Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 72

• 44 196
  • 776
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Харесвам диван с гръб към кухнята, единственото неудобство е за седящите с гръб към телевизора.

Да има визуализатори, които правят само това, предоставя им се чертеж и къде, какво и го правят. Нямам идея за колко.
Хубаво е да сте избрали мебелите за да може да се ползват реални размери.

# 151
  • София
Преди тук в темата доста често се правеха визуализации с Planner 5D.
Скоро не съм работела с нея и не знам дали все още има безплатна версия.
Ако успея да я направя, ще я пусна да видите Simple Smile

# 152
Икея нямаше ли подобен продукт? За кухня съм я ползвала, ама за хол не си спомням...

# 153
  • Варна
RoomSketcher съм ползвала аз.

Няма нищо общо с аутокад и 3д макс, но за набързо става.

# 154
Аз се пробвах наскоро с програма за кухня - мъка си беше, пак не стана ОК, дори и без да е 3Д.
Когато не си работил с такава програма и подобна, може да срещнеш затруднения.

# 155
Искам малко съвети за цвят на спалня Simple Smile
Обмислям нещо в жълто или светло розово. Иска ми се да не са целите стени, а акцент с нещо геометрично или боята да е до някъде, а отгоре бяло.
Чуденката ми е дали за подобна боя се иска много светла стая. Мебелите ще са светли задължително ( бяло или много светло дърво), но стаята е северна и няма да е така огряна като тези в Pinterest-a Grinning
Някакви съвети за цвета?

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 17:07 от falan1

# 156
Ние сме с диван с гръб към кухнята - супер си е. В нашия случай е разположен по-близо до прозореца и е ъглов.

# 157
Чуденката ми е дали за подобна боя се иска много светла стая. Мебелите ще са светли задължително ( бяло или много светло дърво), но стаята е северна и няма да е така огряна като тези в Pinterest-a Grinning
И аз ще имам проблем със северна стая и търсих решения за стените - препоръчват отразяващи повърхности. Обмислям стена с венецианска мазилка или някаква лъскава боя. Трудно се ориентирам, защото според други източници лъскавото не било подходящо, по-добре били матираните повърхности, защото отразявали равномерно...

falan1, според мен, ако не е бял цветът в северна стая, мисля, че трябва да е нещо много светло (което може да не даде резултата на посочените примери...).

Светла венецианска мазилка:
Скрит текст:

Така че продължавам да се чудя за решения за северни стаи с цел увеличаване на осветеността...

Payla, в детската ще имате проблем с измисленото решение за коридора. Няма да има достатъчно място между леглото и вратата на детската. Ще трябва да преместите леглото по вертикал.
Да, проблематично ще стане леглото и пълното отваряне на вратата при стесняване на стаята. А другата стена, ако е външна (не мога да видя на скицата ясно) - бих "изорала земята" да не сложа на дете легло до външна стена.

Малкото гардеробче на MaryLand в дъното на коридора защо не го харесахте? Нищо няма да ви изяде от хола метър на 0,60 гардероб, но ще имате място за прахосмукачка, поне. Simple Smile

И на мен ми се плаче за това гардеробче Simple Smile! И за портмантото на MaryLand...

Според мен при обмислянето на мебелировката човек трябва си представи какво прави вкъщи, къде си държи нещата, които ползва ежедневно, и тези, които ползва рядко, какво прави като си влезе вкъщи, в дадена стая, като започне да готви, да пере, да чисти - и така да съобрази какви мебели му трябват и на кое място. Това трудно някой отвън може да налучка с точност; би могло, но само в общи линии - все пак правим вкъщи горе-долу еднакви неща...

# 158
Аму, отказахме се да правим гардероб в коридора, защото се отнема доста място от хола сякаш.
За сега ще затворим стената към колоната, за да стане кухнята на Г.
А може би ще влиза или от сината или жълтата черта Grinning
С приятеля ми вече сме на нож и май ще си викнем интериорен диз. да ни направи няколко визуализации и да ни помогне с разпределението, как ще е най-функционално.
Скрит текст:
Аму с коя програма правите промените по моята схема?
Здравейте,
Още една идея : в нишата зад вратата на спалнята да изградите малък гардероб

# 159
Още една идея за дивана:
Скрит текст:

falan1 за северни стаи прочетох, че сe препоръчват топли цветове, с жълти оттенъци. Бяло с топъл нюянс или кремаво в съчетание със споменатите от теб.

# 160
Този барплот с лице към Тв изглежда практичен. Simple Smile Аз от скиците не разбрах - прозорци или тераси има в хола на payla?

# 161
Искам малко съвети за цвят на спалня Simple Smile
Обмислям нещо в жълто или светло розово.
Някакви съвети за цвета?
В предишен апартамент детската беше със жълти стени. Стаята не беше южна и нямаше много естествена светлина, но жълтото я караше да грее и да се усеща топло. За мен бялото ще се съчетае прекрасно с жълтото, стига да се изберат подходящите нюанси.

# 162
Рени, реално няма ниша зад вратата на спалнята, чертежа не е правилен.
Amy, всичко що виждаш са прозорци с тераси.

Ще задавам един въпрос в скрит текст, който има жалание може да ми отговори на лично съобщение.
Скрит текст:
Благодарение на  вас, вече имаме идеи какво, къде и как го искаме(говоря за ремонтините работи). Днес идваха майстори за оглед и ще ни направят оферта. Не искаме да оставяме само с едно оферта, а да имаме поне още една за да сравним. Та въпроса ми е може ли да ми препоръчате майстори/фирма от които сте доволни и са изпитани от вас?
За София става въпрос

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 23:49 от payla777

# 163
Falan, в стария ни апартамент бяхме боядисали една стая в жълто, точно за да " стопли " помещението-  след 3дни я боядисахме отново щото не издържахме. Според мен синьото е много благодатен цвят- и в стария ни апартамент и в сегашния, детската стая все е северна и боядисана в светло синьо

# 164
Natt*, прекрасни предложения Simple Smile В такива цветове ще са хола и детската стая и ми се искаше нещо по-различно в спалнята, че да не сме цял апартамент в синьо 😂 Въпреки че аз съм фен и нямам против, но мъжът ще вземе да се успокои съвсем 😂

Общи условия

Активация на акаунт