Октомврийчето расте в нас,а ние мислим си го всеки час (Тема-3) 2021г.

• 28 055
  • 715
  •   1
Отговори
# 315
Елислава, и аз така съм решила. Накратко моя скромен опит, при първа бременност на 24 години не правих нищо, ама нищо, освен кръвните, които са задължителни. Док тогава беше категорична, че всичко е ок и дори не съм го мислила. На 29 втора бременност и тогава правих БХС и ФМ, които бяха супер, после едно 3D от любопитство и това беше. Сега съм на 36 и затова се интересувам, но пак ще си слушам док. Ако има нужда ще правя инвестиция, че с тези 3 деца всеки лев ще е ценен 😂

# 316
Питам от любопитство - мамите, които сте решили да правите пренатестове за над 1000 лв., ако се окаже например, че бебето е с Даун, какво ще правите? Аборт ли?

# 317
Аз също съм на 36г., моята докторка казва да пусна само за синдром на Даун, но още не съм звъняла да питам за подробности. Според нея можело и било към 500-600лв.

# 318
  • Англия
Момичета, връщам се от преглед. Всичко с бебето е наред, Слава Богу. Докато го оглеждаха ми се стори, че е момче, но това след месец чак ще можем да кажем. Animal Bee

Казаха ми, че плацентата ми е отпред..това не било проблем..ама не ми прозвуча много така. Някоя от вас да е така или да е била така? Наистина ли само периода, в който мога да започна да усещам бебето е с 2-3 седмици по-напред от нормално се касае до местоположението и всичко останало е наред? Grin

# 319
Момичета, връщам се от преглед. Всичко с бебето е наред, Слава Богу. Докато го оглеждаха ми се стори, че е момче, но това след месец чак ще можем да кажем. Animal Bee

Казаха ми, че плацентата ми е отпред..това не било проблем..ама не ми прозвуча много така. Някоя от вас да е така или да е била така? Наистина ли само периода, в който мога да започна да усещам бебето е с 2-3 седмици по-напред от нормално се касае до местоположението и всичко останало е наред? Grin

И на мен вчера при прегледа ми го казаха - даже не на мен, а на медицинската сестра, която записваше данните от феталната. Докторката й каза само “предна плацента” и аз си помислих, че това е норма, защото не ми обърнаха специално внимание за това. Само казаха след прегледа, че всичко е наред. Сега и аз разбирам, че плацентата май стандартно е отзад. Чета й че ритниците щели да се усещат по-трудно, защото създавала “възглавничка” между корема ми и бебето. Не знам...

# 320
  • София/Севлиево
Питам от любопитство - мамите, които сте решили да правите пренатестове за над 1000 лв., ако се окаже например, че бебето е с Даун, какво ще правите? Аборт ли?
Аз не бих направила аборт доброволно,имам три миседа.Имам си и едно специално дете,все пак се надявам второто да е ок.Не може да съм чак такъв карък...

# 321
С втората бременност бях с предна плацента... Не мога да кажа, че имаше мнооого голяма разлика с първата бременност,която плацента беше от зад ..може би самите движения не са много видими в по късен етап.. помня че много силно усещах ритничета по пикочния мехур🤷‍♀️

# 322
Момичета, аз се оттеглям. Бях днес на преглед и сърчице то е спряло. Пожелавам ви лека бременност и до прекрасен финал. Прегръщам ви!

# 323
Момичета, аз се оттеглям. Бях днес на преглед и сърчице то е спряло. Пожелавам ви лека бременност и до прекрасен финал. Прегръщам ви!
много съжалявам..пожелавам ти бързо възстановяване и много скоро да се случи чудото и да бъдеш много щастлива със здраво бебче на финала

# 324
  • София/Севлиево
Джоди много съжалявам.Дано скоро ни зарадваш с добри новини Hug

# 325
  • София
Jo di, много съжалявам! Disappointed Relieved Дано много скоро видиш пак двете чертички и здраво бебче на финала!

За предната плацента- предния път бях с такава. Единствено, по-късно (в 19та гс) и малко по-слабо се усеща бебето. Сега не знам с каква съм все още.

Днес минах преглед и най-накрая чух сърчице. Засега всичко е окей, дано и така да си остане. Мишчицата е цели 2см. Simple Smile

Досега ъпдейтвах списъчето- всичко, което сте ми писали - и тук, и на лично- е отразено. Давайте да изпишем тая тема, за да пускаме вече новата. Simple Smile

# 326
Jo Di, много съжелявам,стискам палци скоро отново да си в отчетните ❤️

# 327
Jo Di, съжалявам за случилото се. Всичко ще мине, разбирам те прекрасно. Зареди се с позитивизъм и нови сили за прекрасни успешни опити. След всяка буря изгрява слънчице! Nature Sun With Face

# 328
  • София

Много кофти, съжалявам Sad !  Искрено ти желая скоро да видиш отново 2-те чертички и всичко да бъде наред.
Прегръщам те и аз!

# 329
Момичета, аз си направих теста за мое спокойствие, не съм правила БХС, не съм имала и никакви притеснения от доктора. Даже и на мен ми казваха, че не е наложително спрямо възраста ми 25г. Аз съм човек на точността, не мога да разчитам на статистика 1 към колко детето ми може да има някое заболяване, при положение, че има тези тестове. За мен си струва на 100 %.

Общи условия

Активация на акаунт