш и родиш здраво бебе или се чудиш дали искаш бебе ?

# 577
  • София
Почти никоя баба няма да остави дъщеря си най вече или снаха си да се мъчи с бебе на ръце от първия ден. Все ще отиде за няколко дни или седмица при младите и ще помогне, ще научи младата майка. Наистина, никой не знае какво да прави с първото си бебе през първите часове. Аз също не знаех, никога не бях виждала новородено на няколко часа, да не говорим да е мое.

# 578
По-скоро ме е страх от бременност и раждане, от евентуани аномалии при бебето. Ако ми го даде някой,ако има от къде да го взема, бих го гледала, къпала, грижила за него всеотдайно.Но идеята сама да си го родя ме плаши.Имам фобия от лекари, болници, игли, спринцовки. Ако съм в болница за задържане.Ако трябва всеки ден да се бода с фраксипарин, ще изперкам.

# 579
  • София
Тогава можеш да осиновиш, щом не искаш да бременееш лично. Това устройва ли те? Или все пак е по-добре да родиш? Имането на деца не е задължително, която жена я е страх - да не забременява.

# 580
Айде пак бабите .Ние искахме да сме сами с детето,чак такава мъка не е.
Сладураната,в днешно време медицината 100% може да ти каже има ли аномалии.Бременноста и раждането са нормални физиологични процеси,всичкия народ по улиците майка го е родил.

# 581
  • София
И какво им е лошото на бабите? Това е приемственост между поколенията. Родителстването се учи най-лесно така, а не от книги и филми. А който иска сам да се оправя.

# 582
  • София
Има много майки ( даже ми се струва, че са по-скоро млади), които не искат помощ и да идва някой при тях. Аз първият път имах помощ около седмица някъде. И повече бих приела, ама нямаше как. Сега не искам, честно казано. Предпочитам първите дни да сме 4-та, да свикне и каката с новия член. Едната баба искаше да я взема при тях, но аз искам от първия възможен момент да са заедно, за да свикне по-бързо и да не се чувства изолирана.

# 583
Тя природата си го е измислила...... за твоето бебе не те е страх, някак отвътре ти идва....

# 584
Тя природата си го е измислила...... за твоето бебе не те е страх, някак отвътре ти идва....
А защо не мога да събера кураж тогава.Може би не ставам за майка.Сигурно има и такива жени.

Общи условия

Активация на акаунт