Прахосмукачка робот -21

• 72 431
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Някой би ли ми помогнал да се справя с новата придобивка вкъщи- Dreame D9.
Гледах клипчета, следвам упътването и все не ми става ясно кога да поставя мопа.
Пише , че робота тръгва от станцията и след като изчисти се връща пак там. Но пише и да не се слага мопа, докато е на станцията. А кога да го сложа ако оставя робота да чисти, а мен ме няма?

# 586
Ами... Влажното почистване – докато си там. Когато те няма – само сухо.

# 587
  • Русе
Здравейте! Може ли препоръка за робот, който успява да почисти килим от кучешки косми? Килимите ни в хола са с много гъст косъм, козината се набива и с обикновена прахосмукачка ми отнема поне 20-30 мин.

Да има турбо режим или поне увеличаване на мощността, когато е на килима. Двете най-купувани марки в темата имат модели подходящи за целта - Шаоми и Айробот.

# 588
Скрит текст:
Здравейте момичета, имам въпрос към собствениците на Конга. Как сменяте филтъра? Само филтъра имам предвид, без пластмасовата част. Филтърът, който е в контейнера, който мие успях да отворя, въпреки че ми изглежда да е по-голям от другия. А другия не мога да отворя да изкарам само филтъра. Има ли изобщо някакъв начин или да продължавам да купувам цялата част?

Моята не е с такъв филтър, но бих си купила един нов и като дойде ще понапъна този за да видя как се отваря 😋
Понеже го има това езиче ме навежда на мисълта че трябва да може да се вади. А от другата страна филтъра пак ли е с пластмасова решетка?
Деси, кой модел имаш ти?
Пак е с решетка от другата страна. И всичко изглежда едно цяло. Честно да ти кажа не прилича да се сваля, но понеже моя модел се споменава в различни обяви на голи филтри, си помислих че може да има начин да се свали.

# 589
Някой с Дриймито с проблеми? Днес го пускам и тръгва хаотично, исках само едната стая - то ходи навсякъде. Гледам картата...не върви по нея, а все едно чертае друга, до нея...много странно. В момента чисти вече над час и двадесет минути и постоянно ходи ту в едната стая, ту в другата. До сега максимумът беше 50 мин. Neutral Face
Мисля, че имаше ъпдейт скоро, но след това го пусках поне 1 път и нямаше проблеми.
Освен да чакам да приключи и да видя дали е направило нова карта и да трия всичко до сега и да пусна на следващо почистване на ново да чертая или да нулирам настройките? Как да процедирам? Някой има ли с този проблем?
И да използвам да попитам - ако след като си начертае стаите, искам да го пусна в помещение, за което няма карта - това знам, че може да стане от бутона на робота. В такъв случай тръгва да чисти конкретното помещение, но е без карта. Ще се изтрият ли запаметените карти на другите стаи? /Искам да го пусна на терасата, където сам не може да отиде, защото има висок праг./

# 590
А с каква вода пълните контейнера за мокро почистване? Пише да не се използва чешмяна.

# 591
  • Пловдив
Аз с филтрирана през каната.

# 592
С дестилирана.

# 593
Благодаря много момичета!

# 594
  • София
Предполагам ,че ако водата е варовита или е задължително да не е от чешмата?

# 595
  • Deutschland/HE
Аз пълня контейнера с вода от сушилнята, нея ползвам и за парочистачката и за ютията Simple Smile.

# 596
  • София-Младост
Веднъж съм пускала мокро и си напълних чешмяна, или не съм дочела или не е пишело. Като не слагат инструкции на български...на пластмасовия контейнер какво  и пречи водата.
Друго да попитам аз...това с чертаенето на карти, явно не се справям с приложението. Аз си слагам робота в съответната стая и го пускам, той си минава 3-4-5-6 пъти и спира.
Каква е разликата, ако има карта?

# 597
Здравейте, днес включих за първи път Шайоми ми робот ц1. Докато правеше карта пропусна боклуците под плота, дадох пауза и я върнах до там. След като я пуснах продължи да прави карта, но не стига до всички пространства в дадена стая. Аз съм оставила всички врати отворени. Трябва ли стая по стая или да я оставя да си ходи из целия апартамент. В началото преди да я паузирсм много систематично си обикаляше в кухнята, но сега нещо пропуска големи участъци

# 598
Когато прави карта пускаш от телефона да тръгне от док станцията и повече нищо не пипаш, докато не каже, че е свършил и сам не се прибере. Най-вероятно картата няма да е напълно готова и ще се наложи да го пуснеш още 1-2 пъти, докато си я направи.

# 599
Скрит текст:
Здравейте момичета, имам въпрос към собствениците на Конга. Как сменяте филтъра? Само филтъра имам предвид, без пластмасовата част. Филтърът, който е в контейнера, който мие успях да отворя, въпреки че ми изглежда да е по-голям от другия. А другия не мога да отворя да изкарам само филтъра. Има ли изобщо някакъв начин или да продължавам да купувам цялата част?

Моята не е с такъв филтър, но бих си купила един нов и като дойде ще понапъна този за да видя как се отваря 😋
Понеже го има това езиче ме навежда на мисълта че трябва да може да се вади. А от другата страна филтъра пак ли е с пластмасова решетка?
Деси, кой модел имаш ти?
Пак е с решетка от другата страна. И всичко изглежда едно цяло. Честно да ти кажа не прилича да се сваля, но понеже моя модел се споменава в различни обяви на голи филтри, си помислих че може да има начин да се свали.

Моята е Cecotec Conga 3290 titanium
https://www.emag.bg/prahosmukachka-robot-conga-3290-titanium-230 … -55/pd/D2F0GWBBM/

Аз съм купила нов филтър и като го сменям си го изпирам въпреки, че не пише да може да се пере. Оставям да изсъхне добре и като дойде време пак така ги завъртам, но смятам да има по едно две изпирания на филтър след което закупуване на нов. Проблема с конгите е, че оригинални филтри не се намират. Огледах подробно новия който поръчах уж за оригинален, ами материала не е като на този които беше вътре в прахосмукачката когато я купих.

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 10:27 от Desislava Rangelova

Общи условия

Активация на акаунт