Октомврийчето расте в нас,а ние мислим си го всеки час (Тема-3) 2021г.

• 28 060
  • 715
  •   1
Отговори
# 285

Първия е, че съм с Хашимото с хипо, но никога не съм имала оплаквания и не съм пила хормон. Последното изследване на ТСХ след първия преглед беше 2.04. Каза да не се притеснявам. При ФМ ще насрочим пак изследване на ТСХ и каза, че дори и той с малка доза от 50мг може да ми помогне да вкараме в ритъм нещата, ако се наложи без нужда от намеса на ендо. Олекна ми...

Радвам се, че всичко е наред, дано и така да продължава в следващите месеци. Аз също съм с Хашимото и да ти кажа, добре е да си те види ендокринолог. Следят се TSH и ft4 всеки месец, защото има тенденция да се повишават с напредване на бременността, а твоите изследвания са гранични.

# 286
Чудесен е списъка!
Аз съм на 30 ( почти ) с първа бременност, град Бургас

# 287
Здравейте ,респект към труда за списъчето ,моята бременност е втора ,имам момиченце на 4 г.,термина ми е 6.10 ,на 29 г .съм ,надявам се да е здраво бебче ,а каката иска момченце Joy

# 288
Яренце и Хариомче, браво на вас! Голяма инициатива ❤️ За списъка-3 бременност, на 36г
Аз да ви питам за мнение, естествено ще питам и док на другия преглед. Карах Ковид ноември и сега се замислям, че страничен ефект е сгъстяване на кръвта и тромби и по време на бременност може да се получи същото. Аз не пих аспирин, както пишеше 3 месеца след това, защото започнахме да работим за бебе и избягва да пия лекарства. Сега се притесних покрай всички трагични случаи напоследък и се чудя какво да правя. Какво изследване се пуска, за да разбереш дали имаш сгъстяване на кръвта?

# 289
Който е по запознат, ще се радвам да отговори. Кое се прави първо -фетална или бхс? Каква е разликата им? Къде се прави бхс, нали вземат и кръв там?

# 290
Момичета, благодаря ви и аз труда, много хубаво ще се получи Purple Heart
Аз съм от град Ямбол, изместиха термина ми за 22.10. На 37г. съм и това ще е второто ми дете.

# 291
Който е по запознат, ще се радвам да отговори. Кое се прави първо -фетална или бхс? Каква е разликата им? Къде се прави бхс, нали вземат и кръв там?
Хмм знам,че първо се прави БХС прави се от 11 до 13 г.с.( да ме поправят момичетата, ако греша). Ранна фетална морфология –16-а и 18-а г.с
Втора фетална морфология – между 19-а и 23-а седмица, като оптималният гестационен срок е 20-22 г.с.
Късна фетална морфология – 28 г.с. - 30 г.с.

Аз имам записан час за БХС в 12 г.с иии не знам май 3 ден при Стратиева, четох добри отзиви за нея Марков и Чавеева Simple Smile

Момичета има ли някоя от вас,която да се следи в Надежда или Щерев, ако може и препоръки за АГ,че съм в голямо чудене къде да ида , не съм доволна от сегашното АГ.

Надежда много ми допада, но разбрах,че няма избор на лекар при раждане при който се падна .. а аз все се надявам лекаря ,който ме следи да е на раждането ще съм по-спокойна иии много се притеснявам като цяло от лекарите:)

# 292
  • София
ФМ е ехографско изследване при специализиран лекар, където се гледат подробно параметрите на бебето - размер на тялото, размер на частите на тялото, нухална гънка и т.н.
БХС е ранен биохимичен скрининг, кръвно изследване. На повечето места кръв се взима на същия преглед за ФМ. Може да се направи и отделно в лаборатория (но не съм проучвала къде и как, защото в моя случай в МЦ Фемина, ще направят двете накуп), или дори в Майчин Дом София (където в крайна сметка отиват пробите за БХС за цялата страна). Важно е ако кръвта не се взима по време на ФМ да се вземе с до 2 дни разлика от нея.
По принцип аз още след положителния тест се наврях в сайта на Щерев да чета за различните изследвания по време на бременността и макар да не смятам да се следя при тях, в сайта много добре са описали всичко за трите фетални морфологии и за БХС, както и всичко между тях. Пиша от телефона, затова не прикачам линк.

# 293
Хмм знам,че първо се прави БХС прави се от 11 до 13 г.с.( да ме поправят момичетата, ако греша). Ранна фетална морфология –16-а и 18-а г.с
Втора фетална морфология – между 19-а и 23-а седмица, като оптималният гестационен срок е 20-22 г.с.
Късна фетална морфология – 28 г.с. - 30 г.с.

Аз имам записан час за БХС в 12 г.с иии не знам май 3 ден при Стратиева, четох добри отзиви за нея Марков и Чавеева Simple Smile

Момичета има ли някоя от вас,която да се следи в Надежда или Щерев, ако може и препоръки за АГ,че съм в голямо чудене къде да ида , не съм доволна от сегашното АГ.

Надежда много ми допада, но разбрах,че няма избор на лекар при раждане при който се падна .. а аз все се надявам лекаря ,който ме следи да е на раждането ще съм по-спокойна иии много се притеснявам като цяло от лекарите:)

Здравей! Аз се следя в АГ Щерев при д-р Мариян Александров, който е завеждащ АГ отделението там. Страшно доволна съм! Личи си просто, че е човек с много опит и познания. Абсолютно всеки лекар от клиниката там се допитва и иска мнение от него. В началото ми се стори леко дръпнат, но на следващите прегледите просто бях убедена, че това е моят лекар. Единственото, което не ми харесва е, че рядко влиза на нормални раждания, единствено на секцио. Но пък за завеждащ отделението е напълно нормално да не може да огрее навсякъде:grinn: Може да видиш видео визитката му в Интернет.
Иначе се следя едновременно и в МБАЛ Св. София на бул. България, тъй като е точно до вкъщи. Там съм при д-р Нели Честименова, която работи с НЗОК. От нея също съм изключително доволна! Страшно мила, любезна..просто те предразполага..
Даже съм почти сигурна, че ще изпадна в дилема като настъпи момента на раждането. Дали единия или другия...Много съм доволна и от двамата. Blush

# 294
  • София/Севлиево
Яренце и Хариомче, браво на вас! Голяма инициатива ❤️ За списъка-3 бременност, на 36г
Аз да ви питам за мнение, естествено ще питам и док на другия преглед. Карах Ковид ноември и сега се замислям, че страничен ефект е сгъстяване на кръвта и тромби и по време на бременност може да се получи същото. Аз не пих аспирин, както пишеше 3 месеца след това, защото започнахме да работим за бебе и избягва да пия лекарства. Сега се притесних покрай всички трагични случаи напоследък и се чудя какво да правя. Какво изследване се пуска, за да разбереш дали имаш сгъстяване на кръвта?
Като начало си пусни аРТТ,фибриноген,протромбин(INR)-ули иначе казано фактори на кръвосъсирването.Щом имаш две дечица вероятно не си имала проблеми с бременностите, следователно едва ли имаш тромбофилия,но ако искаш може основен пакет за нея да си пуснеш.
Моята първа ФМ ще я правят в 12+ няколко дни.
Някоя ще се следи ли в Шейново?На там съм се насочила към доктор Иван Вецев и искам скоро да се срещнем,но нещо не се ориентирах на сайта на болницата как да си запиша час точно при него...

# 295
Момичета моля помагайте! Дано не разстроя някой😢 С термин съм края на октомври което ме слага в 7 г..с Подвърдена бременност със сърдечна дейност в 6та седмица. Приемам дуфастон,фолиева киселина,всичко по реда си,с една дума всичко вървеше чудесно. От края на 5 седмица имах гадене,напрегнати гърди,леки оридърпвания долу,често уриниране. От понеделник до днес нищо! Нищичко! Измезнаха всички симптоми..лекарката ми каза края на месеца но едва ли ще дочакам...

# 296
Момичета, вчера получих резултата от генетичния прена тест, всичко е наред и чакам момиченце! ❤❤❤❤ П.с. Теста се прави след 10 седмица и резултата се получава до 7 работни дни, като замества БХС и е с категоричен резултат за синдромите, а бонус е и половата хромозома.

# 297
Момичета, вчера получих резултата от генетичния прена тест, всичко е наред и чакам момиченце! ❤❤❤❤ П.с. Теста се прави след 10 седмица и резултата се получава до 7 работни дни, като замества БХС и е с категоричен резултат за синдромите, а бонус е и половата хромозома.

Къде го пуснахте и каква е цената му?

# 298
В МЦ Афродита, има различни пакети моят беше 1150 лв, който е най-малкия. Лекарят ми препоръча този пакет, защото нямаме в рода генетични заболявания и съм на 25г. Мога да дам контакти на момичето, което се занимава с тестовете, обяснява отлично и е много мила, много съм доволна.

# 299
  • София/Севлиево
И аз чакам за такъв на 30.03.Спряла съм се на Вижън,пакета за 1500 лв.,понеже го правят в моята клиника-Афродита и докторът ми-Станулов, ми го препоръча.

Общи условия

Активация на акаунт