Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 72

• 43 511
  • 776
  •   1
Отговори
# 405
Тя задачата с гардероба е ясна - има да се приберат едни вещи на една площ. Ако има килер и/или мокро помещение - добре. Но ако няма или не достига, тая площ от стаите ли да се вземе или от коридора? Ако стаите са малки, все пак в тях се прекарва повече време и е добре да са просторни и удобни. Коридорът не е толкова важно помещение. А някои коридори са прекалено големи, само "ядат" от жилищната площ, защо да не се запълнят с нещо практично. Други са малки и тесни и не е добре да се стесняват още повече.

# 406
  • SF

Ааа, не си ги видяла колелцата, как, има ги! Simple Smile Била си заета с даване на съвети по "(здравословен) начин на живот" (което си е чистичък спам).

Ето, това е спам,  аминка. Аз съм обсъждала мебел и съм давала предложения за масички и столове. Ако си прочела нещо друго, информирай модераторите.
Извинявай, ако съм те обидила с мнението си. Хубава е масата и е много функционална. Щом има и колелца, това я прави още по-практична.

# 407
Спалните са ни стандартни, не са големи, не са и малки. И сега има гардероб в спалнята, много си го харесвам и ще оставя там цялото обзавеждане, защото е чисто ново и много ми харесва(е ако наемателя нещо не го съсипе дотогава съвсем).
За съжаление дори няма нормални снимки на жилището, защото като ходихме последно всичко беше играчки и багаж навсякъде на децата и изобщо не успях да снимам като хората. Стаи на тийнчета само си представете😀
Проблема ми е точно с тези обемните зимни и връхни дрехи.
Всяка пролет хвърлям и изчиствам излишени неща, ама пак се трупа.
Евентуално един шкаф за якета в кородора, че те заемат много място, но пък някак и натрупано на закачалка ми е грозно. И аз много мразя като влезеш и всичко якета и обувки натрупани.
Проблеми със вещи, които ми трябват само за опрделени месеци от годината съм го решила-всички несезонни дрехи и обемни неща-колела, украси и подобни,  ще ми стоят в къщата-на 10 мин разстояние между двете жилища няма да си усложнявам живота и да се заривам с вещи. Всичко несезонно и обемно в къщата,че то само колела, тротинетки, бебешки пособия са един скалд. А все още съм с 1 дете...
Предимството е, че имаме и мазе,което е просторно и не се ползва от много от хората.
Тоест в апартамента идеята е да са максимално малко неща, да не се затрупвам излишно.
Живяла съм в жилища с гардероб и се чудя накъде да се обърна, от вратата право в гардероба влизаш😀
Сутрин 100 пъти се връщаш от спалня в кородор, особено и като в спалнята са ти тоалетка и гримове.
Слава Богу тук е широко самото пространство от вратата до стаите и няма да се чувствам като в кутия.
Нещо такова си го представям(не задължително в тези цветове).
На нас разположението ни е точно като на тази втората снимка.
Кородор, срещу вратата, дневна, в дясно ниша както е тук и оттам се влиза в баня и кухня.

Тази идея за подобен шкаф също не е никак лоша. Струва ми се практичен и побира доста неща.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 08:52 от Snow_White5

# 408
Когато направихме нашата да се отваря навън, някой ни обясняваше, че не било законно. Не разбрах къде го пише. Май нещо за пожаробезопастност ставаше дума.
Направихме го въпреки това. За мен е по-функционално. Минус е, че малко или много трябва да гледам през шпионката преди да я отворя със замах. И на влизане, ако се засечем със съседа става неловко.

От пожаробезопасна гледна точка аз пък съм запомнила, че вратата трябва да се отваря по посока на евакуацията. За съжаление у нас нито една врата не е така, разпределението не позволява.
Но ако можеха, със сигурност щяха да се отварят навън.

# 409
  • софия
Шкафовете от последната снимка са за обувки и не побират почти нищо. Не бих ползвала такива, имали сме. Далеч от практичен е.

# 410
Потвърждавам, тези тесни шкафове изобщо не са от практичните.
Нашия коридор е тесен и дълъг, с едно уширение. Сложихме си гардероб за връхни дрехи и шапки, ръкавици и тн.само, там друго не държим. В този смисъл никой не се размотава по сто пъти от един до друг гардероб.

# 411
Шкафовете от последната снимка са за обувки и не побират почти нищо. Не бих ползвала такива, имали сме. Далеч от практичен е.
Ето затова ми е полена темата. 😊

# 412
Ето затова ми е полена темата. 😊

Ако жилището не позволява друг тип шкаф за обувки, този си е доста практичен и удобен. По- предишното ни жилище беше доста малко с квадратен коридор, в който нямаше място за нищо по-широко от такъв тип шкаф. Събираше всички сезонни обувки, а другите прибирахме в кутии. Не е бил неудобен. Много зависи от мястото и нуждите.

# 413
  • пустинята Гоби
В случая ставаше въпрос, че въпросния шкаф побира много неща, а реално той събира само обувки.

# 414
Е, Snow_White, за такива малки коридори, даже по-скоро бих ги нарекла преддверия, къде да сложиш гардероб? То няма да може да се обърнеш. При нас коридорът е с дължина 4м и ширина 1.80м. При 80см дълбочина на гардероба, пак ни остава метър за минаване. Иначе това голямо място щеше да стои неизполваемо, а да трупаме разни неща, които се ползват рядко, по стаите да ни се пречкат. Иначе и аз съм живяла с основен гардероб в коридора, защото нямаше място в спалнята. Не е чак такава болка за умиране, ако имаш някакви шкафове в спалнята, например чекмеджета под леглото или някакъв скрин, малко гардеробче, които да ти побират поне бельо и дрехи, които не стоят на закачалка.

# 415
Той ще е вграден гардероба в стената и място ще има. Коридора ни е просторен.
Беше ми интересно какви са вижданията, че ММ мн ми опява, изтъква постоянно с практичността и удобството на такова нещо. А аз не искам. Но се колебая малко.

# 416
Когато направихме нашата да се отваря навън, някой ни обясняваше, че не било законно. Не разбрах къде го пише. Май нещо за пожаробезопастност ставаше дума.
Направихме го въпреки това. За мен е по-функционално. Минус е, че малко или много трябва да гледам през шпионката преди да я отворя със замах. И на влизане, ако се засечем със съседа става неловко.

От пожаробезопасна гледна точка аз пък съм запомнила, че вратата трябва да се отваря по посока на евакуацията. За съжаление у нас нито една врата не е така, разпределението не позволява.
Но ако можеха, със сигурност щяха да се отварят навън.
С цел евакуация
Скрит текст:
се отварят навън на пътя на масовите потоци хора, т.е. външни врати на зали с хора, външни врати на обществени сгради... Затворените помещения и жилища в които обичайно няма повече от 4-10 човека трябва да се отварят навътре, за да може да се изкърти при нужда - пожар, припаднал човек, как точно ще се дръпне вратата навън, кърти се...

За разнасянето на извънсезонни дрехи към друго жилише:
Половината детски дрехи рязко влизат и излизат от употреба насред сезона - лятото се тръгва за планина и хоп, якето за дъжд и леката пухенка са в някой чувал, сваля се от най-горно ниво на гардероба от вакумирания плик, ползват се и се прибират пак... Или синчето тръгва да порита, обаче е мразовита есен - бърка се в чувала със ски дрехите за термо бельо и в торбата с летни екипи за футболния екип Smiling Imp
Ако коридора позволява на ширика, бих сложила гардероб като стена. Сега няма това място, но имам за пейка, бутнаша в ниша, до нея вертикален шкаф за обувки, а отгоре дълбок шкаф за извънсезонно обувки и др. такива неща.

Когато големия беше бебе бяхме в квартира с вграден 5-ри крилен гардероб в коридора, спалнята беше 3 х 3м. и едва се събираше малък гардероб и шкаф за бебешките неща. Е няма по-полезно нещо! Две крила поемаха битовата химия, прахосмукачка, маса за гладене, сгъваема стълба, легени, кофи и т.н. Две крила бяха за едри дрехи на закачалки и полици с масивни пуловери, кърпи, чаршафи и т.н. и едно крило за обувки. Високите вратички най-горе бяха почти недостъпни за мен, но в тях бяхме заврели всички кашони от домакински сервизи и уреди за следващо пренасяне, както и инструменти (бормашина, винтоверт, фазомер, отвертки и т.н.), които колкото и рядко да се ползват не можеше да стоят в гаража на две пресечки от нас, защото са нужни в момента в който притрябват Simple Smile

# 417
  • софия
Високите шкафове за обувки, като този показан от снежанка, събират определен модел обувки - ниски, до определен номер. Боти, ботуши ще прибереш някак, но се мачкат. Обувки 45 номер събираше 2 чифта на място определено за 4, защото височината не достигаше и трябва да ги слагаш леко по диагонал. С ботите беше мисия невъзможна.
Скрит текст:
Прост шкаф с рафтове събира повече чифтове и е по-практичен.

# 418
Имам огромен и по-дълбок от нормалното 4-крилен гардероб в ниша в коридора. Побира всички връхни дрехи, всички обувки на издърпващи се рафтове, отгоре са куфари, сакове, чанти.
В спалните отделно имаме персонални гардероби за другите дрехи, скринове за бельо, чорапи и т.н. Освен мокрото помещение за препарати, ютия, прахосмукачка и т.н. Гардеробът в коридора е голямо удобство. Целта беше за да не ни се налага повече упражнението "вадене и прибиране на дрехи и обувки всеки сезон". Крайно досадно.

Иначе, продаваните в магазина шкафове за обувки са тесни. Нашите бяха правени по поръчка, заедно с цялото друго обзавеждане и бяха малко по-дълбоки и по-високи. А едното чекмедже беше направено специално за високи ботуши. Та за всичко си има решение, ако си принуден от обстоятелствата. И нямаш дълбочина за нормален рафт.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 21:36 от Fancy

# 419
Като сте на тема коридори - чудя се за един коридор с дължина 4 м и ширина 1 м какви подходящи шкафче, рафтчета, закачалки могат да се измислят без да е претруфено и да пречи на минаването. Коридорът води към спалните. Уточнявам, че в друга коридорна част има приличен гардероб и шкаф за съхранение на обувки.

Общи условия

Активация на акаунт