С какво ви дразнят мъжете /тема №7/

• 56 571
  • 798
  •   1
Отговори
# 375
  • DE
На село не се бере за готвене този лук Thinking или се оставя за семе или не се пипа.

# 376
Я не се ядосвай. Такъв е имала жената, такъв е дала.
   Ако не искаш да го хвърляш, го набоди в една саксия и чакай да направи глави (за зрял лук) . Joy

# 377
Ще направи глави в саксия друг път, той  е оскубан,и  т.н. , не става.
Просто се бърза с този, да се освободи място за друго.На място ако остане чупим рано копите, семедържателя, прави глави ,но малки и  криви, та на боклука, щом рано е стигнал .Есенен лук.Най-често няма друго освен копата, твърдо ,дебели ,не става на салати, че и не съм готвила такова.
Кажи на мъжа си друг път да наскубе от късния  лук.Дет не е красив с цветник.

# 378
  • Пловдив
Ама той не скубееее.
Просто казва на майка си и тя каквото реши. Аз честно казано не искам нищо да носи, тя решава и за това ме дразни мъжа ми - не знае какво ни трябва, пък какво ползвам аз хич. Да не говорим, че около средата на май ми праша по една снопа такъв лук - правих салати, яхнии, пържих и пак изхвърлих много. Ами не ядем толкова колкото майка му и баша му.

# 379
Щото ще го хвърли.Това са селски навици, доста се промени живота от тогава.Да не се хвърля бе  важно.
Ще проскубе като не е сега почнал.
Да ти кажа ,не си струва ядовете това, в кофата и на боклука.Ползвай бялото, листата са груби.
Аз за това садя един влашки лук за салати, тънки перца и  по много от една глава.Имам два реда  друг, като твоя  и така си стои.И аз да не го хвърля го насадих да го хвърля зелен.

# 380
  • Пловдив
Точно, за да не се хвърля е работата - „ми родило се“ е любимия лаф на свеки. На този принцип печем и чистим тънки, и недохранени пиперки, белим и мелим всеки калпав домат ... Но тя се труди, да ги отгледа, та от елементарно уважение измислям как да оползотворя всичко.

# 381
Ипотеката/наема и разходите по колата са двете най- големи пера в семейството в повечето случаи. Ако единият ги плаща, съвсем нормално ми се струва другият да поеме останали разходи.
Така е. Само че при нас обикновено винаги аз покривам всичко останало, абсолютно всичко, абсолютно винаги! Не само режийни, но и почивки, всякакъв вид пазаруване, самолетни билети, всичко. Изморих се вече.
Той има негови си спестявания. 
Трябва да кажа, че благодарение на вас, озлоблението ми премина. Той по природа е стиснат, такъв си е, приела съм го уж, но просто понякога треперя от яд и не мога да преглътна.

# 382
  • София
Елизабет, ако му остават за спестяване, не е редно да се лишавате от ежедневни неща, освен ако тези спестени пари не са за всички ви в случай на извънредни обстоятелства. Направете сметка на разходите и приходите си и ги разделите. Ипотека, кола, сметки, храна, деца са общи разходи, а не твои и негови. Ако след тази аритметика ви остават, решете по колко да отделяте и останалите ви лични пари харчете както  ви е кеф.
Ние имаме едни заделени пари, които са за заболяване, безработица, ремонт. Поддържаме определена сума. Случва се да посегнем,  ако нямаме в момента, но възстановяваме.

# 383
  • София
Моят мъж се опита нещо да се цепи миналата година, но след като му натъртих "твоите пари" няколко пъти, се усети.
Елизабет, седни, направи общ бюджет и след това говори с него.

# 384
И аз си имам запален геймър, китарист-любител, колекционер на ножове и ножчета, часовници, макети на самолети и какво ли още не. Адмирирам такива неща, но ако стигнем до там аз да плащам почти изцяло сметките, а той да си харчи всичко по хобита, няма да ни бъде дълго като семейство. Да не говорим пък с деца. Щом аз мога първо да покривам сметки, да не оставаме без храна и чак после си гледам козметики, дрешки, музики, колекции и прочие глезотии, то и мъжът ми ще трябва да си пренареди приоритетите.

Иначе пак си продължава с мрънкотенето защо, къде и какво тропнало, докато спи. А ме е събуждал по 100 пъти, докато се приготвя за излизане или говори шумно по телефона. Иначе аз съм мрънкотела много. Още майка му е казвала, че с този характер трудно ще го изтърпи жена.

Една сутрин щях да го "убия" - ходи от стая в стая, влиза, излиза, събуди ме и ме информира, че след 15 мин с приятели ще ходят на планина. Хубаво. Но по "традиция" пак в последния момент се подготвя. Трябвали му и камуфлажите... които се намират под леглото, на което все още се опитвах да спя... После се нацупи, че не съм го придружила на разходката...

# 385
  • София
Мъжът ми е висок и слаб, за последните 6 години ( откакто сме заедно) поддържа 80 кг. Най-много да стигне до 82-3. И един ден м звъни по телефона притеснен, че станал 88! Без да усети, на 3 кантара се теглил, един при познат и два в нас, имаме обикновен и електронен. Реши той да пази диета и да не яде хляб. Точно 3 дни след случката се претегли отново и беше свалил до 84, май даже 83,5. Еееееми, как да не ме дразни, като аз за 2 кг надолу трябва да гладувам 2 месеца 😡

# 386
И моя така. Мери се 94, изяжда една огромна купа салата, вместо вечеря, и се събужда 88. Е, как става тоя номер? И това на 40+.

# 387
Моят откак го познавам - 25 години вече, грам не е качил. Обяснявам си го с проклетията му, няма какво друго да е Laughing

# 388
Е как мъж тежащ 80кг. ще е слаб? Искаш да кажеш,че е слаботелесен,щото е висок.

# 389
  • София
Моят за 3-4 месеца свали 20 кила. Естествено, дрехите му висят, но упорито продължава да ходи с тях като бродяга.

Общи условия

Активация на акаунт