С какво ви дразнят мъжете /тема №7/

• 56 482
  • 798
  •   1
Отговори
# 525
  • Mediterraneo
Като вземете да се втелявате с това гладене, че и перчене, че ютия няма вкъщи! Ами неизгладената дреха си личи, сори.

# 526
  • Sofia
Е, според някои, и домашно приготвената манджа е класи на купешката, но други си живеем, в унисон със собствените възможности и гледаме да не си усложняваме съществуването със задължения, които намираме за ненужни. Simple Smile Предполагам, именно оттам произтичат различията.

# 527
  • волно калдъръмче
Е, според някои, и домашно приготвената манджа е класи на купешката, но други си живеем, в унисон със собствените възможности и гледаме да не си усложняваме съществуването със задължения, които намираме за ненужни. Simple Smile Предполагам, именно оттам произтичат различията.
И това е точно така, ако в приготвянето ѝ са взели участие всички. Един ден децата ще си спомнят как заедно сте готвили, на какво сте ги научили, ще се гордеят със семейните рецепти. Има особен чар във връткането из кухнята, малки бурканчета с подправки, точни мерки, хубави съдове и уреди, красиво подредена маса. Всичко това си иска съответното настроение и любов. Как да не е класи над купешката храна? Бих искала да мога да постигна този дзен, но уви и на мен готвенето не ми е страст и често купувам готова храна.

# 528
  • София
В коя тема сме? 🙄
Моят мъж пък като почне да готви, няма спирка - готви огромно количество манджа и то почти само той си я яде.

# 529
В кулинарно- гладаческата, с присъствието или без на мъже.

# 530
  • волно калдъръмче
Е, уеко се хързулнахме Grinning Простено да ни е!

# 531
  • някъде в орбита...
Един ден децата ще си спомнят как заедно сте готвили, на какво сте ги научили, ще се гордеят със семейните рецепти. Има особен чар във връткането из кухнята, малки бурканчета с подправки, точни мерки, хубави съдове и уреди, красиво подредена маса.
И като всяка друга ситуация, романтизирането не прави услуга на никого...

# 532
  • волно калдъръмче
Един ден децата ще си спомнят как заедно сте готвили, на какво сте ги научили, ще се гордеят със семейните рецепти. Има особен чар във връткането из кухнята, малки бурканчета с подправки, точни мерки, хубави съдове и уреди, красиво подредена маса.
И като всяка друга ситуация, романтизирането не прави услуга на никого...
Знам, че в подобни теми се предпочита иронията или суровия изказ, но така или иначе излязох от тона ѝ, та смятам, че ми е позволено.

# 533
  • Sofia
И това е точно така, ако в приготвянето ѝ са взели участие всички. Един ден децата ще си спомнят как заедно сте готвили, на какво сте ги научили, ще се гордеят със семейните рецепти.
Но нима семейната енергия не би могла да се обедини, в името на десетки други интересни неща за вършене, хобита, преживявания? Simple Smile На мен времето не ми достига дори за 1/5 от нещицата, с които теоретично бих искала да се занимавам и които ми носят някаква форма на уют, удоволствие...
Не всеки е кулинар по природа. На някои започва да ни се гади само от миризмата на къкреща чорба... Simple Smile И това далеч не е преиграване или каприз.

Ние сме решили проблема с храненето кардинално – всеки ден вземам на мъжа ми прекрасни гозбички от едно семейно ресторантче наблизо. И, да, наистина ястията имат същия вкус, като този от детството ни! Сигурна съм, че ползват и качествени продукти, тъй като не е се е случвало мъжът ми да се оплаква, а той е с доста чувствителен стомах.
И понеже сме в тема с такава насоченост, споделям с какво, все пак, дразни – той е много капризен, по отношение на порциите; иска хем да не остане гладен, хем да не му се налага да се тъпче. И когато нещо му дойде в повече, почва да мрънка, все едно аз съм готвачката, отговорна за грамажа на ястието! Stuck Out Tongue Winking Eye Тежко му ставало, не можел такива количества да поглъща на един път. Да съм кажела другият път да му сипват по по-малко...

# 534
Но и невсеки има отношение към храната и приготвянето ѝ като към къкреща чорба. Напоследък никак не е женско да гледаш деца и домакинстваш, това си е мъжка работа.
 Simple Smile

# 535
  • София
Моят пък мрънка като взимам от ресторантчето. Ами не ни се ядат неговите манджи по три дни!

# 536
Моят пък мрънка като взимам от ресторантчето. Ами не ни се ядат неговите манджи по три дни!

Оф и моя тъй. Ама лошото е, че той нищо не яде - дали ще сготвя или ще взема от обедно меню - забравя го, или такова не му се яде, или въобще не е гладен. А вчерашно принца мамин не яде. Готвя вкъщи веднъж на 4 месеца, не ми се изхвърля храна постоянно, особено като съм се мъчила да я правя, затова взимам от ресторанти. Ей  без значение, от къде взимам винаги коментара е един - еми, става горе долу, и по хубав/а/о съм ял. Казах му - ми донеси ти, от там където ядеш в обедната почивка с колегите. Донесе - един мокър клисав ориз без подправки с едни варени парченца пилешко месо с варена кожичка отгоре и малко лепкав лук, и вика - ето пилешки кебап донесох. Направо както беше с кутията го хвърлих, без да го опитам на вкус. И после не яде от ресторанта към четиризвездния хотел, от който взимам обедното, защото и по вкусно е ял...

# 537
  • Sofia
Но и невсеки има отношение към храната и приготвянето ѝ като към къкреща чорба.

Така е. Аз принципно уважавам кулинарията, дори бих могла да я нарека изкуство. Ама, както с всяко друго занимание, и тук – не ти ли идва отвътре, магията няма как да се получи. Не виждам смисъл човек да се мори, щом има приемливи алтернативи.
А жените, които готвят без желание, само защото се чувстват длъжни и/или мъжете им изискват това от тях, хептен не ги разбирам.

# 538
  • София
Аз още от началото на връзката ни съм обявила, че готвенето не ми е любимото занимание.
Той го знае. Той обича да готви и го прави.
Дразни ме, когато аз готвя, да се заяжда и да ми дава акъл. Прави го по много гаден начин, точно с цел скандал. Хем знае, че съм се пречупила да готвя, хем ми набива канчето. Добре, че се случва рядко.

# 539
Ами не ни се ядат неговите манджи по три дни!
Де да бяха 3. Обикновено е за цяла седмица като набарбальока цял казан сякаш готви за армията.

Общи условия

Активация на акаунт