Крем за около очи - тема 11

• 108 845
  • 717
  •   1
Отговори
# 630
Няма крем, който да пребори липса на сън. Аз не спах повече от година. Откакто си оправих съня, получавам само комплименти и въпроси каква козметика ползвам.

# 631
  • София
Медипийл и на мен не ми допадна - не видях особен резултат, текстурата ме дразнеше за тази зона (иначе проблем с точещи се кремове по лице и врат нямам).

# 632
Няма крем, който да пребори липса на сън. Аз не спах повече от година. Откакто си оправих съня, получавам само комплименти и въпроси каква козметика ползвам.

абсолютно съм съгласна, но дотогава все трябва да ползвам крем за очи. Grinning та, ако има добър в тази насока защо не..без това в момента наистина съм без никакъв и трябва да избера най-подходящ скоро време.

# 633
  • София
Купувам често и различни кремове за около очи, последно взех този, не е лош, добра консистенция, за ефекти още не мога да говоря, ползвам го отскоро, но като усещане е много добър, има кадифена текстура

# 634
За торбички и подпухване винаги съм търсила продукт с кофеин, вкл. крем за очи.

Много от кремовете, които са маркетирани като "осветляващи тъмни кръгове" имат и светлоотразителни свойства, та на пръв поглед подочието светва, но не благодарение на елиминиране на тъмните кръгове. Също така има различни тъмни кръгове, та зависи...

Последният, който си купих също твърди, че помага за тъмни кръгове и пигментация - в състава си има транексамова киселина и глутатион. Ето този:

Mary&May Tranexamic Acid + Glutathione Eye Cream - Powerful Antioxidant, Reduces Dark Circles in the Eye, Improve Uneven Skin Tone with Vitamin C - Suitable for Morning and Night Use

^^^ не твърдя, че работи, а само че има приятна текстура и попива добре. Но аз мажа много и различни кремове за очи в рамките на 1 седмица (евтини, скъпи, корейски, японски, американски), та не се наемам да кажа "премахва кръгове".

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 18:57 от Agent Provocateur

# 635
Има различни мнения и аз съм чела негативни и чак се учудвам, понеже на мен пък много ми допада, та като всичко с козметиката си е на принципа проба-грешка.
Да, и аз се учудвам на негативните мнения,  доста мои познати го ползват, и са много доволни.  Но както и да е, то кремове за очи има стотици, всеки да си ползва, каквото му харесва Simple Smile

# 636
  • на дъното
Здравейте 🙂
Ще ви покажа моите кремове за очи 😉
Обичам силна хидратация и това са ми фаворитите 😉
За дневен ползвам този

За нощен този понеже е бътър и доста мазничко 😉 Него съм го споменавала преди време в темите

А този ми е малко по лек и предимно лятото.

# 637
След последните коментари, този Меди пийл въобще няма да го взимам, а го бях набелязала. И моята кожа под очите е много суха и си трябва нещо силно хидратиращо.

# 638
Silviayo, благодаря! Ще ги пробвам, щом и ти си със суха кожа, а и на същата възраст! Heart

# 639
Крем за под очи,др Paw Paw  озаряващ с ретинол,Orjena крем с вит.С има серум с кофейн на The ordinary от който съм доволна.Пробвайте ги!

# 640
И аз не съм доволна от коментирания корейски крем.

# 641
За сериозна хидратация винаги наслагвам продукти (тонер, серум за очи, крем за очи) и никога, никога не започвам на суха кожа, т.е мия и почвам да нанасям всичко по ред докато кожата ни е още влажна (не мокра, влажна). За мен има огромна разлика между крем нанесен на суха кожа и същият крем нанесен на влажна кожа.

# 642
Агентче, извинявай, че пак и че и тук питам, ама не чакаш ли поне малко, за да попие едното и тогава да сложиш и другото? Или слагаш тонер и нещо след него, изчакваш 10-15 мин. и пак тонер после с друг продукт? Не успях да схвана цялата технология... Flushed

# 643
Не, нямам време да чакам. Давам за попиване 30 секунди макс.

Просто си мия лицето (сутрин с 1 продукт, вечер с два (двустъпково)), съвсем леко попивам кожата, за да е влажна, но не и и мокра, после си слагам тонер по цялото лице, след това серум, след това серум за очи (ако е зима/студено/сухо) и отгоре крем за очи (след това мога да сложа и крем и нощна маска). Броят и вида на продуктите варират, но на сухо лице слагам само ретиноиди или маски на които си пише да се слагат само на сухо лице. Цялата галиматия я вкарвам във 5-6 мин, със миенето на зъбите - 10.

Просто опитайте с наличните си продукти дали виждате разлика когато са нанесени на суха кожа и на влажна веднага след измиване и хидратиращ тонер.

PS Винаги се върви от продуктите с лека и водниста консистенция към по-гъстите. И по-гъстите и мазните трябва да "запечатат" в кожата влагата, която по-редките са доставили и да не позволят тя да се изпари.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 17:43 от Agent Provocateur

# 644
Момичета, този крем да сте ползвали? Интересува ме дали наистина има ефект върху тъмните кръгове. Моите са си постоянни, не от недоспиване. Леко дори да има ефект, ще е супер.

Общи условия

Активация на акаунт