Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 72

• 43 494
  • 776
  •   1
Отговори
# 435
Aria, не е готова конфигурация. Ползват се тези рамки
https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/living-room-syste … ta-ramka/60245919

# 436
Здравейте, пак пиша аз, този път за съвет.
Имаш венге врата и до тук 2 вида ламинат. В бъдещите мебели пак ще имаш дървесна шарка(макар и малко, както си описала). Щом търсиш съвет....ето от мен. Слагаш еднакъв ламинат навсякъде и избираш неутрални врати- т.е. врати без дървесна шарка. Ако до тук това предложение ти харесва- ще мислим за цвят за врати. От описаната ситуация- скоро с 2 малки деца, за мен е добра идея врати в мръсно бял цвят (примерно сивеещи).
Да, варианта е може би изобщо да няма дървесна шарка и цвета да не бъде по-тъмен от цвета на светлия ламинат. Като цяло хола ми е отворен, в него няма да има врати, от него се влиза в коридор, който води до спалните и банята. Само вратата на втората баня остава до входната и реално само тя ще бъде по-видима. Не знам дали го обясних разбираемо. Да сега като помисля, може би наистина ще е най-добре да се изключи дървесната шарка от вратите и да гледам нещо бежово, кремаво, мръсно бяло..

# 437
  • Sofia
Показвам гардероби в дълъг и тесен 1.30 м коридор:
1. Гардероб за обувки до тавана,  дълбочина 29 см, успоредните рафтове събират 39 номер включително, наклонените под 45 градуса до 44 номер включително
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
2. Гардероб за връхни дрехи, дълбочина 40 см, напречни изтеглящи се лостове
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 15:35 от Vesana

# 438

Ааа, не си ги видяла колелцата, как, има ги! Simple Smile Била си заета с даване на съвети по "(здравословен) начин на живот" (което си е чистичък спам).

Ето, това е спам,  аминка. Аз съм обсъждала мебел и съм давала предложения за масички и столове. Ако си прочела нещо друго, информирай модераторите.
Извинявай, ако съм те обидила с мнението си. Хубава е масата и е много функционална. Щом има и колелца, това я прави още по-практична.

Обидила? Frowning Нещо не те разбирам. Питаше се за функционална маса. Аз споделих модел на функционална маса. Дъската за гладене, вярно, също е функционална маса. Нито съм изразила мнението си за масата, нито ме е интересувало да предизвикам твоето одобрение/неодобрение. Не си я харесала - въобще не ме бърка, още по-малко ме обижда. Аз я споделих за потребителката. Най-много тя да не я е харесала. Тя пита. И няма лошо, дори и да не я е харесала. Но пък начина на живот на потребителката, на нас не ни е работа, предполагам. Тя не пита как трябва да си устрои начина на живот, за да ти харесва на теб или на някой друг, ами каква маса може да ѝ свърши работа, за начина по който иска да я ползва.
Ако има някакъв недостатък от към функционалност или качество, с който си запозната, моля, сподели. Което ще е от полза на питащата потребителка, се споделя. Другото е излишно.

# 439
  • софия
Високите шкафове за обувки, като този показан от снежанка, събират определен модел обувки - ниски, до определен номер. Боти, ботуши ще прибереш някак, но се мачкат. Обувки 45 номер събираше 2 чифта на място определено за 4, защото височината не достигаше и трябва да ги слагаш леко по диагонал. С ботите беше мисия невъзможна.
Скрит текст:
Прост шкаф с рафтове събира повече чифтове и е по-практичен.
Не ми допада този тип шкаф за обувки. Имахме такъв в една от квартирите. Не ми е удобен, иначе  не е лош.
Снимката онагледава как изглеждат вътре тези шкафове, които бяха на една от пуснатите от теб снимки (последната), а не предложение. Това е бюджетно, временно и много компромисно решение. Вече написах мнението си за тях.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 16:28 от zvаnchе

# 440
Аз и преди бях писала за този тип

Като си ги представям не закачени на вратата, а заковани за гърба на тесен шкаф със затварящи се врати.

# 441
  • пустинята Гоби
Е всички имаме гардероби в коридора, което не означава, че е задължително да присъстват в жилището на някой, особено като не му се налага и няма желание да си сложи.

# 442
Не всички. Ние нямаме в сегашния апартамент. Много ни е тесен коридора, не за друго. 😜

# 443
А, и аз нямам гардероб в коридора. Но, и коридор нямам.....все още. А много искам и двете.

# 444
При нас коридора е изключително малък. Мм също не иска от наклонените рафтове, но май друг начин няма. Това е единственото възможно място за някакви шкафове за обувки и закачалка. Прилагам снимка. Размерите са до перваза на вратата. Ще се радвам да дадете идеи
Скрит текст:

# 445
🖼️

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 21:16 от DiDi§

# 446
Monika, первазите си вървят с паркетите, така че няма какво да ги мислиш. Разбира се, можеш да избереш и друг перваз, но идеята на перваза е да е продължение, част от пода, не бих сменяла цвета. При положение, че само подът ти е "дървесен", а по мебелите е само акцент, една врата в помещение няма да ти направи чак такъв голям дървесен ефект. Аз и не виждам нищо лошо в дървото - бих живяла с дървено дюшеме на пода и сачак на тавана, че дори и по стените. Една врата нищо не е Simple Smile. За вратите вариантите са два - или да се търси сходство или обратното - контраст. Аз съм предпочела сходство и вратите са в един от нюансите, които се виждат в паркета. Също така не бих направила един ламинат в целия апартамент. Детските стаи са съвсем различен, тийн стил и не бих им сложила "скучен" дървесен паркет, докато за дневна например, точно това предпочитам. Помислете само дали е удачно ламинат в коридора, ако се влиза от вън в този коридор. Защото все пак се влиза с кални и мокри обувки, мокри чадъри. За мен по-доброто решение са някакви плочки, сега има много с дървесни шарки, ако се държи на това.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 17:12 от Анонимен

# 447
  • Бургас
При нас коридора е изключително малък. Мм също не иска от наклонените рафтове, но май друг начин няма. Това е единственото възможно място за някакви шкафове за обувки и закачалка. Прилагам снимка. Размерите са до перваза на вратата. Ще се радвам да дадете идеи
Скрит текст:
Ето как е у нас - след огледалото започва по-дълбок шкаф - така като се влиза от входната врата има пространство и визуално коридорът не е запушен.
Скрит текст:

# 448
  • софия
Подовите первази не е задължително да бъдат като настилката. Ние сме с паркет и високи бели первази, бели врати.
Винаги ми е харесвал еднакъв под в целия апартамент с невидими преходи (оказва се, че е добре да има, за да обират при промени в Т). За коридора не се престраших да го направим с паркет.

# 449
Еделвайс, благодаря ти за мнението:) В крайна сметка на мъжа ми му писна да слуша , удари с крак и го реши за 5 мин😄 взехме и первази същите цветове. След около 2 седмици ще поръчваме вратите, надявам се вече като видя наредения под да ми се избистрят малко нещата и да ги изберем по-лесно. Колкото до ламината в коридора, взехме уж водоустойчив, въпреки това в антрето около входната врата сложихме плочки, които са 1:1 с ламината и никой не би ги различил. Уж нямаше да слагаме плочки, нямаше да слагаме различни цветове, ама някои решения ги променяме на момента, дано не съжаляваме по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт