Рецепти за православни пости

• 73 280
  • 904
  •   1
Отговори
# 645
Лимонена леща с билки- обяд/салата, която отново приготвих днес

Десерт- грис халва с орехи и сушени плодове

За утре ще приготвя печени картофи с розмарин, мащерка и риган.

# 646
  • in Wonderland
Тези дни хапвах леща, спагети болонезе с гъбки, спанак и лапад с ориз, булгур с лапад.
Вече се чудя серизно какво да си приготвям.
Грах с картофи съм намислила за уикенда и вероятно картофи някакви - с копър и чесън или с розмарин.

# 647
  • София
Аз обратното - такъв списък ме чака с рецепти до края на поста и така свикнах, че после трудно ще  премина  към обичайната ми храна.
Днес ще приготвям кюфтенца и палачинки от просо. Дано станат- за 1 път ще ми е.

# 648
  • Варна
За днес при мен прозаичен боб яхния, а малко за разнообразие от обикновения хляб, хлебчета от постно тесто със сусам и маслини.

# 649
При нас тази вечер картофи соте, но не пържени, а запечени на фурна и разбъркани с копър и чесън. Много се одобриха.

# 650
  • София
Намерих си готова смес за фалафели, 400 гр. Разрежда се с вода 1:1 и се оставя да набъбне, на мен ми се видя плътна, така че сложих повече вода. Станаха страхотни фалафели, както се казва - забравихме, че постим 😃
Някой тук ме подсети за грис халва с орехи, тъкмо се чудех какво десертно да спретна за почивните дни, това ще е. Гъби намирам на добра цена и гледам винаги да имам - лесно се прави вечеря с пица, половината блажна за децата, половината с гъби, маслини и царевица за нас.

# 651
  • София
Намерих си готова смес за фалафели, 400 гр. Разрежда се с вода 1:1 и се оставя да набъбне, на мен ми се видя плътна, така че сложих повече вода. Станаха страхотни фалафели, както се казва - забравихме, че постим 😃
...
Може ли снимка на опаковката на фалафелите и информация от къде я купихте?

# 652
  • София
Аз такава смеска купувам от ДМ.

# 653
  • София
От магазин Ориент маркет на "Цар Симеон", в близост до пресечката му със "С. Врачански" (близо и до Женския пазар е). Отдавна не съм качвала снимки тук, ей сега ще видя помня ли хватката 😃
https://prikachi.net/image/8R8561
P. S. тази смеска струва 5 лв. и когато се приготви и набъбне, е около килограм, така че ние имахме фалафели за два дни.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 15:35 от Marisha*

# 654
И у нас картофи тази вечер, ама сварени на картофена салата с домашна маслинова паста и праз.

# 655
Днес валя дъжд, прехвърчаха снежинки, гърмя, пече, и градушка кратка имаше даже.
Салата от репички и малки листа.
Маслинова паста от снощи с тези крекери-
Картофена супа с праз- Вишисоаз

Кокосово чиа парфе с банан и рожков

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 14:52 от BiankaD

# 656
Цитат на: Мигла link=topic=1314215.msg46217514#msg46217
Днес ще приготвям кюфтенца и палачинки от просо. Дано станат- за 1 път ще ми е.
[/quote

Просо, обичам просо , и го слагам във всякакви супички и с ориз.
Как правите вашите палачинки с просо , звучи като много " силна" храна

# 657
  • София
Направих кюфтенцата. Палачинките - следващия път. Стават по същия начин, но се прави палачинково тесто като се накисне суровото просо за една нощ и на другия ден се пасира с мощен пасатор до гладка смес. Аз го оцеждам и слагам овесено мляко. Добавя се захар, ванилия и после се пече.

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 08:08 от Мигла

# 658
За обяд

Пролетни рулца

Вечерята беше  паста със сушени диви гъби, вместо рукола накрая сложих листа от глухарче.

# 659
  • София
Днес имам супа коприва с грахов протеин и лазаня с патладжан, булгур и още зеленчуци.
В Лидл тази седмица има страхотна гръцка сусамена халва по 3.50 някъде и също подходящи за пост разкошни сиропирани сладкиши по 7 и нещо кутията. Купих и опитах.

Общи условия

Активация на акаунт