Октомврийчето расте в нас,а ние мислим си го всеки час (Тема-3) 2021г.

• 27 962
  • 715
  •   1
Отговори
# 570
Ехаааа, влизам и гледам, изписали сте 18 страници, сега ще се връщам да чета.
Уикенда ми е бяло петно, така зле не съм се чувствала никога.Главоболие, гадене, повръщане, не знам вече вижда ли му се края на това или не.Вкусовите ми рецептори вече са супер притъпени от това кисело мляко, не се издържа вече.
Моят мъж е извзел всичките ми функции, чисти и си готви, ако можеше днес вместо мен и на работа да дойде щеше да е още по-хубаво. Grinning
Имам смели планове днес след работа да отида до Лидл, има гръцка седмица с много мои любими неща и искам да се запася за евентуално възвръщане на нормалното ми хранене.
Аз утре влизам в 9 г.с. и от 59 кг преди забременяване съм 58, макар че корема ми е супер поддут и нищо не ми става....

# 571
Magic, не се притеснявай, а гледай да ти е комфортно, че с това гадене...
Сега като се стопли, ще ходите с детето на дъъъълги разходки и нещата ще се наместят.

Аз имам планове да подновим планината с моето, но сега като съм бременна и няма как аз да я нося в раница, трябва баща й да я носи, а той само уикенда е свободен за планина. Но ще ходим колкото можем. И за нас е супер и за малките чочковци, че и даже за най-малките чочковци в коремите още.

# 572
В Дания бременните си карат истински велосипеди , даже децата си карат на тях плюс корем. И когато бях бременна първият път акушерката ми ме изгледа много странно като разбрах че можеш да караш колело, а какво остава за тези домашните ... но бих изчакала до 4тия месец..

# 573
Всичко може, що да не може? Моят доктор ми е казал, че може всякакъв спорт, само коремът трябва да се пази от удари - това е. Аз съм чела, че се препоръчват спортовете, които жената е практикувала преди бременеенето. То е логично де.

# 574
Мина ми прегледа днес. Бебока си расте, два пъти го измери, единия ми каза 8г+4, втория 9г+1, просто зависи как го хване. Аз по календар съм 9г +2. Изписа ми Антиметил за гаденето и повръщането. И добре, че не съм на работа тази седмица и се гледаме с детето. Май тя повече мен гледа, но се надявам да се свършва с това гадене и да съм по пълноценна.

# 575
  • София/Севлиево
Най-добре плуване,но за съжаление аз не мога да плувам.За сметка на това детето го научихме още от съвсем малко,нямаше и годинка.Сега с второто пак така ще процедирам.

# 576
Оххх с това плуване..
Мъжа ми искаше веднага да го запишем нашия а  аз не мога да плувам имам фобия и не му дадох и сега стана на 4 години и не е стъпвал в басейн  . Аз даже не обичам морето .... толкова ме е страх от водата хах

# 577
  • София/Севлиево
Аз като дете щях да се удавя, дълго време не припарвах до вода,но ММ много обича да плува,води ни по месец,месец и нещо на море и си казах,че детето от съвсем малко трябва да може да плува и да не го е страх.В резултат малкия на 7 години без проблем можеше да изплува до шамандурата и обратно.Не веднъж е плувал заедно със спасителите и обожава водата.Но с треньор не му се получи, когато бе на 8 и го пробвах.Сега влиза в пубертета и идея си нямам дали би се сработил с някой...

# 578
Аз имам един въпрос, ако можете да ми дадете насоки. В сряда съм на преглед, който ще е втори за мен, първият беше в 6г.с. и чухме пулс, сега страшно много се притеснявам, опитвам се да съм позитивна, но ми е свит корема. Според приложението ще съм 9г.с., на първия преглед си отговаряше на седмиците. Може ли да ме подготвите какво да очаквам от този преглед, ще ми правят ли някакви изследвания, какво е важно да попитам?

# 579
И аз спя многоо...
Добро утро! 😅
Вярно вечер си лягам късничко, ама аз винаги съм била така. Лягам си към 2-3 и мога да стана и в 12. Следобед задължително дремвам по час-два. 12-13ч съм не ми мърдат на ден, чувствам се адски отпочинала. Преди свикнах да спя по 5-6часа и през останалата част бях на работа 🤦🏼♀ Близките се шегуват, че сега наваксвам изгубените часове сън.
И междудругото многоооо сънувам. Винаги едно цветнии сънища. Сънувам убийци, бебета, готвене, всичкооо 😅 нали казват, че сънищата се появяват и се помнят при наистина отпочинал дух. Доволна съм, но усещам, че едва сега почва да ми става скучно. А съм от почто месец вкъщи. Надявам се, че като се стопли, ще имаме по-чести разходки, излизания😜

# 580
Моя преглед мина днес.. бебче е пораснало вече отговаря на 11+2 .. развива се нормално..днес на док нещо не и беше ден и не беше много сговорчива на 15.04 съм на фетална  при нея .. от днес излизам в болнични до края това е от мен. Хубав ден И много усмивки!

# 581
И аз много сънувам, каква рецепта за ливанска салата сънувах в събота... нямам търпение да я направя и да видя какво ще излезе. Само дето нямам никаква идея дали това е ливанска салата и дали съществува такова нещо, но беше много вкусно. Иначе с килограмите съм -1, въпреки че ям доста вредни неща заради това, че не мога да ям друго, но аз съм малко над 100.. и се надявам докато мога да свалям и да ги докарам до 100 и после ако качвам нещо да не е над това, с което съм започнала. Има ли други мами в тази категория, не знам въобще какво ме очаква с тези килограми, само се моля да мога скоро пак да ям месо и зеленчуци.

# 582
Аз имам един въпрос, ако можете да ми дадете насоки. В сряда съм на преглед, който ще е втори за мен, първият беше в 6г.с. и чухме пулс, сега страшно много се притеснявам, опитвам се да съм позитивна, но ми е свит корема. Според приложението ще съм 9г.с., на първия преглед си отговаряше на седмиците. Може ли да ме подготвите какво да очаквам от този преглед, ще ми правят ли някакви изследвания, какво е важно да попитам?

На моя втори преглед пак ме прегледа с вагинален ехограф, видя дали всичко е наред, пусна сърце да чуем и понеже имах болки долу ми изписа още едни витамини - Алеракт. Каза ми да мина ФМ и след това да си взема от личната направление за ЖК и да отивам пак при нея. Това беше 😁 Много се надявам следващия път вече да ме гледа през коремен ехограф, че хич не ми е приятен този вагиналния... Иначе когато ходих на 12 март, бях 7 + 5 дни, а ембриона беше 8 с + 2 дни. Сега според приложението съм 9 с + 2 дни в момента, предполагам вече на ФМ ще ми кажат точно коя седмица би трябвало да бъда.
Иначе да ви кажа момичета, имах си тези дни пак болки ниско долу, но този път не откачих, пих ношпа, малко полежах и после като се хванах да чистя, да подреждам, че празнувахме вчера рожден ден, се почувствах много добре. Поне при мен установих, че като се разсейвам и правя разни неща, а не се застоявам да лежа, започват да ми се разсейват  и болки, и гадене, и разни черни мисли...

# 583
Азалия, моята леля е твоите килограми.Предплагам, не че съм я мерила😂.
Когато беше бременна с второто си дете(от това имам спомени) много и се гадеше и не и се ядеше .Отслабна адски много в цялото тяло и имаше само един огромен корем отпред.Когато влезе да ражда беше по-малко килограми от преди да забременее.Просто тялото и се преструктурира и си черпеше енергия от собствените си енергийни запаси .
След като роди и се върна апетита и уж от липсата на време почна пак да нагъва боклуци и се върна на старото положение 😬Но си роди съвсем нормално на ръст и тегло бебче .

# 584
Момичета, имам въпрос към вас. Днес бях на преглед, всичко е наред, но искам да си взема болничен до края (до майчинството). Вече съм в 11+3 и имам достатъчно дни за болничен. Докторът обаче ми каза, че за да ми пуснат цялостно болничен, трябвало да лежа 3 дни в болницата, за пред комисията все едно. Явно искат да източат малко от здравната каса по някоя пътека, но мен това не ми допада хич. Особено в тази пандемична обстановка с много ковид болни се притеснявам да седя в някоя болница 2-3 дни. Още повече, че ще ме е страх да си сваля маската, и да ям от болничната храна. Има ли някой друг от вас, който са го карали да лежи 3 дни за болничен? Чудя се как да заобиколя тази процедура и въобще има ли такъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт