Мнения за ВВМУ - Варна

• 8 488
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Точно там гледам. Линкът за Корабоводене е само един.

На втора стъпка от подаване те пита за специалност, но също не е уточнено дали гражданска или военна.

# 16
Аз влизам през браузър на компютъра и виждам това:

Страницата, която вие показвате, е за гражданските специалности. Явно на някоя от по-предните стъпки се прави избор за курсанти или бакалаври.

# 17
  • Варна
Само Корабоводене е гражданската специалност. Вижте тук https://www.naval-acad.bg/application/majors/cadets са условията и специалностите за курсанти. При мен от телефона е от падащото меню с трите чертички горе.

# 18
  • София
Да, явно мобилната версия е орязана. През вашите линкове виждам, ако влизам аз в сайта не ги намирам. Утре ще седна на компютъра. Благодаря!

# 19
Освен това една и съща специалност се казва по различен начин.
Киберсигурност - гражданска, Кибероперации - военна.
Общежитието е задължително за военните специалности.
За гражданските оставали много малко места и приемали деца сираци, полусираци, соц. слаби.
Военните са 4 човека в стая, гражданските - по трима.
Училището организира дни на отворените врати. Записвате се за посещение, отивате и научавате всичко, което ви интересува. По отношение на ранния прием - действайте бързо, защото хубавите специалности се запълват много бързо. Казаха ни, че на1/2/3 етап и вече бройките за ранен прием са заети.

# 20
  • София
Току що говорихме, военната специалност не го влече, твърде много ограничения. Остава само Корабоводене, гражданската. Дали някъде мога да видя балове от предни години?

# 21
Има ли приети във ВВМУ? Интересуват ме някои въпроси, свързани с ранния прием

# 22
Има ли приети във ВВМУ? Интересуват ме някои въпроси, свързани с ранния прием
Да.

# 23
И моето дете е прието ,ако мога да отговоря ..цивилна специалност...

# 24
Благодаря, че се включихте, момичета. Да са ви живи и здрави студентите!
Имам доста въпроси за ранния прием. Първо, какъв е този онлайн тест, който се държи - това същият тест за общообразователна подготовка по БЕЛ и МАТ ли е, който го има като примерен в кандидатстудентския справочник, или някакъв друг? И къде се държи - така е описано, сякаш си го правиш от вкъщи? Колко сесии за ранен прием има? Как става балообразуването на ранния прием - за редовния е ясно, сумират се оценки от ДЗИ, но при положение, че се кандидатства в началото на 11 клас и не са минали никакви матури, как се формира балът? И какъв бал е нужен за прием? Много станаха нещата, но не намирам никаква информация в сайта.

# 25
Здравейте детето кандидатства още февруари месец в 12 кл .Вземат се оценките от първи гимназиален етап 10 кл .
писа мотивационно писмо  и държа он лайн тест(според мен теста се различава от този общообразователен на сайта )

# 26
DENICA3, теста от вкъщи ли го държа или ходихте във ВВМУ?

# 27
От вкъщи ,
Да допълня от предния пост ,не знам какъв бал е нужен ..при нас пратиха мейл ,приета по единствено желани

# 28
DENICA3, благодаря, ще те помоля да питаш студентката, когато има възможност, какво включва този тест, поне ориентировъчно.

# 29
Ранен прием има няколко етапа, като първия започва от октомври месец. Всеки следващ месец има нов етап.
Попълва се от-лайн заявление, следват се стъпките и се получава регистрационен номер.
За попълване на заявлението се вземат оценки от 11 кл., за което се вади от училището академична справка. Ако някои от изискуемите оценки ги няма в 11 кл (например физика при нас) се взема оценката от дипломата за първи гимназиален етап (10 кл. сканира се удостоверението). Мотивационното писмо е ясно. Прикачат се сертификати за ниво чужд език, грамоти от участия в състезания, олимпиади... Кой каквито активности има.
Ако кандидатът бъде одобрен му изпращат теста, който се попълва он-лайн, от вкъщи. В теста има въпроси от БЕЛ, ММ, история, география, физика и специфични въпроси свързани с морската тематика. Дори в писмото към теста с обясненията за работа пишеше нещо от сорта, че понеже кандидатстват в морско училище в теста има въпроси свързани с тази тематика. Моят младеж имаше един грешен отговор.
Приет е по второ желание. Казаха, че с неговите оценки има шанс на следващ етап да премине по-нагоре, към първото желание, но той размисли и реши да се запише по това, което е приет.
Сега имаме драма с униформите.
Днес се обаждах да питам за тях.
Да, гражданските специалности също имат униформа.

Общи условия

Активация на акаунт