Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 72

• 43 513
  • 776
  •   1
Отговори
# 420
Като сте на тема коридори - чудя се за един коридор с дължина 4 м и ширина 1 м какви подходящи шкафче, рафтчета, закачалки могат да се измислят без да е претруфено и да пречи на минаването. Коридорът води към спалните. Уточнявам, че в друга коридорна част има приличен гардероб и шкаф за съхранение на обувки.
Бих сложила окачени шкафчета по цялата дължина на височина от 2.00 м. до тавана

Ако е необходимо повече място за съхранение, на подходящо място, на височина над вратите бих направила ентресол (за куфари и подобни).

Скрит текст:

# 421
  • софия
Като сте на тема коридори - чудя се за един коридор с дължина 4 м и ширина 1 м какви подходящи шкафче, рафтчета, закачалки могат да се измислят без да е претруфено и да пречи на минаването. Коридорът води към спалните. Уточнявам, че в друга коридорна част има приличен гардероб и шкаф за съхранение на обувки.
Трябват ли ти подобни неща?
Ако не ми трябва, бих сложила само снимки, картини по стените.

# 422
Предпочитам всичко да е прибрано и ми се иска някакво деликатно  измислено място за съхранение на дребни неща от едната страна на коридора. Другата - както споменавате - за картини и снимки.

# 423
E то или ще е тесен шкаф на пода, или окачени малки кутийки, изборът е само какъв модел ще си намериш. Най-лесно е нещо по поръчка.

# 424
Да ползвам една къща за склад, а да живея в друга- не.

# 425
Даже не е нужно по поръчка, беста на икеа има 20см плитки рамки, за коридор са идеални.

# 426
  • софия
Предпочитам всичко да е прибрано и ми се иска някакво деликатно  измислено място за съхранение на дребни неща от едната страна на коридора. Другата - както споменавате - за картини и снимки.
Ако сложиш тесен и дълъг шкаф (да речем 30 см, което също е доста тесничко) по продължение на коридора в долната част, както е на снимката на ефибуш, тогава ти остава проход  70 см. Ако се наложи по този коридор да носите мебели, не знам дали би било ок. Представи си колко са 70 см.
Ако качиш в горната част шкафа, тогава няма да е много удобен за ползване, а и проходът ще се захлупва.

Снимките в нета, които са с подобно обзавеждане, са на помещения, които са по-широки от метър.

# 427
Здравейте, пак пиша аз, този път за съвет. Просто не е лесно да си бременна, да имаш малко дете и да правиш ремонт😂
Та.. Избрали сме за пода в коридора и хола ламинат цвят дъб класик натурал, в спалните ще бъде дъб класик бежов. Въпроса е какви врати най-много биха си подхождали, съответно и первази🙄 входната е венге, но за интериорни венге не ми харесва със сигурност. Започвам дори да се чудя този дъб за пода дали не е прекалено тъмен.. Просто седя мисля, представям си, гледам в Интернет, но ми е изключително трудно да взема решение..

ПС. Мебелите и стените ще бъдат в светли цветове, като дървесния цвят в мебелите ще бъде само акцент.

# 428
Даже не е нужно по поръчка, беста на икеа има 20см плитки рамки, за коридор са идеални.

Благодаря за идеята second, тази дълбочина ме устройва идеално, а и има възможност за различни начини на подредба. Ще го обмисля като вариант.

# 429
Здравейте, пак пиша аз, този път за съвет.
Имаш венге врата и до тук 2 вида ламинат. В бъдещите мебели пак ще имаш дървесна шарка(макар и малко, както си описала). Щом търсиш съвет....ето от мен. Слагаш еднакъв ламинат навсякъде и избираш неутрални врати- т.е. врати без дървесна шарка. Ако до тук това предложение ти харесва- ще мислим за цвят за врати. От описаната ситуация- скоро с 2 малки деца, за мен е добра идея врати в мръсно бял цвят (примерно сивеещи).

# 430
Monika08 Аз също съм за еднакъв ламинат навсякъде и бих сложила бели врати с бели первази. Цвета на ламината и дървесното по мебелите няма как да са напълно еднакви, но може да потърсиш поне да се доближават като нюанс, да не се получи едното да е много светло, а другото тъмно.

second Предложеният шкаф от Икеа, серия Беста с дълбочина 20 см много ми хареса, но не успях да го открия в сайта им. Мога ли да помоля за линк, за да видя точните размери, че ще ми бъде идеален за оползотворяване на мястото под ТВ в спалнята.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 14:11 от ..Aria..

# 431
Високите шкафове за обувки, като този показан от снежанка, събират определен модел обувки - ниски, до определен номер. Боти, ботуши ще прибереш някак, но се мачкат. Обувки 45 номер събираше 2 чифта на място определено за 4, защото височината не достигаше и трябва да ги слагаш леко по диагонал. С ботите беше мисия невъзможна.
Скрит текст:
Прост шкаф с рафтове събира повече чифтове и е по-практичен.
Не ми допада този тип шкаф за обувки. Имахме такъв в една от квартирите. Не ми е удобен, иначе  не е лош.

Моника на бежово аз бих сложила само бяло. Бели врати със сигурност. Ще паснат най-добре.

mariat това за къщите и склада към мен ли беше? Къде съм казала, че ще ползвам къщата за склад? Имам таван и други помещения,и ще си ползвам къщата уикенда. Просто несезонните и големи неща, украси и дрехи ще си ми стоят в сегашните гардероби😀и ще ми останат там.
Нещо не разбирам какво имаш предвид.
За мен е огромно удобство и предимство това. Ако пък съм те разбрала грешно, извини ме. Странно ми стана.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 14:18 от Snow_White5

# 432
Здравейте, пак пиша аз, този път за съвет. Просто не е лесно да си бременна, да имаш малко дете и да правиш ремонт😂
Та.. Избрали сме за пода в коридора и хола ламинат цвят дъб класик натурал, в спалните ще бъде дъб класик бежов. Въпроса е какви врати най-много биха си подхождали, съответно и первази🙄 входната е венге, но за интериорни венге не ми харесва със сигурност. Започвам дори да се чудя този дъб за пода дали не е прекалено тъмен.. Просто седя мисля, представям си, гледам в Интернет, но ми е изключително трудно да взема решение..

ПС. Мебелите и стените ще бъдат в светли цветове, като дървесния цвят в мебелите ще бъде само акцент.
При мен пода е дъб натур, но е малко по-тъмен от естетнвен дъбов фурнир... С бели врати с бели каси и первази на стените Simple Smile
Мебелите ми са бели с дъб арлингтън - кухня (плот, гръб и корпус на кухнята, бели врати) и трапезарна част, другото е бяло. Другите стаи са ми с дъб сонома и бяло...
Определено пода ми харесва като е по-тъмен от мебелите. Точен цвят няма как да се уцели, но добре стои по-светла мебел върху пода...

ПП: снамка от работен период: пода е ламинат дъб натур, плота на скрина е дъб сонома
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 14:23 от peneva_a

# 433
Ламината така или иначе решихме вече, че ще е различен в спалните. И аз бях за еднакъв, но се отказах в последствие. Просто единия ми идва светъл за хола, другия пък тъмен за спалните. Мисля си варианта вратите да са бежовия дъб, притеснява ме да не стане прекалено как да го кажа.. Дървесно, знам ли🙄 Иначе по мебелите дървото така или иначе ще е малко и най-близко до пода.

# 434
Моето мнение е също за бели врати, бели каси и первази. Прекалено "дървено" ще стане, даже бих препоръчала в мебелите да се избягват дървени акценти. Най-добре е ламинат в един цвят, ще се избегне преход.

Общи условия

Активация на акаунт