Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои са наследниците на брат ми в тази ситуация и с какви дялове от наследството?
Как можем да се справим с жилищните въпроси на нашите имоти, като се има предвид, че изобщо не познаваме въпросните полусестри и полубратя и нямаме никакви координати с тях?
Можем ли да намерим постоянния адрес или други координати на полусестрите и полубратята на брат ми с помощта на ЕГН?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои са наследниците на брат ми в тази ситуация и с какви дялове от наследството?
Според българското законодателство, когато починалият няма наследници от първи, втори и трети ред, наследството преминава към наследниците от четвърти ред. В този случай, полусестрите и полубратът на вашия брат са наследници. Те ще получат равни дялове от имуществото като братя и сестри по бащина линия.
-
Как можем да се справим с жилищните въпроси на нашите имоти, като се има предвид, че изобщо не познаваме въпросните полусестри и полубратя и нямаме никакви координати с тях?
-
Можем ли да намерим постоянния адрес или други координати на полусестрите и полубратята на брат ми с помощта на ЕГН?
-
Трябва ли да потърсим правна помощ?
-
Какво е правото на наследяване в случаи на братя и сестри?