Октомврийчето расте в нас,а ние мислим си го всеки час (Тема-3) 2021г.

• 28 112
  • 715
  •   1
Отговори
# 75
  • София/Севлиево
Внимавайте с джинджифила,че много сгъстява кръвта.Аз много обичам,но още в началото док ми даде списък със забранени неща и едно от тях бе точно джинджър...
Боряна аз също не усвоявам обикновена ФК и съм с мета.Този път всичко ще е наред и октомври ще гушкаш здраво бебче.

# 76
Monika08, на мен ми се случи с първата бременност. Правих консултация с нефролог и ендокринолог. Док я беше страх да не направя прееклампсия, заради албумина. Към края се подувах повече, но всичко си беше ок с бебето. Роди се нормално 4 дни преди термин, а аз бях 17кг. още като ме изписаха. Но все пак най-добре ще ти каже АГ-то.
Като цяло нямам подувания, отоци, кръвното ми е ок. Ще ги пратя по-късно на лекаря да видим какво ще Каже. Не знам дали може да е нещо заради това, че пия малко вода. Опитвам да я увлича, но като ми се гади след пиене ми става още по-зле😔

Завиждам ви благородно, че можете ядете джинджифил. Взех си наскоро захаросан, ама мислех, че няма да е толкова лют😄 аз по принцип въобще не ям люто, та си представих, че ще е нещо като ментов бонбон, ама не😄 та ще си чакам да мине явно от само себе си.

# 77
Тулипа, аз също съм в МЦ Фемина, при др. Славкова. Мен също ме интересува цената и таткото, ако не звъннеш да разбереш предварително ще ти дам инфо, аз мисля 2-3 дни (30.03) преди прегледа да звънна да попитам, за да ми е максимално актуална информацията. Много се надявам като е малък медицински център и няма много голям поток от хора да пуснат таткото да гледа.. ☺

# 78
  • au bout du monde
Аз ще ходя в специализиран център в Пловдив, но не се допускат придружители. Той не че и иска де. Стига му, че на раждането беше и евентуално пак ще бъде Laughing вика за какво ми е сега.

# 79
  • София
Внимавайте с джинджифила,че много сгъстява кръвта.Аз много обичам,но още в началото док ми даде списък със забранени неща и едно от тях бе точно джинджър...
Боряна аз също не усвоявам обикновена ФК и съм с мета.Този път всичко ще е наред и октомври ще гушкаш здраво бебче.
Явно мненията са противоречиви, защото аз пък знам от лекар, че разрежда кръвта, защото го бяха препоръчали на баща ми именно като средство за предотвратяване  на съсиреци. Съдържа салициат, който помага за разреждане (има го и в аспирина). На сестра ми гинеколога й беше казал, че в ранния период (до 3-тия месец), когато е най-силно гаденето в малки количества няма да навреди по никакъв начин. За крайните стадии на бременността наистина не е препоръчителен, а също и ако имате кръвотечение или стомашни заболявания.

# 80
Ели, дали би сподели този списък? Все търся кое е ок, кое не е.

# 81
Сега си купих желирани бонбобни и определено ми оправят вкуса в устата . Относно джинджифила , сестра ми преди 1 седмица беше на някакъв конгрес и там са говорили ,че може да се приема за гадене , пробвах го е не ми помогна. Пробвах всичко което тя ми казва но уви без успех . Щом и зофрана не помага много ....
Само се моля да мина всичко че съм минус 5 кила и скоро ще припадам

# 82
Аз утре съм на лекар и дано всичко е наред. Ако е така, ще питам вече за изследвания, защото досега нищо не сме правили, а и през предишните бременности не съм изследвала как и какво усвоява, само ПКК и урина,скрининги и 3D ехограф,това е всичко 🙄

# 83
  • София/Севлиево
Ето го списъкът

# 84

Интересно, за 3 от 8 питах моето АГ на първия преглед, защото някои неща съм ги чувала от приятелки и той категорично заяви, че съм бременна, а не болна и няма проблем да ги правя.Попадам вече на трети списък с неща, които трябва да избягваме и оставам с впечатлението, че изкарват бременноста като наказание.
9 месеца изолация и и ограничения, лежим и си галим коремите маниакално. Simple Smile
Явно препоръките и мнениеята на докторите се разминават доста.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 16:51 от Paldora

# 85
  • София

Ъъъъ... Съжалявам, но за някои неща съм изумена. Как така да се избягва контакта с деца?! Ами ако имаш вече дете, трябва да го изолираш и да не му обръщаш никакво внимание?
Още доста неща ми направиха впечетление, но това с децата е просто безумие.

# 86
Благодаря, че сподели списъка! Лично мое мнение обаче, че има някои абсурдни неща вътре, особено точката с контактите с деца 😂 Аз имам 2 и къде да ги дяна 9 месеца 🙄 Според мен, щом можем да готвим, чистим, перем и тн. , значи можем и да пътуваме, да се боядисваме, и да сме си красиви и щастливи бременни. Но все пак всеки си знае за себе си де.

# 87
  • София/Севлиево
Това с децата и на мен ми бе странно,но се сетих,че съм го чела преди много време и в една книга за бременността седмица по седмица.Става дума за много малки деца,под 1 годинка,че и по-мънички,които понякога се лигавят и в слюнката им има някакво вещество,което в ранна бременност може да доведе до спонтанен аборт.Трябва да си потърся книгата и ще го снимам.
Аз бях учудена за кучето, защото имам такова и то през повечето време спи при мен.Но тук става дума за други кучета,които не се знае как и дали са обезпаразитявани външно и вътрешно.
За боите е заради химиите в тях Мислех,че безамонячните са добра алтернатива,но се оказа че съвсем не е тъй.

# 88
Сега като видях списъка и малко се замислих, може би наистина всеки лекар сам си преценя какво да прави и какво да препоръчва спрямо неговия опит (което няма нищо лошо). Попрочетах малко из интернет за джинжифила (защото си купих онзиден захаросан, не се ям много, по 2-3 парченца на де) и си го дават че може да се приема под всякаква форма в умерено количество. А относно съсирването пък пише точно обратното, че е с антикоагулантен ефект при високи дози.

Азалия, моля ако имаш някаква информация за Фемина да пишеш, така или иначе аз съм чак април.

# 89
  • София/Севлиево
И аз мислех,че джинджифила разрежда и дори ми бе алтернатива на лекарствата,ама уви...Сега съм и без лекарства,резултатите ми от петък са перфектни,дано тъй си останат.

Общи условия

Активация на акаунт