Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 409

• 49 862
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Привет на всички!

Снимки от Сами - много хубаво небе, облачета, море и лодки 😍 На фонс на дъжда и студа при нас да им завиди човек 🙂

# 31
  • Пловдив

Към актьорския ни състав се присъедини и актьорът Джем Анъл Кенар.
Участвал е в проект с режисьора и оператора ни в сериала "Ти разкажи Черно море".
Интересно, каква ли роля му е отредена...

Тук са на снимки в конака.

# 32

Моменти на щастие се прокрадват, засега.Трудно ще си извоюват красив и спокоен живот.

# 33
СанМел - и те вече са в синхрон 👌🙂

# 34
  • Пловдив

Тази вечер ще имаме превод.

# 35
  • Стара Загора
Благодаря за новата тема 💐 Само хубави новини и емоции да имаме 🙏

Честита нова тема! Нека е изпълнена с много любов,хубави серии и много радост за нас,феновете на Енгин!Приятна вечер,момичета.Бъдете здрави и се пазете!

# 36

За хубава вечер!

Скрит текст:

# 37
  • Pleven, Bulgaria
Здравейте,момичета.Добре,че ще има превод,да не си гризем нооктите от нетърпение.Благодаря предварително на Барисея за труда и времето,а удоволствието да разбереш това,което виждаш,е огромно!
И докато чакаме превода,ви предлагам анализ на 43 епизод,който открих в ТТ и много ми хареса.Аввторката е същата,чиито коментари превеждахме и миналата седмица.(SufroComoGeno)
* Искам да започна с уверението,че според мен е невероятнои необяснимо постижението на сценаристите да създадат една история,по-добра от оригиналната,само за една проклета седмица.Във възторг съм от качеството на диалозите и от начина,по който водят нишката на сюжета МавСан.
Видимо е,че историята е наследена,че има  герои,които не знаят как да адаптират,затова обикновено се съсредоточавам повече върху МавСан,отколкото във второстепенните сюжетни линии.Образът на Елван,обаче,са го заковали и се показва една страхотна еволюция.
Елван може да постигне,каквото пожелае,след като излезе от затвора,в който живее и изглежда,че ключът се намира в Бора.Вярвам,че Елван,която ще видим в последният епизод,ще предизвика експлозия в главите ни!
Както предсказвах,дойде моментът,в който Мелек да прегърне Мави.Това е в характера и,винаги е била зряло дете и съпричастно дете. Тя не само приемаприсъствието на Мави в живота на баща си,но дори се опитва да облекчи болката и.
И да преминем към основната тема.Решението за брак.Загуба на паметта ли е?Прибързване?Ще ви кажа,че мисля,че това не е истинската сватба.В самата сцена се забелязва непълност,сякаш е създадена за нуждите на сценария.Заснета е чудесно,кадрите са прекрасни,но липсата на Мелек,Елван или Зехра,както и прекалената простота на детайлите,подсказват,че това не е СВАТБАТА на живота им.С това не намеквам,че ще се разведат между другото....а ,че стойността на това бракосъчетание не отговаря на укрепването на доверието и единението,през които ще преминат МавСан,преминавайки през това,което ги застрашава.Да,между тях има химия,да,те са един за друг,да,те се разбират,привличат се.....но им липсват преживяванията,които ще докажат взаимната им любов.....и точно там се появява Седат.
През целият епизод сянката на Седат е осезаема и виси застрашително над тях...в умишленото премълчаване на Мави,в прибързаните заключения на Санджар за смъртта му по време на инцидента,които тя в нито един момент не потвърждава,но и не отрича.
Някои се съмняват,че тя не е разведена...Аз мисля,че да,тя е разведена,но всеки насилник,като по учебник,вярва,че тормозеният човек му принадлежи, докато е жив.Възможно е също тя да е завела дело,а той е отказал да се разведе...
Във всеки случай,не вярвам,че Мави излъга Санджар съзнателно точно заради съществуването или не  развода.Очевидно,тази ситуация ще  върне отново призракът на недоверчивия Санджар....и точно тук стои въпросът за изкуплението.
Обожавам историите за изкуплението---един несъвършен герой с тъмни черти в характера,допуска сериозна грешка,която го запраща в спирала от омраза към самия себе си,докато животът не му даде възможност за изкупление,поставяйки го в  подобна ситуация.Санджар се намира точно в такава точка.
Това,което ще се случи в будеще,зависи единствено от него и от способността му да се довери.Мави е героиня,носеща на гърба си тежък товар,от момета на появата си.Без семейство,съпруг насилник,мъртво дете...Санджар не може да каже,че не знае в какво се е забъркал.
Не е неопитен,комплексиран юноша...Сега е времето да докаже,че всичко преживяно досега през живота му,го е подготвяло за срещата с Мави.
Ще бъде напрегнато пътуване,често драматично,но ще ги заведе на прекрасно място...*

# 38
  • Пловдив

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 00:38 от mariana51

# 39

"Дъщерята на посланика", еп. 44 с бг субтитри

За нетърпеливите.
Ще пускам още линкове за гледане и сваляне.

С благодарност за превода и субтитрите на Barisea.
Приятно гледане.

Благодаря за превода и хубавите ви коментари.

Рейтинга няма значение вече, поне според мен.
Сериала продължава да се гледа, коментира, харесва, хейтва.. И ако това не е най-хубавото.

Дори разочарованите НарСан фенове, феновете на Гедиз и "двойката"  НарГед... Аз плаках все едно някой е умрял, когато разбра, че Неслихан се  оттегля. Доста голямо разочарование беше, изпитвах толкова смесени чувства..
Продължавах да гледам въпреки двусмислиците преди напускането.
 И чесно казано, историята ме завладя, защото е различна.
Не, защото съм влюбена в  героя Санджар или актьора Енгин, Наре или Неслихан, Туба и Мави..
Просто историята е хубава, разгръща доста семейни, лични и обществени проблеми.  Да не забравяме, че жанра е драма..
Да отдалечихме се от  нашата история в 37 епизод, пристигна един  нов персонаж.
 Но заща да не гледам?
Защо да плюя? Нямам ли по-хубави неща да обсъждане..  Никой не ме е виновен, имало да става,факт е, живота продължава.

Не всичко става така както искаме, а това е  един сериал.
Опитвам се да гледам винаги от положителната страна, с разбиране, да обуя обувките на другия и да го разбера.

Преминавам през доста негативни чувства, когато някой се издъни, ядосвам се, но умея да прощавам.
Мисля,че за човек не се съди  по две негови грешки, а и най-лесно да зачеркваш.
Затова анализирам, чета различни мнения, опитвам се да чете между редовете на книгата.

Щом сериала се коментира из всички социални мрежи - продължава да е вълнуващ, успешен и интересен. Пък дори и за плюят дадени зрители актьор, герой, или сц.. Важното е да се говори за него, че продължават да следят..
Винаги е имало хейтъри...

Така им идва отвътре, така знаят за пишат и реагират на нещата  Hug

Скво им, търсят на кой да си го изкарат.. Живи и здрави, важното е да пишат и да се вълнуват.

Лека нощ...

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 00:33 от Nina_richi

# 40
  • Pleven, Bulgaria
Благодаря за превода,Барисея!Истински и най- сърдечни,неподправени благодарности!
Марианче,на теб винаги и по всяко време благодаря!За всичко!
Нина,чувствам те толкова близка,въпреки че не се познаваме!
Прегръщам те силно за последния пост!В десятката е!Със сигурност сме много,почувствалите се като теб!
Просто някои обърнахме нова страница!!!Под небето има място за всички...

# 41
Благодаря за превода,Барисея!Истински и най- сърдечни,неподправени благодарности!
Марианче,на теб винаги и по всяко време благодаря!За всичко!
Нина,чувствам те толкова близка,въпреки че не се познаваме!
Прегръщам те силно за последния пост!В десятката е!Със сигурност сме много,почувствалите се като теб!
Просто някои обърнахме нова страница!!!Под небето има място за всички...

Благодаря Теменужка. И аз споделям твоите прекрасни постове и мисли. Flowers Bouquet

Ии аз ти изпращам прегръдки!
За всеки има място под небето.
Точно заради това гледам, за секунда не съм мислила да спра  да го правя..
Намерила съм,какво да гледам, да ми е интересно и приятно.
ДП е една художествена измислица, не е обвързана с реални личности в истинския живот.
Всеки от нас е  допускал грешки и заслужава щастие, въпреки тях.
Едва любов се оказа не достатъчно  силна за да преодолее минало и настояще.
Защо да не дадем шанс на новото?
Което настъпва за всеки герой... Има време до финала, ще видим как ще се наредят нещата.
Ще борим с лошите, с егоистичните родители...
Това е доста характерно за много родители  в България - да се бъркат в живота на децата си, дори след създаването на тяхно семейство. Когато са на 30 плюси вече са родители.
Уж не сме в патриархата, уж  модерни  баби и дядовци, широкоскроени...
Но ако не е тяхното, ще е война..

Затова харесвам сериала.
Разбира се, той нямаше да е толкова прекрасен без талантливите актьори. Които са доказани професионалисти и дават всичко от себе си в превъплащаването на героите..

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 00:57 от Nina_richi

# 42
Добро утро!

Благодаря за преведения епизод ❤️

Хубав ден, бъдете здрави, вие и близките ви! Да не забравяме, че това е най-важното в момента, и на мен лично ми стига да съм щастлива, другото е хубава музика, хубав филм с любов, красиви хора, слънце, море и още нещо... 🙂 Точно като нашия сериал в момента 😍

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 06:33 от araselia

# 43
Добро утро момичета.
Много усмивки и положителни емоции, въпреки дъжда и лошото време.
Бъдете здрави.

Много целувки за начало на деня.

Марианка Flowers Hibiscus, Барисеа Flowers Hibiscus благодаря за превода момичета. Безценни сте.
С удоволствие ще изгледам серията.

Успешен ден на всички.

# 44
Добро утро,

Благодаря за превода! Flowers BouquetFlowers BouquetFlowers Bouquet

Момичета, Hug Flowers Bouquet

Здрав и спокоен ден.

Общи условия

Активация на акаунт