Ваксините:ПолЗата или Вредата от тях?-продължение 2

• 29 759
  • 215
  •   1
Отговори
# 135
Няма беzвредна доzа формалдехид. Naughty
Органиzма се справя с хиляди бактерии и вируси наведньж.Не са те проблема в ваксините. Wink

# 136
Цитат
Alexander, в Бг ДТК и полио ваксините според имунизационния календар вървят заедно още от първия прием (при навършване на 2 месеца).

- Още по-лошо и Опасно!
За Вас може и да са опасни...
За децата естествено-не са...

#Crazy

Последна редакция: нд, 05 ное 2006, 00:51 от Amarena

# 137
  • София - Варна - Бургас
Birdie
Цитат
За Вас може и да са опасни...
За децата естествено-не са...

- Бирди, обясни това на майката на парализираното дете!

# 138
  • София - Варна - Бургас
Emem

Цитат
- Добре де, в чужбина чувам, че слагат 5-валентни (ако така беше терминът) ваксини, или за да не сбъркам думата - по 5 в 1. За да спестят боцканията при децата. Това не е ли още по-лошо, или те са от различен тип?

- Те скоро може да стигнат и до 50 в една... в Щатите са готови с още 200 задължителни ваксини!?... Монополизъм в 21-и Век, водещ до Милиардни печалби?!

- Колкото Хирургията и по-специално Микрохирургията е "избягала" много напред и е достойна за въхищение!

- Толкова Философията на лекуване,  на официалната, господстващата медицина е безнадеждно остаряла и примитивна... Sad , превръщайки се в придатък и маша на Фармацевтичната индустрия... Sick

- И тя им се отблагодарява за това с международни конференции в 5-звездни хотели, ядене, коктейли и т.н. абсолютно безплатно  smile3510

Последна редакция: нд, 05 ное 2006, 11:27 от Aleksander

# 139
Няма беzвредна доzа формалдехид. Naughty
Органиzма се справя с хиляди бактерии и вируси наведньж.Не са те проблема в ваксините. Wink

Хайде да обобщите накрая, кое е по-малкото зло от двете?
Една петвалентна ваксина с 5 вида вируси в нея и едно количество формалдехид, или 5 броя ваксини само с по 1 вирус в тях, слагани през по-голям период, с 5 пъти повече формалдехид?

# 140
По малкото zло е да се иzбягват ваксини.
Ина4е вьпросьт ти ми zвучи така
"Една мухлясала филия да дам на детето си или 5?Кое е по малкото zло?" Peace
Проиzводството на ваксини е много сложно неЩо и не опира само до Формалдехид.
Вкарването на тоzи коктейл директно мускулно/в крьвта не може да се сравни с погльЩане (като пример) на сьЩите сьставки.

# 141

Ти не разбра ли, че в България децата не са на родителите си, а на държавата, на "лекарите", на акушерките в родилните домове!? Разбрахме, колко са вредни, но ни насилват да ги слагаме. По 200 лв на ваксина глоба се плаща ме уведомиха. 10 ваксини - 2000 лв. и после никаква градина, никакво училище... Нямам педиатър в райнона и малко около него, който да се съгласи да не ги слага, а само да ги вписва. Така, че при положение, че не можем да ги избегнем, търсим по-малкото зло. Давам Туя примерно винаги при ваксиниране. Аз за второто си дете най-малкото, което бих направила с ваксините е да не му бият никакви поне докато не навърши 1-годишна възраст и от тогава да ги почнат, до там смятам, че ми се простира силата... Другото, за което бих се борила е като му ги почнат, да ги бият през по-голям интервал, от колкото е имунизационния календар.

Така, че все още се надявам на конкретен отговор - има ли разлика между една 5 валентна ваксина и 5 единични ваксини?!

# 142
Според мен е въпрос на личен избор дали искате пет вируса на куп с по-малко формалдехид или по - малко вируси и повече формалдехид .май има и тетравакс изберете златната среда .  bouquet

Последна редакция: нд, 05 ное 2006, 21:23 от catch

# 143
AQ,
Струва ми се,че не раzбирате сьЩността на една ваксина.От мен отговор каква и кога да сложите няма да полу4ите zаЩото ги отричам всичките на която и да е вьzраст. Peace
А конкретно на вьпроса ви...По добре по едини4но отколкото 5 наведньж.Така поне Ще zнаете коя е при4инила сьответната реакция.Не,че вече би имало zначение,ако детето ви е станало инвалид в последствие от странична реакция.
А честно да ви кажа,когато става дума zа собственото ми дете Ще прежаля и 100 000 евро и Ще го пратя на частна градина и свободно училиЩе,ако zакона ме принуждава.Иzход има винаги особено,когато се поzнават добре zаконите.

Цитат
Ти не разбра ли, че в България децата не са на родителите си, а на държавата, на "лекарите", на акушерките в родилните домове
Ако жена ми и аz бяхме доШли да "раждаме" в БГ Щях да ви докажа,че това си zависи от родилката и партньора й. Peace

# 144
  • София
Кристиан, ще  прежалиш 100 000 евро,ако ги имаш. За повечето от българите 400-600лв за детска градина на месец е нещо като от фантастичен филм. А пък и искането за предоставен картон с извършени ваксини важи и за частните детски градини. Не казвам, че не е възможно да се излъже държавата, но това ще са единични и изключителни случаи.

# 145
Цитат
Кристиан, ще  прежалиш 100 000 евро,ако ги имаш. За повечето от българите 400-600лв за детска градина на месец е нещо като от фантастичен филм. А пък и искането за предоставен картон с извършени ваксини важи и за частните детски градини. Не казвам, че не е възможно да се излъже държавата, но това ще са единични и изключителни случаи.

Сьжалявам,но отговорьт ми на тоzи постинг Ще бьде следният...
Моите деца са ми по скьпи и от най големите парични суми на тоzи свят (дадох формален пример само 100 000).Ако трябва няма да ходят на детска градина или Ще ходят  на частно училиЩе беz такива идиотЩини.А ако и тук (zаЩото наближава и тоzи момент) вкарат с сила и zакон ваксината среЩу птичия грип,сме реШили дори да емигрираме.
И zнаеШ ли zаЩо са ми такива радикални реШенията?ЗаЩото zнам какво представляват ваксините. Peace

# 146

Ти не разбра ли, че в България децата не са на родителите си, а на държавата, на "лекарите", на акушерките в родилните домове!? Разбрахме, колко са вредни, но ни насилват да ги слагаме. По 200 лв на ваксина глоба се плаща ме уведомиха. 10 ваксини - 2000 лв. и после никаква градина, никакво училище... Нямам педиатър в райнона и малко около него, който да се съгласи да не ги слага, а само да ги вписва. Така, че при положение, че не можем да ги избегнем, търсим по-малкото зло. Давам Туя примерно винаги при ваксиниране. Аз за второто си дете най-малкото, което бих направила с ваксините е да не му бият никакви поне докато не навърши 1-годишна възраст и от тогава да ги почнат, до там смятам, че ми се простира силата... Другото, за което бих се борила е като му ги почнат, да ги бият през по-голям интервал, от колкото е имунизационния календар.

AQ,
ако наистина се решиш да не слагаш ваксини, винаги ще намериш лекар...Просто желанието и мотивацията ти трябва да са по-големи....Май ти липсва убеждение, че ваксините нанасят много вреди...? newsm78

# 147
Ще прежаля и 100 000 евро и Ще го пратя на частна градина и свободно училиЩе,ако zакона ме принуждава.Иzход има винаги особено,когато се поzнават добре zаконите.

В частните детски градини и училища е абсолютно задължително детето да има картон с всички ваксинации, иначе не го взимат дори и там. Познавам личнно директорка на частна детска градина и тя потвърди, че и при тях правят проверки за ваксинациите, даже сравняват някои картони дали съвпадат с описаните ваксини на детето, регистрирани в ЗК. Съвсем откровено я питах има ли възможност например дете да иде с един фалшив картон и да не се разбере, че реално не са бити ваксини и тя каза, че ако не са отразени в системата на ЗК ще има проблем и няма да го приемат. Не всички картони се проверяват, но е въпрос на случайност.

# 148
AQ,
ако наистина се решиш да не слагаш ваксини, винаги ще намериш лекар...Просто желанието и мотивацията ти трябва да са по-големи....Май ти липсва убеждение, че ваксините нанасят много вреди...? newsm78
Хайде посочи ми един конкретен педиатър, който практикува това, че сума ти майки ме питаха за такъв на лични и аз не познавам. В нашата поликлиника поне 3-ма са абсолютно категорични, че не биха го направили. Ти имаш ли такъв педиатър?

# 149
Аз познавам, но не мисля, че ще го направи с току-що записал се пациент. Доверието се изгражда с години. Освен това не е в София. Иначе за частните заведения си абсолютна права, ХЕИ им правят даже повече проверки отколкото на държавните.

Общи условия

Активация на акаунт