Октомврийчето расте в нас,а ние мислим си го всеки час (Тема-3) 2021г.

• 28 097
  • 715
  •   1
Отговори
# 180
Piiv  не е ли рано да се говори за гестационен диабет. Май към 20 седмица тук правеха такива тестове...

# 181
  • София/Севлиево
Не е ли рано за такава диагноза?И не трябва ли едно по-сериозно изследване?Мисля ,че в миналата тема имаше момичета ,които са били с ГД предните си бременности.Дано се включат.Аз със синът ми бях на нисковъглехидратна диета,но защото за един месец качих повече от 5 килограма.Сега към 20 в случай на нужда ще правя обременяване с глюкоза точно за изключване на ГД.Но ми е назначено от лекар преди 3 години в случай на бременност.

# 182
И аз имах подобни стойности и на мен ми казаха, че е завишена глюкозата. Интересно защо така го смятат при положение, че е в норма. Лекарите си знаят де... И на мен ми препоръчаха диета - това на фона на смъкнатите 5 кг заради гаденето. Не съм я започнала още, но със сигурност ще мина на режим, защото знам, че не е шега.

# 183
За поставянято на диагнозата са необходими повече изследвания, да. Но иначе не е рано да се развие гестационен диабет или някакъв тип нарушение, свързано с глюкозата и нейното обработване. С миналата бременност бях в началото на втория месец, когато се установи проблемът при мен при рутинни изследвания. Ако стойностите са по-високи от 5.1 на гладно, това вече е сигнал за проблем, без значение коя е седмицата. За мен това доста се подценява от повечето гинеколози, трябва си консултация с адекватен ендокринолог, за да не се пропусне нещо, защото кръвната захар е важна за здравето и на майката и на бебето.

# 184
Здравейте момичета, минавам да се отбележа защото от известно време ви чета😊
Утре влизам в 9 г.с.Термин 20.10.
Първа бременност ми е след 5 годишно ходене по репродуктивни клиники и още ми е трудно да се осъзная, че съм бременна, но които е минал по този път ще ме разбере🥰
Включвам се по въпросите, които обсъждате.Аз имам Хиперинсулимия.Кръвната захар на гладно винаги ми е около 5.2 инсулина и той толкова .Но понеже имах проблеми с цикъла си правих обременяване с глюкоза и там изскочи проблема.В хода на изследването инсулина ми скача на 120 на първи час при норма 25.Затова още щом забременях отидох на ендокринолог.Имам голям шанс да развия гестационен диабет.Кз ми беше пак 5.2 и инсулина толкова.Докторката каза, че е добре, но след месец пак ми ги иска и стриктно ще следим нещата.За такава диагноза ходете на еднокринолог задължително.Има други референтни стойности за бременност, тези които пишат в лабораторията не важат за нас.Май четох че трябва да е до 5.1 на гладно...
Има тема за Гестационен диабет в раздел Рискова бременност.Съветвам които има някакви съмнения да отиде и да прочетете първата страница и ако има въпроси да пита момичетата там.
Хомеоцистеина, за които също питате на мен ми е обяснено, че е важен показател при забременяване.Репродуктивния ми АГ го искаше преди бременност.Моя беше висок около 10.Хубаво е да е 5.Сега ми е толкова.Смъкнах го, като си компенсирах дефицита на витамин б12, фолиева и Д.
Надявам се да съм била полезна.Стискам ви палци и ви моля и вие да стиснете по някое парче за мен, че си имам много притеснения и големи надежди да остана с вас до край😊🍀

# 185
Сега видях на моите изследвания че при мен глюкозата е 5.5 и никой нещо не ми е казвал . Нито се чувствам жадна нито ми съхне устата ..... но ще наблюдавам това  Thinking но бях яла торта и кафе и тн и тн......
В Дания никога не са ми взимали кръв и урина на гладно

# 186
Здравейте момичета, минавам да се отбележа защото от известно време ви чета😊
Утре влизам в 9 г.с.Термин 20.10.
Първа бременност ми е след 5 годишно ходене по репродуктивни клиники и още ми е трудно да се осъзная, че съм бременна, но които е минал по този път ще ме разбере🥰
Включвам се по въпросите, които обсъждате.Аз имам Хиперинсулимия.Кръвната захар на гладно винаги ми е около 5.2 инсулина и той толкова .Но понеже имах проблеми с цикъла си правих обременяване с глюкоза и там изскочи проблема.В хода на изследването инсулина ми скача на 120 на първи час при норма 25.Затова още щом забременях отидох на ендокринолог.Имам голям шанс да развия гестационен диабет.Кз ми беше пак 5.2 и инсулина толкова.Докторката каза, че е добре, но след месец пак ми ги иска и стриктно ще следим нещата.За такава диагноза ходете на еднокринолог задължително.Има други референтни стойности за бременност, тези които пишат в лабораторията не важат за нас.Май четох че трябва да е до 5.1 на гладно...
Има тема за Гестационен диабет в раздел Рискова бременност.Съветвам които има някакви съмнения да отиде и да прочетете първата страница и ако има въпроси да пита момичетата там.
Хомеоцистеина, за които също питате на мен ми е обяснено, че е важен показател при забременяване.Репродуктивния ми АГ го искаше преди бременност.Моя беше висок около 10.Хубаво е да е 5.Сега ми е толкова.Смъкнах го, като си компенсирах дефицита на витамин б12, фолиева и Д.
Надявам се да съм била полезна.Стискам ви палци и ви моля и вие да стиснете по някое парче за мен, че си имам много притеснения и големи надежди да остана с вас до край😊🍀

Стискам ти и аз и от сърце ти пожелавам да гушнеш мъничето октомври. Така и ще стане, убедена съм!!! ❤

# 187
Сега видях на моите изследвания че при мен глюкозата е 5.5 и никой нещо не ми е казвал . Нито се чувствам жадна нито ми съхне устата ..... но ще наблюдавам това  Thinking но бях яла торта и кафе и тн и тн......
В Дания никога не са ми взимали кръв и урина на гладно

Ако не е взета на гладно, изобщо не е показателна в случая, не се притеснявай. Нормално е след ядене да се вдига, а 5.5 след торта звучи даже супер.

Goldfinch, заглавният пост в темата за гестационния диабет съм го писала аз. Много се радвам, че се е оказал полезен за някого 🤗

# 188
Хомоцистеина е аминокиселина и е пряко свързан с усвояването на В12 ,В6 и фолиева киселина.Високите ву нива водят до образуване на тромбози
Препоръчвя се да се изследва при спонтанни аборти и тромбофилии
Поне до колкото знам , защото и аз го правих.
При изследване той е вклячен в пакет заедно с витямините

# 189
Вчера таман се зарадвах, че съм по-добре и днес всичко с нова сила,повръщах поне 4-5 пъти, абсолютно всичко изкарвам. От няколко дни съм на краставички със сирене и банан. Главата ме боли, чувствам се като парцал и лошото е, че продължава да имам позиви за повръщане

# 190
При мен се засилва повръщането. Засега сутрин и вечер, на работа удържам фронта. Вчера си взех Емил, дано поне намали гаденето като съм в офиса.

# 191
При мен симптомите пооъшумявят,ама то май си е врвме аз съм 11+3

# 192
Аз съм 11г.с +2 ,снощи ме съсипа, явно не трябва да ям мандарини,  киви , яйца...

# 193
Аз, онази ввчер връщах,но вчера бях,ок ама то ден с ден няма ,плодове не мисля че са проблем,ама яйцата... И аз фи връщах тях

# 194
  • София
Здравейте, момичета! Аз съм в 9 г.с , термин 22.10 Simple Smile
Вчера бяхме на преглед за да видим сърчицето, и доктора ме праща на фетална морфология с препоръка да е в Оскар Клиник.
Може ли да споделите миналите през това - те къде са били, и дали има някоя мама, минала през Оскар Клиник, за да даде впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт