Октомврийчето расте в нас,а ние мислим си го всеки час (Тема-3) 2021г.

• 27 953
  • 715
  •   1
Отговори
# 600
Моят опит с работата е такъв, че бих посъветвала всички бременни да работят до последно, ако не се налага лежане и да кажат на ръководството възможно най-рано, за да се намери заместник и да има време да се обучи. Аз така направих. За 2 месеца намерихме, за още 2-3 го обучихме и накрая ходех, ама само наблюдавах, как протича процесът без моя намеса. Като излязох в 45 дневен умрях от тъпотия, пак ходех на обяд с колегите или приятели ежедневно. Посетих всички пиеси в София, абе...

Единственото е, че тогава нямаше пандемия, което не е малко..

# 601
  • София
water_nymph, пише "патогенна флора- отрицателна".. Демек е чиста МБ.

# 602
Здравейте, дами.
Утре мисля да ходя да се записвам за Жк, но направлението което взех не е номер 9 за женска консултация, а е обикновенно като за рутинен преглед.Дали е възможно с това да ме запишат за ЖК.
Иначе и аз съм в болничен още от положителния тест, до колкото ми стигнат дните, просто няма как да ходя.
Доста ми е скучно по цял ден вкъщи, но се успокоявам с епидемичната обстановка.
Някак си ми е неспокойно и ме е страх, защото имам три ранни загуби и всякаш чневогя да се зарадвам истински пони докато изляза от първия триместър.
Много желано много чакато бебче, просто нямам търпение да дойде октомври месец

# 603
Яренце,  т.е. да не очаквам да напишат нещо повече по микробиологията. Все като съм пускала друг път е имало поне 2-3 изречения заключение. Ще изчакам да излезе цитонамазката и ще пратя на доктора всичко заедно.

# 604
Tonid, аз пък с нетърпение чакам да изляза в отпуск. Имам си планове с децата, имам си работа вкъщи и с приятелки да се видя. Работя само с мъже, които изобщо не са ми забавни и нямам какво да си говоря с тях и по-скоро на работа умирам от тъпотия отколкото вкъщи. Освен това моята работа е такава, че няма кой да ме замества, така че моят план пък е да ида и да приключа всичко и после да си пусна пак отпуск. Искам да си почивам, да си обръщам внимание на мен, на децата, да се храня с хубави неща, нещо което трудно се получава на работа. Та мисълта ми, че за работата е строго специфично, има и късметлии, които им е комфортно и намират разбиране 😊

# 605
  • София
Яренце,  т.е. да не очаквам да напишат нещо повече по микробиологията. Все като съм пускала друг път е имало поне 2-3 изречения заключение. Ще изчакам да излезе цитонамазката и ще пратя на доктора всичко заедно.
Ми, мисля, че няма какво повече да се каже по въпроса щом е отрицателно. 😃

Ето моя резултат.

# 606
Аз не съм казвала на работата.Както казах съм хоум офис.Съумявам да си върша работата и не мисля, че ги засяга на този етап моето състояние.Решила съм живот и здраве да кажа средата на април.Болничен мисля да изляза някога юни месец, за да си почина и да си правя каквото ми е кеф лятото.В моята фирма заместник се търси когато опре ножа в кокала.Тоест като кажа другия понеделник няма да съм на работа, тогава ще се треснат в главата и ще кажат, кои ще я замества .Лично съм го изпитала това на свои гръб.За 5 дни трябваше да се науча да замествам бременна, която беше казала месеци преди това, че по-рано ще излезе болничен.Така че с най-голямо удоволствие ще ги оставя да се спасяват😁

# 607
  • София
Tonid, аз пък с нетърпение чакам да изляза в отпуск. Имам си планове с децата, имам си работа вкъщи и с приятелки да се видя. Работя само с мъже, които изобщо не са ми забавни и нямам какво да си говоря с тях и по-скоро на работа умирам от тъпотия отколкото вкъщи. Освен това моята работа е такава, че няма кой да ме замества, така че моят план пък е да ида и да приключа всичко и после да си пусна пак отпуск. Искам да си почивам, да си обръщам внимание на мен, на децата, да се храня с хубави неща, нещо което трудно се получава на работа. Та мисълта ми, че за работата е строго специфично, има и късметлии, които им е комфортно и намират разбиране 😊

Абсолютно си права за храната и за тъпотията. Освен това, по цял ден съм залепена на един стол пред компютър, схващам се цялата и колегите ми ме дразнят изключително много напоследък. Има един нахалник, който постоянно ми гледа в монитора и се налага да се оглеждам все едно правя нещо изключително грешно, когато пиша тук или гледам/чета нещо свързано с бременност. Отделно минават поне по 20 човека на ден през мен, което не мисля, че е особено ОК в ситуацията, в която се намираме. Представям си как когато ми порасне коремче ще ме оглеждат всички и ще ми задават въпроси... По-добре да си го спестя.
А и мен няма кой да ме замества и ако се наложи да изляза по спешност ще е трудно. Сряда съм на преглед и мислих оправдание да изляза за 1 час.... като цяло не си е работа  Head Band

# 608
В момента, в който започне да ми става зле, да ме боли каквото и да е, ще си пусна болничен без грам да ми трепне нещо.
В момента работя само защото не ми тежи, да мързи ме много, но това не е качествено оправдание за целодневно лежане вкъщи. Grinning
Шефът иска или не иска ми влиза в положение, не го питам може ли, директно му казвам, че ще закъснея или отсъствам.
Работата си е работа, винаги ще я има, но това нещо, което расте в нас се нуждае от цялото ни спокойствие и внимание.И дойде ли момент, в който може да се наложи да си пусна болничен, ще го пусна без никакво чудене.
И мене няма кой да ме замести, цялото фирмено счетоводство е на мене, но друго по-важно нещо също зависи от мене. Simple Smile

# 609
  • омъжена
Аз обичам морето и ние ходим по месец ,леля има къща там. Момичета не мога да спра да се притеснявам с тези гърди ,звъннах на лекъра ми и той каза,че не е нормално но понеже на
 24.03 ми е записал час,каза тогава да ме види.Аз нали имам един missed и тогава така стана и четох в интернет. Но пък може и да е просто за момента, с другите беше различно мисля бременности. А и тази е различна от първата . Може ли съвет нямам кървене имам болки от време на време в кръста или корема зависи. Не постоянни. Дали си е живо бебчето, и съм в 12+5по приложението.

# 610
Абсолютно съм съгласна!Винаги ще се намери кой да ни замести.Утре ако ме блъсне кола на улицата, сигурна съм, че няма да затворят фирмата заради моята липса🤪
Та затова и аз това ви съветвам.Поставяйте себе си и мъниците на първо място, другите ще видите как и без нас ще се оправят .

# 611
Момичета аз пък да ви се оплача толкова искам да работя, тъй като работя в заведение 3 месеца си почивах и като разбрах, че съм бременна беше малко преди да отворят на 1 март. Сега отново съм разочарована от новото затваряне, понеже на работа се чувствам толкова добре, приятно ми е, а като съм вкъщи само си мисля,колко ми се гади,как не ми е добре и какво ли още не. За съжаление не се знае изобщо кога ще отворят, така че явно ще си почивам още дълго, като цяло смятах поне март,април и май да си поработя.

# 612
sunshine1992 , аз болки в гърдите нямам от две седмици.Бях миналата седмица на доктор и си всичко си беше наред.
Бъди спокойна!

# 613
Съмшайн,при мен спираха на няколко пъти,ма Аг каза,че няма общо гърдите,като цяло симптомите,а и си в 12+5,предния ти мисед,коя седмица е бил,мисля,че вече е по-малък риска (не знам де така съм чувала)

# 614
  • София/Севлиево
Съншайн,и моите гърди се успокоиха значително в сравнение с първите дни след + тест.Всичко е наред,шушулката расте.Следващата ни среща е на 24.03.Заради нарушения кръвоток ще се срещаме по-често,но пък мен това ме устройва.Вече ме гледат с коремен ехограф и знам,че щом стигнах до тук всичко ще е наред.Имам три миседа и отлично знам как се чувстваш.Отпусни се, всичко ще е наред ❤️

Общи условия

Активация на акаунт