С какво ви дразнят мъжете /тема №7/

• 55 816
  • 798
  •   1
Отговори
# 690
Ами, има такива – неагресивни хора.
А може и да не мисли, че си права, и затова да си прави пас. Дори може да го е страх да ти заяви в очите, че не си права. (Не ви знам характерите, взаимоотношенията и реакциите.)

# 691
  • Sofia
В какво се изразяват обидите? Дай пример.

Може мъжът ти тайничко да е съгласен с отправените към теб критики и това да е причината да не реагира. Което пак е тъпо поведение от негова страна, ама...

# 692
Как точно искаш да те защити? Да ги нарита и спука от бой ли? Явно няма проблем с физически сблъсък, но ти това ли искаш? Или искаш цигански скандали.
Радвай се на това което имаш и не дърпай дявола за опашката.

# 693
  • София
Няма как човек който не обича конфликти да се промени по твое желание. Това, което може да направи е да не ходи с тях да пие и да се весели, защото е обиден от отношението им към теб. Това може да се случи и към това можеш да се стремиш. Да тропа по масата явно не е в стила му и ако се опитваш зорлем да го направиш такъв само ще те намрази с времето. Както и ако го въвличаш в много спорове.
Така както има хора, които си падат по скандали, за да си вдигнат тонуса сутрин, така има и такива, които не обичат конфликти и ги избягват всячески.
Израсла съм с такъв баща и за мен той беше светец. Какво е коствало на майка ми тя да оправя всички недоразумения и каши само мога да си представям. Но пък тя си е скандалджийка леко и се допълваха идеално Simple Smile

# 694
  • Бургас
Между наведената глава и физическата саморазправа има и други варианти, не ли?

Не е необходимо да се бие или да вдига скандали. Достатъчно е твърдо да заяви, че не толерира обиди към жена му. Не е сложно.
Ако някой си позволи да обижда мъжа ми пред мен, на секундата парирам и давам ясно да се разбере, че подобни прояви не толерирам. Това на първия път. Ако има следващ, просто спирам контактите. Обида към съпруга ми е обида И към мен. Стоп, благодаря! Ако някой има някаква критика към него, то може да я сподели и без обиди. Не може всички да се харесваме. Но добрите обноски все още не са забранени.

Има хора, обаче, които не обичат да си развалят комфорта, не могат да си отстояват мнението, нито да казват не. Това не е добрина, а слабохарактерност. Пак казвам, не е нужна другата крайност. По средата има достатъчно възможности.

Авторката, предполагам това му поведение те кара да губиш доверието си в него. След това ще загубиш и уважението, както и чувството, че имаш опора в негово лице. Говори с него и му обясни тези неща, точно тези - за доверието и уважението. Ако не му светне лампата и от това, не мисля, че нещо ще се промени. Ще трябва ти да решиш дали те устройва и можеш ли да го преглътнеш. Имай предвид, че загубиш ли уважение в партньора си, крачката към отвращението е малка. Колкото и да е добър. Успех!

# 695
Особено пък роднинските отношения са толкова сложни, че често се налага да се замълчи "за общото благо". В противен случай идва момент в който се оказваш без роднини, или по точно без такива с които имаш контакти.
    А  за това че човекът винаги с желание помага на хората, евала. Дано да имаше повече такива като него.
     Приеми го, че той го прави заради себе си. Просто си е такъв и ако не помогне, после ще го гризе отвътре че не го е направил. Т. е. ще влезе в конфликт със себе си, а това е вредно.
      А ако въпросната компания е очевадно "зловредна", ще трябва малко по малко и с търпение да му отвориш очите.
     Аз със 2ма приятели на ММ имах такъв проблем и хич не ме е срам да си призная че се намесих и вече не са му приятели. Rolling Eyes

# 696
Аз предлагам направо са се развежда. Зад ъгъла чакат поне 5 кандидата, които ще са истински бащи на детето й и съпрузи за пример.
Вие сериозно ли?!

# 697
  • София
Много е гадно един от съпрузите да поставя ултиматум: "избирай роднините си или мен" това не води до нищо добро. Аз бих препоръчала малко търпимост. С времето всичко си идва по местата и се разбира кой какъв е. Пък и с годините съвместен живот, всеки от съпрузите повлиява на начина на мислене на другия.

# 698
Момичета нали темата е с какво ни дразнят нашите мъжа за това пиша тук не искам развод или прочие. Дразни ме това, че мъжа ми не ме е защитил, когато е имало нужда. Не не искам цигански скандали или бой, а просто да каже хей това е жена ми съобразявай се как говориш за нея .. примерно.. Може да хване на саме този човек и да говори съвсем спокойно, че не е окей това отношение. И не не си мисли, че са истина тези неща, защото те са абсурдни. Пак казвам темата е, за да си кажем с какво ни дразнят съпрузите нищо повече. От някой видях добри съвети благодаря

# 699
  • В полите на Пирин планина
Тереза, при случай просто му обясни с ясни думи какво те притеснява - но го назови точно, без да надигаш и да се караш. Кажи му: скъпи - това и това ме обиди, не е редно да не вземаш отношение. Също с конкретни примери му насочи вниманието за използвачите - постепенно има шанс да го осъзнае и да придобие здравословна доза егоизъм. ММ също е много добър и не обича да се конфронтира явно и директно, но с времето осъзна някои неща и се дистанцира от използвачите. Някак мъжът трябва да осъзнае, че семейството е на първо място и негова работа е да го защитава...

# 700
  • Варна
Тереза, дразни те неговата без характерност. Може да обидят и детето ти. Ако и тогава не реагира, това е проблем на личността. Покажи, му когото си наранена. Щом са изчерпани разясненията.
Някои читателки биха те поощрили да удариш една ракия с родата и да мълчиш и ти.

# 701
  • София
Между наведената глава и физическата саморазправа има и други варианти, не ли?

Не е необходимо да се бие или да вдига скандали. Достатъчно е твърдо да заяви, че не толерира обиди към жена му. Не е сложно.
Ако някой си позволи да обижда мъжа ми пред мен, на секундата парирам и давам ясно да се разбере, че подобни прояви не толерирам. Това на първия път. Ако има следващ, просто спирам контактите. Обида към съпруга ми е обида И към мен. Стоп, благодаря! Ако някой има някаква критика към него, то може да я сподели и без обиди. Не може всички да се харесваме. Но добрите обноски все още не са забранени.

Има хора, обаче, които не обичат да си развалят комфорта, не могат да си отстояват мнението, нито да казват не. Това не е добрина, а слабохарактерност. Пак казвам, не е нужна другата крайност. По средата има достатъчно възможности.

Авторката, предполагам това му поведение те кара да губиш доверието си в него. След това ще загубиш и уважението, както и чувството, че имаш опора в негово лице. Говори с него и му обясни тези неща, точно тези - за доверието и уважението. Ако не му светне лампата и от това, не мисля, че нещо ще се промени. Ще трябва ти да решиш дали те устройва и можеш ли да го преглътнеш. Имай предвид, че загубиш ли уважение в партньора си, крачката към отвращението е малка. Колкото и да е добър. Успех!

100% подкрепям цитираното.

# 702
Доста крайни са някои съвети според мен и може дори още да се настроиш срещу мъжа ти. Имах веднъж такъв случай - от родата на ММ някой ме обиди. Усетих, че иска да стане скандал и се направих на луда. Ако бях направила някоя сцена или да се тръшкам като останем насаме с ММ, аз щях да изляза кривата. Просто спрях да говоря със съответния агресор, след време казах, че не ми е приятно да се виждаме с този субект и толкова. Това е моят съвет към теб за конфликт с роднините на мъжа ти - казваш, че не ти е приятно и повече не се събирате с тези, които те обиждат.

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 08:23 от Atamagaokashii

# 703
  • Швейцария
Тереза, моят е такъв добряк. Много спокоен, с никого за нищо не се кара. С времето го научих да отстоява интересите си. Е, не винаги става, но има напредък. Говоря му винаги, когато смятам, че трябва нещо да каже. Обяснявам защо не трябва да мълчи винаги и за всичко. Градя му самочувствие. Казвам му ти можеш, ти си умен мъж и можеш да отстояваш интересите си. Можеш всичко, стига да поискаш. И с годините като помъдря се научи. Понякога ме пита какво точно да каже, понеже той хич не може да се изразява добре, и аз му казвам.

Даже последните месеци имаше един пряк началник, който го тормозеше. Вкъщи идваше много ядосан, но пред него нито дума. Казах му не може така, трябва да се защитиш. Кажи му спокойно, че няма право да те обижда, че това е мобинг и ако не спре, ще го съдиш и ще се оплачеш на големия шеф. Той набрал скорост и направо се разкрещял, оня се стреснал и тормозът приключи.

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 01:07 от JennyBG

# 704
То всяка жена иска мъж добряк, когото да върти на пръста си. Да, ама проблемът е, че за такива добряци има опашка от желаещи да ги въртят на пръста си.
Този филм – с жена си добряк, с останалите – враг, май не съм го гледала още. Или е било само първите няколко епизода от доста дълъг сериал, в течение на който главният герой постепенно разкрива истинското си лице. И в един момент става враг и за жена си.
Това ли искаш?

ПП Използвах „враг“ заради римата, не се вкопчвайте в думата.

Искам, когато някой ме обиди дали е негов роднина, познат или непознат да не навежда глава, а да ме защити. То е ясно, че аз мога да се защитавам и сама.
Добре, а ти реално защитаваш ли се сама?! Монетата си има и обратна страна - познавам не малко мъже, които се дразнят от вечно жалващи се жени: ама този ми каза това, онзи онова... Като тропне по масата на роднините си, какво ще постигне, естествено че ще се скарат. Това ли искаш? За мен имаш две опции:
1. Дърпаш насаме лицето, което те обижда и питаш в прав текст какъв му е проблема.
2. Изобщо не си губиш времето, просто казваш на мъжа ти, че не желаеш повече допирни точки и приключваш историята.
Не мисля, че мъж който се е занимавал с бойни изкуства е слабохарактерен. И не е наивен, затова че е помогнал на някого и после не е очаквал нещо в замяна. Нарича се безкористност. От написаното разбирам, че добре се държи с теб и детето, радвай се на добрия и спокоен човек, който си намерила и не се опитвай да го промениш. Аз лично не бих търпяла партньор, който критикува решенията ми и непрекъснато ми дава акъл как да се държа в разни ситуации. ММ и майка ми взаимно се недолюбват - свела съм контактите до минимум. Нито ще търпя мъж да ми казва да не контактувам с майка ми, щото му казала нещо не по кефа, нито ще си сменя мъжа, защото не е по вкуса на майка ми. Цени го този добряк, защото ако му писне и го загубиш, не се знае после на какъв див петел ще попаднеш.

Общи условия

Активация на акаунт