Октомврийчето расте в нас,а ние мислим си го всеки час (Тема-3) 2021г.

• 28 076
  • 715
  •   1
Отговори
# 210
sss2611, трите дни са откакто го получиш ти. Няма да има проблем. По същия начин, ако човек е в болница получава болничен лист при изписване, но е в болнични от момента на постъпване.

# 211
Да ви кажа какво ми се случи и да ми се посмеете...
Заспах! В офиса, седнала на стола, подпрях си главата за една минута и съм отнесла.....в шок съм, телефона ме събуди, ако не беше той не знам колко време щях да спя. No Mouth
Супер много се скатавам вече, нямам сили и желание за нищо, справки от две седмици ме чакат и на всичкото отгоре започнах и да заспивам по столовете....
Ограничавам се до едно кафе сутрин, но явно ми е прекалено малко и не знам по какъв друг начин да си вдигна малко тонуса и да си заслужа поне заплатата.

Още не съм заспивала в офиса, но ми е трудно да се концентрирам. Забелязвам, че съм доста разсеяна, колегите още не знаят, дано не се усетят. Събирам сили да кажа на шефа, най-вероятно ще е другата седмица.
Заради гаденето и повръщането спрях кафето, и като се прибера вечерта съм парцал, директно на диванчето. Оставих мъжа да взема детето от ДГ и така мога да и почина час докато се приберат.

# 212
Момичета, да ви се оплача.. Днес съм със страшно главоболие, което се усилва, та преди малко пих парацетамол. Кръвното ми е 100/70,което си е ниско, сигурно и заради това ме боли глава. Като знам колко ми е зле тези дни не си представям, ако трябва и да съм на работа. Така, че голямо браво на работните бременни от мен😁

# 213
Paldora, много ме разсмя, но да те успокоя и аз съм така. Не стига, че ми се спи и се прозявам цял ден, а и си нося 4 хранения 😂 Добре, че тренирах постоянно и спазвах режим, та не се съмняват още колегите. Може би по същия повод още не ми е избухнал съвсем корема, въпреки че съм с трето,та да ме разкрият. И на практика се получава, че идвам да ям и да спя на стол 😂 Много ми се иска вече да си стоя вкъщи и да си обръщам внимание. Да си правя здравословни хапвания и леки ежедневни трвнировчици, общо взето да си се наслаждавам на бременността.
Обаче да ви се оплача, при мен един по един колегите започнаха да окапват един по един. Кой контактен, кой болен. А аз работя в голяма сграда с много хора. Въпреки че съм го карала ноември и имам още антитела се притеснявам, защото сега имунната система не се знае колко е силна. Обмислям да пусна отпуск 2 седмици докато се поразмине 🙄

# 214
Здравейте!
Хайде и аз да споделя моето откритие срещу гаденето -  настъргани моркови с изцеден лимон. 😀😀😀 Един ден ми се дояде такава салата и от тогава редовно си хапвам и много добре ми действа.

# 215
Момичета, бърз въпрос.
Личния днес ми даде направление за ЖК. Попитах го, че е само това, т.е. да не се разхождам повече за друго направление. Че ми дава правилното, той ми отговоро позитивно и че няма защо да ходя на този етап повече при него. Както и да е... по телефона записах час за ЖК и жената ме попита дали имам направление Н9. Сега като гледам направлението никъде не пише, че е 9 🤔 Та... какво трябва да пише, за да знам, че съм взела правилното?

# 216
Виктория, хареса ми идеята, ще пробвам:)
На мен добре ми се отразява зелена салата с авокадо и изцеден лимон.
Карди, не е ли отбелязано на 9. Пишеше нещо от рода на избор на специалист по програма майчино здравеопазване.

# 217
И аз да се оплача днес пак ме наболява ниско долу и кръста 2 дни нищо ми нямаше .. но и почти не съм спала на сина ми му никнат зъбки и е много крив и покрай нега няма сън .

# 218
Някъде на самото направление има код трябва да пише 09 или нещо подобно. А текста е "майчин здравеопазване". Иначе наистина, ако е правилното те записват и друго не ти трябва да носиш.

# 219
Момичета, бърз въпрос.
Личния днес ми даде направление за ЖК. Попитах го, че е само това, т.е. да не се разхождам повече за друго направление. Че ми дава правилното, той ми отговоро позитивно и че няма защо да ходя на този етап повече при него. Както и да е... по телефона записах час за ЖК и жената ме попита дали имам направление Н9. Сега като гледам направлението никъде не пише, че е 9 🤔 Та... какво трябва да пише, за да знам, че съм взела правилното?

Привет, да провери, защото при мен беше объркано. Трябва да е направление 9 с код 34 (за проследяване на бременност). Съжалявам за размазаната снимка, но не намерих по-читава в гугъл. Там, където е стрелката трябва да е на номер 9, а отгоре на едно от двете да пише 34 (мисля, че на код)

# 220
  • София
Аз лек срещу гадене и повръщане нямам. Всеки ден е различно. Предните два дни много добре ми идваше домашната питка останала от Сирни заговезни. Днес не мога да я ппгледна. Миналата седмица ми действаха ядки, тази седмица ги връщам. Като бях в 5-7 седмица карах основно на банани и портокали, сега ми се гади като ги видя и съм на ябълки. Просто няма универсален и вечен лек.
Вчера бях при АГ-то. 10+4 съм била. Точицата вече си има голяма главичка и малко телце с ръчички и крачета и танцуваше по време на целия преглед. Не че усещам нещо все още. На 29-ти съм на БХС, нямам търпение да видя колко ще е пораснало тогава. Освен това силно се надявам гаденето да спре идните две седмици, че вече не се търпи. Добре съм само като спя, ама не може да спя 24 часа на денонощие. Миналата седмица бях решила че разминава гаденето вече, но тази се е върнало по нов начин. Демек пак ми се гади, макар и по-слабо от преди, но пък повръщането е повече и може да се активира от всичко.
Та така, добре че съм хоум офис та не ме виждат колко точно се скатавам и как...

# 221
Аз мойто още не съм го видяла да мърда на ехографа😄 винаги е обърнато в гръб и си седи кротко😄 Ще го видим в понеделник на феталната, вече доста по-ясно надявам се:)

# 222
Ох,успокоих се Мони и моето все си е кротко на прегледи не го виждам да мърда 😂

# 223
Nataliya на код пише “01 Акушер-гинеколог”.
А на диагноза: бременност, потвърдена

Аааа... сега видях. Иначе отдолу, където си ми отбелязала е оградено 9 “майчино здравеопазване”. Това, трябва да е значи, нали? 🤪 Благодаря!

# 224
Здравейте бъдещи, настоящи и всякакви производни на мами. И аз вчера видях малката запетайка. Пораснала е над 4 см. Мъничето и при мен не мърдаше, беше се свило горкото, сякаш му е студено, кротуваше си.
Имах и свръхблондинска проява... през целия преглед си мислех, че правя клипче с телефона, но когато го потърсих да го пакажа на таткото се оказа, че не съм натиснала червената точка и клипче въобще няма....без комента.
Друга добра новина е, че ми спряха част от лекарствата, включително утрогестана изведнъж. Дано не доведе до проблем като не се спира по схема. Лошото е, че тези хапчета, които ми останаха продължавам да си ги повръщам абсолютно всеки път. Мъка...
Хубаво денче с повече усмивки и по-малко повръщане на всички🙂

Общи условия

Активация на акаунт