Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 72

• 43 517
  • 776
  •   1
Отговори
# 390
  • софия
Ахаааа, много кофти се получава. Доколкото виждам няма място и отдолу. Хрумва ми дали не може да пригодите някаква преходна лайстна с цвета на подовата или на вратата.
Има някакви завършващи - https://shop.jilishta.com/32332-zavrshvashha-pokrivna-lajsna-dkh … va-srebrista.html
За вътрешен ъгъл (не мога да преценя колко излиза) - https://mr-bricolage.bg/laysna-terakot-vnshen-gl-h-a/p/885636

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 10:24 от zvаnchе

# 391
Маслинка, хрумна ми за чисто визуален ефект - да се имитира цокъл с фолио с цвят като истинския или пък да се боядиса в такъв цвят.

# 392
Ще погледна за някаква плоска преходна лайстна или фолио. Благодаря. В краен случай просто ще зашкуря долу стената за да се изравни и ще добоядисам, а фугата ще попълня с фугираща смес или силикон.
П.с.
Скрит текст:
Писна ми от недомислици. Всеки си оставя ръцете. Сега имам да попълвам и огромни фуги под подпрозоречните первази.

# 393
Маслинка, фугирайте хубаво пода и след това дооформете и стената с фина гипсова шпакловка.
Един съвет - след като замажете и леко стегне (да не е все още гъвкава замазката), загладете лекичко с влажна гъба.
Според мен е добре да лепнеш/заковеш един дискретен стопер на стената зад вратата, за да не се удря вратата и да наранява стената.
Има различни, ето пример
https://balkanyug.bg/bg/Door-stops/Door-stop2

# 394
Точно днеска гледах в Платан едни такива функционални холо-трапезни маси. Бюджетът обаче не е за мен. Около 450 лв.
https://platan.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1% … D0%B0%D0%BD%D1%86

450 лева за нещо, което прилича на маса за гладене! Не ми харесва нито в сгънатия, нито в разгънатия й вариант. Може би е удобно решение за палатка. Краката не са елегантни - тези тръби, монтирани на Х. Едни колелца й липсват.

Подозирам, че тази мася няма да се сгъва и разгъва непрекъснато. За същото време на трансформирането й, може прде дивана да се дотъркаля високата маса, на която ще се храните, а после да си я добутвате отстрани, а пред дивана да сложите възможно най-олекотените малки масички - двойка, тройка, пред всеки да си има за чашка, за бира, за пуканки или да са просто място за оставяне на дистанционното - чисто, разчистено...
Аз бих се притеснявала за себе си, ако организирам престоя си вкъщи така, че да съм слепнала за един диван. По-добре се хранете на столове и висока маса, канете си гости, отсервирайте и се местете, отколкото да лежите и да ядете. Приятни са тези моменти, имайте си ги, но имайте и опция за ставане и сменяне на позата.

Ааа, не си ги видяла колелцата, как, има ги! Simple Smile Била си заета с даване на съвети по "(здравословен) начин на живот" (което си е чистичък спам).

# 395
  • Sofia
https://dvoinipodove.com/shop/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0% … 0%b2%d0%b0%d0%b7/
Аз съм сложила подобен на едно такова неудобно място. Има и дървесни первази, просто потърси.

# 396
Аз лично бих сложила вратата да се отваря навън!
Тогава отпада драмата Wink

Относно гардероба -  ние направихме за коридора с огледала на 2 те плъзгащи се вратички и жестоко се вписва в кориора , отделно пък можеш преди да излезнеш да се огледаш от до Wink , а  и за всяка стая поръчкови...излезнаха цифра ..но пък съм мега доволна

едит. От всички апартаменти в които сме живяли , винаги вратите са се отваряли навън..супер удобно е !
е ако някой комшия е решил да слухти (имам такъв)/ минава -винаги можеш да го изджаскаш с вратата

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 14:52 от pinko

# 397
  • Бургас
Аз лично бих сложила вратата да се отваря навън!
Тогава отпада драмата Wink

Точно това умуваме сега с мъжа ми - накъде да се отваря входната врата. И аз сякаш предпочитам навън, но от гледна точка на безопасност не ли по-добре навътре?

В сегашния ни апартамент сме с две врати на входа и едната се отваря навътре, другата навън. Но в новия ще е една, та приемам съвети. 🙂

# 398
Когато направихме нашата да се отваря навън, някой ни обясняваше, че не било законно. Не разбрах къде го пише. Май нещо за пожаробезопастност ставаше дума.
Направихме го въпреки това. За мен е по-функционално. Минус е, че малко или много трябва да гледам през шпионката преди да я отворя със замах. И на влизане, ако се засечем със съседа става неловко.

# 399
Здравейте, писах в темата с баните, но тук сте по-активни, затова и тук да питам. Харесали сме плочки за пода на банята имитация на дърво. Въпроса е, че имат лек релеф и се чудя по въпроса с почистването. Дали ще събират вода, мръсотия? Ще се радвам, който има подобни да сподели мнения.

Няма никакъв проблем при чистенето, а заради релефa (поне при нас) плочките са антислип, без да се водят официално такива.

В предишния апартамент гардеробът ни беше в ниша в коридора, защото нямахме място в спалнята. Сега съм с портманто, ама то си е цял гардероб - държа обувки, чанти, якета, шапки, пантофи и пр. Поръчах с място за сядане и като влезеш да има къде да оставиш багажа си. Изключително удобно!

Скрит текст:

# 400
  • тук и там
По поръчка ли е правено ,Manique? Супер е! Много ми харесва! Красиво и функционално!
Имах снимка на подобен модел,бях снимала на Експото тук преди няколко години.Изработваха ги по поръчка-всякакви гардероби,за по-нестандартни помещения и ниши.

# 401
По поръчка ли е правено ,Manique? Супер е! Много ми харесва! Красиво и функционално!
Имах снимка на подобен модел,бях снимала на Експото тук преди няколко години.Изработваха ги по поръчка-всякакви гардероби,за по-нестандартни помещения и ниши.

Благодаря ти! Да, по поръчка е - "дизайнът" е мой.

# 402
Zvanche, Manique, страхотни коридори - много ми харесва, че всичко е прибрано и изглеждат елегантни,удобни и красиви Simple Smile! Каква е ширината на коридора ?

# 403
  • София
Аз пък съм изобщо без коридор и не ми липсва нито той, нито гардеробът в него. Simple Smile
Ако имате достатъчно място за прибиране на дрехи и уреди по мокри помещения, килери и гардероби по стаите, не е непременно нужно да има гардероб и в коридора.

# 404
Zvanche, Manique, страхотни коридори - много ми харесва, че всичко е прибрано и изглеждат елегантни,удобни и красиви Simple Smile! Каква е ширината на коридора ?

Там, където е нишата, е 1.90 м. После става 1.40 м.

Общи условия

Активация на акаунт