Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 53

• 40 398
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
  • София
За мен също първото жилище не трябва да надхвърля възможностите на купувача/ите, по-добре нещо скромно, което да се изплати бързо и да можеш да минеш на следваща крачка. Аз поне така процедирах.
Мога да споделя параметри, но са преди малко повече от година и може би вече не е актуално. Бюджетът ми беше 60к и се вместих в него, в Младост, преустроен панел 50 кв., не модерно ремонтиран, но съвсем приличен за живот.

# 196
  • София
115 к, миналата година по това време (добре че не слушах форумните пророци за апокалипсис, че досега щях да съм си под наем), ОК старата част (близо до Борис), ремонтиран, полуобзаведен, ЕПК 100 кв., теглихме една боя по наш вкус, поръчах мебели по мой вкус и това беше Simple Smile

Би ли пояснила, какво имаш предвид с "ОК старата част (близо до Борис)"?
"Княз Борис" или "Цар Борис III"?

# 197
ул. Княз Борис I e център и широк център, бул. Цар Борис III е друг, започва от Руски паметник посока Княжево.

# 198
  • София
ул. Княз Борис I e център и широк център, бул. Цар Борис III е друг, започва от Руски паметник посока Княжево.

Благодаря, но аз питах за кой от двамата иде реч, защото добре знам къде са ЕПК блоковете и на двете места.

# 199
  • sofia
ОК предполагам, че означава Овча Купел, а се споменава и стара част.. та жилището е там някъде.

# 200
В Дружба бих живяла,в Банишора не. Нямам нищо против квартала, да не кажа,че не съм била там, просто сега приятели, роднини, училища са ми наоколо и голяма част от кварталите ми отпадат.
Аз купих наскоро- Дианабад, ~200к евро, 3 спални, 2 гаража.

# 201
  • София
Ех, никой не иска да живее в Банишора 😂😜 Ние пък си купихме точно там 😁 за коментираните 150к евра, четиристаен, на тъмно тъмно зелено, без отстъпка. Не ни е първо жилище.

# 202
Додо, ти си заедно там с още една съфорумка, нали? И вече планираш обзавеждането, нали?
Споко, не си единствена - има и други хора, които търсят изрично в Банишора, аз поне имам такава позната.

# 203
Тези, които сте искат да не се занимават с първо жилище, купуване и продаване и пак купуване, и т.н, е добре да знаят, че има други, които искат и които ще са им конкуренция след време за по-хубавите на по-добри места, при това с повече възможности, защото има какво да продадат. Който иска да се занимава, съответно има и повече актив, ако си прави добре сметката. Това е смисълът на първо жилище, иначе никой не е мазохист да купува и продава, ако може от раз да влезе в жилището, което го устройва за плановете му. Но масата не могат и затова трябва да се потрудят, за да могат

И ние сме живели на по-лошо място в по-лошо жилище от сега, че и дете сме гледали. Виждам, че и други споделят същото. Наготово малко хора получават, повечето трябва да си го изработят.

Хепи Харт, мога да споделя за няколко жилища  купувани от 1990та насам, но едва ли ще е полезно като конкретика, защото условията и цените бяха различни. Но принципът беше същият, купуваш малко и/или на лошо място, изплащаш колкото можеш повече, продаваш, добавяш и отиваш на по,-добро. За мен да нямаш достатъчно пари не е срамно, срамно е като нямаш, да обвиняваш пазара и да чакаш се промени в твоя полза, вместо да действаш според възможностите си и да промениш сам ситуацията си.

Това наричам мрънкане, ама Левски това, ама Банишора онова, ама панелите трето.  Каквото можеш са си позволиш, това е за теб. Ама как някой купувал за 200 К, ами например  продал е нещо, купено преди, за 100 К и за него цената вече идва 100 К, а не 200, като за теб.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 11:28 от Анонимен

# 204
Додо,аз също знам,че купи там и че обзавеждаш,даже знам,че искаш кухня в цвят като моята бъдеща. Видях ти и разпределението на апартамента и много ми хареса,вярвам,че купилите в тази сграда са уцелили 6ца от тотото предвид какъв е пазара в момента Blush

Отново,нищо против нямам квартала,просто почти всичките ми близки сме се събрали в близки квартали, училищата на децата са наблизо.

# 205
115 к, миналата година по това време (добре че не слушах форумните пророци за апокалипсис, че досега щях да съм си под наем), ОК старата част (близо до Борис), ремонтиран, полуобзаведен, ЕПК 100 кв., теглихме една боя по наш вкус, поръчах мебели по мой вкус и това беше Simple Smile

Би ли пояснила, какво имаш предвид с "ОК старата част (близо до Борис)"?
"Княз Борис" или "Цар Борис III"?

Овча Купел старата част няма как да е до Княз Борис Simple Smile Мислех, че се разбира съкращението, особено с добавено "старата част". Цар Борис III, ЕПК-тата са до Любляна, би трябвало да се сетиш щом ги знаеш.

Всъщност заключението от последната дискусия е, че няма как да се мине без компромис. Ако държиш на квартал, или вдигаш бюджета, или взимаш по-малко жилище. Ако държиш на квадратура, сменяш квартала. Не може и душата в рая, и... така нататък Grinning

# 206
  • София
Додо, ти си заедно там с още една съфорумка, нали? И вече планираш обзавеждането, нали?
Споко, не си единствена - има и други хора, които търсят изрично в Банишора, аз поне имам такава позната.
А, спокойна съм. Ние живеем в Банишора от доста време и но допада много, в точно тази си част. За протокола, преди бяхме няколко години в Лозенец - луксозенец 😁😜. Тук ми е по-добре. А за съфорумките - за две знам, че ще сме съседки 😁 и познавам още доста купили в същия комплекс. Поне от 2 години следим пазара и мисля, че направихме много добър избор. Цена-качество-локация-разпределение и размери.... Самият факт с каква скорост се разпродаде, говори достатъчно. Няма акт 14, а са продадени всички апартаменти без два, от около 200 😯. Цените постепенно се покачиха, а обявите в квартала си стоят все едни и същи. Ние купихме на 1000 Евро, а сега виждам, че има едно +40% от горе. И това е за около 6 месеца само.

# 207
Между другото аз също гледах в Банишора, точно около сградата на Додо. Приличен тристаен под 120К нямаше и то миналата година по това време. Иначе щях да взема без да се замислям грам.

# 208
  • София
Между другото аз също гледах в Банишора, точно около сградата на Додо. Приличен тристаен под 120К нямаше и то миналата година по това време. Иначе щях да взема без да се замислям грам.
Абсолютно, няма нищо свястно. Или са някакви супер малки кутии, или са с ужасно разпределение, или са скъпи. И е така от години. А кварталът се презастрои зверски. Как става този номер? Хем се появиха много нови сгради, хем няма никакви хубави жилища на пазара? За това, като пуснаха Парк вю, веднага отпрашихме да купуваме. И добре направихме, защото големите апартаменти се продадоха още миналата година.

# 209

И, да - пълно е с празни апартаменти, които не се ползват, не само в София, но и в провинцията. Това за момента по никакъв начин, обаче, не влияе на пазара. Цените в момента са в космоса и дори и аз се учудвам какви пари съм готов да дам за нещо, което преди време нямаше да погледна... Но положението е такова.
[/quote]
Абсолютно същото ми се случва; И аз гледам неща, които преди не бих обмисляла...А има толкова необитаеми..

Общи условия

Активация на акаунт