Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 72

• 43 455
  • 776
  •   1
Отговори
# 540
Ние вече сме у дома. Показвам спалнята с уточнението, че не съм закачила още картините и нямаме первази. Детската и банята ще покажа малко по-нататък.
Успяхме да се приберем преди Великден, но имаме все още довършителни работи - подреждане, изхвърляне на стари неща, боядисване на терасата... В момента съм в спалнята за пръв път, просто така лежейки на леглото, и й се радвам. Надявам се да ви хареса.
Скрит текст:

Единствено, не мога да реша за тази бяла закачалка. Тя не беше част от първоначалния план, но майка ми настоя да я взема. Малко се блъскат с коша за пране, а пък той ми е нужен и удобен за спалнята, защото четиримата вкъщи генерираме непрестанно мръсни дрехи. Същевременно нямам друго място, където да поставя закачалката. Вие какво мислите?

Всичко супер, заедно със закачалката, обаче тая ниско висяща лампа ми извади очите. Като някаква прекалено голяма кошница виси и даже пречи за снимките.

# 541
  • Sofia
Може ли да попитам какъв е подът? Вижда се малко на едната снимка и ми прилича на паркет дъб, дали е това?
Тия дни реших да сменя паркета в хола, жълтеникаво-буков е, а и вече поостарял, потърсих в интернет, но леко съм изненадана от цените от по 120-130лв/кв.м. Малко неочаквано ми е, че за хол от 24кв.м трябва да си приготвя към 3000лв за паркет. Така ли вървят наистина или нещо не съм се ориентирала? Исках хубав, натурален дъб.

Иначе влязох тук да търся идея за щори за същия този хол. Трябва да отговарят на следните изисквания - не мога да сложа пердета, затова искам щорите да създават подобно красиво усещане, да са функционални и мноого лесни за почистване и да не са дълги, а да стигат под прозореца или да са в рамката му. Да се сещате за подобна идея?

# 542
Pijamka,  много уютна спалничка, с удоволстивие бих се разположила и аз:)
Да не ти пука, че някой нещо не харесвал и одобрявал, няма те да спят там, а ти!

# 543
NBM, римски щори или ден и нощ? Отзиви обаче не мога да дам за почистване, тъй като ги ползвам от скоро.

# 544
  • Русе, България
Благодаря на всички за мненията ви! Бързам да отговоря: закачалката и коша размених, точно както man_darin_ka е писала, и се наместиха по-добре. Иначе този кош е за мен и ММ, децата си имат по един свой.
Боята е на Нинахим, един местен производител. Цветовете се получиха добре, точно както ги исках, но самата боя беше много трудна за работа и нито майсторът я хареса, нито мъжът ми, който използва част от остатъка за едно друго помещение. Иначе точните разцветки са тези:
Скрит текст:

Преди сме взимали от боите на Оргахим и не сме имали такива проблеми.
Между другото, с този нюанс на стените старите тъмни завеси стоят много по-добре, както и зебраното от досегашните мебели.

Благодаря за колажа за спалното бельо. Наистина с бели чаршафи стои по-добре! Свекърва ми, където живяхме през времето на ремонта, ми е обещала една бяла памучна кувертюра, която е идеална за лятото. Така че това ще е най-бързата и лесна промяна.

Абажура аз самата исках да е така спуснат. Уважавам това, че не е по вкуса на всеки, аз лично се водих от няколко определени снимки от пинтерест за бохо спалня в цвят салвия. Че не е бохо моята, ми е ясно. Също там бяха ползвали друг абажур от ИКЕА, отново плетен. Само че е още по-голям, освен това беше и два пъти по-скъп почти и затова избрах този. Неговият цвят е донякъде като цвета на огледалото. Тоалетката и на мен ми хареса как стана. Огледалото си беше налично, взех само плоскостта за отдолу.

За пода да кажа - обикновен ламинат е, на повече от десет години, беше си в стаята от преди това. Съвсем бюджетен вариант е, гладък отгоре.
Честно казано, естественото дърво е много, много хубаво като усещане, присъствие и качества, но в едно съвременно градско жилище, особено когато се следва и някакъв ограничен бюджет, може би не си струва, не знам. Никога не сме имали възможността да си позволим най-луксозните и висши изпълнения и може би заради това и съм свикнала да не се целя в тях. Ако парите не бяха проблем... Тогава защо пък не? Наистина не могат да се сравнят паркет и ламинат.

За портретите - могат лесно да се окачат и сигурно няма дълго да го мисля още. Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 08:29 от Pyjamka

# 545
Прекрасна спалня 😍 Много да й се радвате! И аз съм фен на този цвят и скоро ще боядисваме и ние.
На мен пък розовкото на леглото ми внася уют. Не е първата предпочитана комбинация, но не е никак лошо Simple Smile Ако имаш кувертюра ще си ги редуваш тъкмо😁

# 546
  • SF
Спалнята е много хубава. Харесва ми тоалетката, столът пред нея - става и за работно плотче по време на хоум офис.
Закачалката и полилеят й придават по-рустикарен стил, което на мене не ми харесва. Няма ли къде в коридора да сложите такава закачалка? Коша за пране не е най-красивото нещо и може да мине зад перде или някъде скрито. Не е нужно да се връзва с интериор на стая. На мястото на коша и закачалката бих сложила нисък скрин като продължение на гардероба (или по-голям гардероб).
Има едни правоъгълни кошове, които се побират точно зад перде - плоски и високи,  с капак.

# 547
На мен пък перденца/завески/паравани от плат ми изглеждат рустикално, т.е. малко селско.
Мисля, че идеята на закачалката не е, че няма къде другаде да се сложи, а че на нея ще се закачат дрехи, защото има нужда от закачане на дрехи в спалнята. Поне според моите навици.

# 548
  • Пловдив
Мили дами,в заглавието на темата се съдържа основната максима ,която трябва да е основополагаща за цялата дискусия относно даден интериор,а именно-стил.
 Всеки е различен и носи различен усет и естетика.пижамка,сподели,че е черпила вдъхновение от бохо декор,а повечето се опитаха да  и помогнат с идеи да се отърве точно от тези предмети.Факт е,че са изключително актуални.Тенденцията за ниско спускащи се осветителни тела се наложи, като акцент ,в последните години.
 На един му харесва чист минимализъм,а друг търси усещане за обживяност на помещението с детайли.
  Дори, ризата метната на класическата  закачалката не е коприна ,а каре.Това не ви ли говори какво харесва авторката на поста и какво усещане търси?Уют и удобство,а не да крие всички детайли от погледа си.
 Хубаво е със съветите си да подчертаем усещането ,което търси дамата,а не това какво бихме сложили/не сложили у нас.

# 549
  • SF
Да, съжалявам, че стават недоразумения, но не сме седнали на една маса с лаптопи, картинки и мостри, за да го правим професионално. Не сме се ангажирали да "изслушаме" всяко едно мнение. Това за бохо стила на мене ми е убягнало и от снимките не съм останала с впечатлението, че се гони точно този стил. В такъв случай, да остави закачалката и лампата.

# 550
Simple SmileПижамка, много уютна и приятна се е получила спалнята, навява усещане за спокойствие! В началото като пусна снимки без мебели ми се стори малко тъмно, но вече обзаведено е съвсем друго .
Освен с бяло спално бельо, според мен ще става и с нещо такова

. Поздравления, бъдете щастливи в новия си дом Simple Smile!

# 551
  • Sofia
В този ред на мисли да кажа, че на мен розовите чаршафи с флорални елементи са ми много по-връзващи се от чисто бели чаршафи и много ми харесват.  Откъде са?

# 552
  • пустинята Гоби
Да, розовото наистина си отива с показаното зелено, така че не се отказвай от него.

# 553
Чисто по аматоьорски ще изкажа моето мнение, че нещо в спалнята не ми се връзва. Дали е спалнята с тоалетката, дали е гардероба, който е като притурка към сета от спаня и тоалетка, дали е коша за мръсни дрехи (представям си някоя потна работна тениска на ММ да седи там и да омирисва) и закачалката, която ми се препречва на пътя при влизане/ излизане, лампионът на стойка до тоалетката...... Постът ми е, за да накарам други аматьори (включвам и себе си в това число) да надграждат и да дерзаят.
Впечатлих се от цвета на стените, доброто съчетание на врата и под, осветително тяло.

# 554
  • София
Прекрасна уютна спалня се е получила, Pyjamka, нека много любов и щастие обитават в нея!
Имам същия кош за пране и за да не го подритваме, съм го закачила на стената - няма ли и при теб да е по-удобно да го закачиш на страницата на гардероба? Така и закачалката, която на мен лично ми стои като отлично вписана в интериора, ще го закрива.
Съгласна съм донякъде с nelina, че с бяло спално бельо ще е чудесно, но и розовото ми харесва и си мисля, че и някакви такива комбинации са съвсем на място и внасят допълнителен уют:

Общи условия

Активация на акаунт