🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 2

  • 32 538
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Вие какво си представяте под кулинарен блогър? Човек виртуоз?!...о да, има и такива и не са малко. Но има и други дето готвят за себе си, но умеят да снимат красиво. Аз също имам подобен блог, но той ми замества по-скоро писането на рецептите на хартия в тефтера...на едно подобно състезание, сигурно ще ме пратят вкъщи още в началото...
Та не знам защо очаквате от Анна нещо свръх. момичето това може, или не може...както каза една уважавана(от мен) дама от ИГ сега ще се види кой може и кой не може да готви. Това е.

# 661
  • Мнения: 4 679
Вие какво си представяте под кулинарен блогър? Човек виртуоз?!...о да, има и такива и не са малко. Но има и други дето готвят за себе си, но умеят да снимат красиво. Аз също имам подобен блог, но той ми замества по-скоро писането на рецептите на хартия в тефтера...на едно подобно състезание, сигурно ще ме пратят вкъщи още в началото...
Та не знам защо очаквате от Анна нещо свръх. момичето това може, или не може...както каза една уважавана(от мен) дама от ИГ сега ще се види кой може и кой не може да готви. Това е.
Има очаквания, най-малкото, защото участва в предаване, в което е избрана сред много други кандидати точно ЗАРАДИ кулинарните й качества, а не заради фотографските й такива.
Състезават се като готвят, а не като снимат.

Анна ще е експлоатирана до последно за целите на полит-коректността, но няма да си направят лоша реклама да я обявят за победител.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 14:00 от Tsugumi_

# 662
  • Мнения: 20 896
Един страничен въпрос, сега гледам foodnetwork, панират риба и готвачката каза да се изпържи в олио загрято на 180-200 градуса 🙄 Това възможно ли е, първо да се постигне такава температура в тиган, и второ да панираш нещо, което да не изгори на секундата?
Или това са градуси по Фаренхайт, но просто при превода си го спестяват това уточнение 🤔

# 663
  • Мнения: 2 089
Хахах, кайзершАмарЕн кръстих този десерт, още когато го видях за първи път и точно това си беше последната задача. Диана ако не беше ливнала отгоре тоя туткал, може би по-голям шанс да имаше. Ана пак я смотаха и покриха, защото нейното "сосче" хич не отстъпваше на тези на Диана. Александър пък големи хвалби отнесе, но не ми се видя пухкав "шедьовъра" му. Да не стане Радка-пиратка на новия сезон. На мен повечето палачинки ми се видяха яко мазнички, може да е бил светлинен ефект, ама май ничия не ми хареса. Аз правих преди година или две такъв "императорски шамар" след епизод на Черешката. Там едно момиче с австрийски корени така хубаво я приготви, че ми текоха слюнки, докато не извадих моята от тигана и не я изядох.Laughing В Черешката беше приготвена по по-простичък начин - на тиган и поръсена с пудра захар/сладко....много е вкусна и от първи път ми се получи екстра. Не знам тук какво толкова бъркаха, мазаха, колко масло хвърляха. Моята беше със сладко от буркан, но домашно, така че шеф Роу не мое да ме пипне, хах.Kissing Face На фурна не бих тръгнала да я правя, защото в тигана просто се обръща внимателно и по-лесно можеш да прецениш кога е готова.
Мастърклас - не ми хареса особено. Не разбрах добре какво точно прави гост готвачът. Кайма в кайма ли сложи, това мекото, в което сложи пълнеж беше предварително приготвено, което не е коректно за мен и като цяло накрая ястието ми заприлича на кюфтета в бял сос, но по-лек сос.  В комбинация със салатката беше апетитно, бих опитала с удоволствие, но не мога да кажа, че се захласнах по уменията му. Другото беше еквилибристика с тиганите, с отработена скорост.
Първата задача беше интересна и пак ми се искаше да видя повече чинии от трите избрани. Харесах на Стилиян сармите, но на Нела чинията повече ми хареса. Качамак ненавиждам от ранното си детство и никога не ям, но нейният ме изкуши. На Мая също изглеждаше добре, бих хапнала.

# 664
  • Мнения: 7 500
И аз не разбрах обясненията на гост готвачът.
По въпроса кое колко е вкусно, може само да гадаем.
Аз мисля, че се виждат уменията на участниците и на база тия наблюдения ги отстраняват.

# 665
  • Мнения: 10 683
слаб сезон. м.б. дотук ми харесват като готвачи Мария, Мартин и Александър. пак казвам - като готвачи. Александър, макар и неприятен, се справя много добре, дисциплиниран и концентриран е.

# 666
  • София
  • Мнения: 15 831
Изгледах реклама за утрешното предаване, слагам го в скрит коментар защото аз лично настръхнах и то не приятно.
Скрит текст:
Битката е буквално 'кървава', Мартин се нарани на едно ренде, изглежда сериозно при това.
Нормални неща за кухня.Съвсем до скоро ми зарастваше рендосаното кокалче, а срязания през
 средата на нокътната плочка нокът, още ми израства.

Един страничен въпрос, сега гледам foodnetwork, панират риба и готвачката каза да се изпържи в олио загрято на 180-200 градуса  Това възможно ли е, първо да се постигне такава температура в тиган, и второ да панираш нещо, което да не изгори на секундата?
Или това са градуси по Фаренхайт, но просто при превода си го спестяват това уточнение 🤔
Това е нормалната температура за пържене, по целзий.

# 667
  • Мнения: 1 018
Радвам се, че Диана си тръгна.

Може ли да ми кажете как ви се струва в обикновена фирма с 10-ма служители обръщението "Шеф"?
"Здравейте, Шеф.
Шеф,може ли да Ви попитам нещо и тнт, вместо ШЕФЕ??

# 668
  • Мнения: 14 832
И на мен "страхотното" кебе ми заприлича на кюфтета в бял сос. Е, с типичните арабски подправки и тесто или "панировка" от булгур. И въобще много-много не разбрах какво правиха - кайма в булгурено тесто, кайма с ориз и салата с булгур !? Но сигурно е било вкусно, де. Арабската кухня ми се струва интересна, лека и вкусна.

С палачинката всички бяха големи издънки Simple Smile За сосовете им да не говорим! Толкова пък зле да са тези хора. Ми като го виждаш, че става на лепило, опитай да го поразредиш малко. В това отношения малките се справиха най-добре - пасираха, добавяха и накрая получиха нещо, ако не идеално, то поне прилично. Жените (повечето) се изложиха тотално.

Анна не може да готви! Разучава си там някакви нейни си вегански рецепти, прави си ги, снима си ги и публикува, но като цяло е пишман готвачка.

Диана правилно си тръгна. Тя в повечето случаи не се справяше.

Сармите на Стилиян си бяха загорели направо.

В случая "шеф" (готвач) няма звателно окончание точно за да се разграничи от шеф (началник).

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 14:23 от птица

# 669
  • Мнения: 33 282

Първата задача беше интересна и пак ми се искаше да видя повече чинии от трите избрани. Харесах на Стилиян сармите, но на Нела чинията повече ми хареса. Качамак ненавиждам от ранното си детство и никога не ям, но нейният ме изкуши. На Мая също изглеждаше добре, бих хапнала.
Да, и аз много се изненадах, че избраха тези сарми, ми те не бяха нищо особено, всеки може да прави сарми. Чнията на Нела по ми хареса, и аз като цяло харесвам Нела. Има отлични попадения, но понякога времето не й стига. Арабският буламач в белия сос хич не ме възторгна, но може и да е било вкусно!
Добре,че изгониха Диана, хич не е за там.

# 670
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Радвам се, че Диана си тръгна.

Може ли да ми кажете как ви се струва в обикновена фирма с 10-ма служители обръщението "Шеф"?
"Здравейте, Шеф.
Шеф,може ли да Ви попитам нещо и тнт, вместо ШЕФЕ??
Ами щом им харесва...Chef по принцип означава главен готвач...а че при нас Шеф и шеф е едно и също...

Сармите на Стилиян много ми харесаха, аз така ги обичам запечени.
А и казаха, че май още 3-4 правят сарми и само неговите избраха. Както  и качамака на Нела.
Нела в началото на кастинга малко ми се видя с по-голямо самочувствие сякаш...обаче сега много ми харесва...особено като поведение и изказ.

А това дето не ви е харесало се казва "кибе" или "киббе", а не кебе...Wink Как решавате, че не ви харесва, без да сте го пробвали. На външен вид може би..но вкусът е важен.

# 671
  • Мнения: 6 510
Всичко приготвено от шеф Мохамед ми се видя вкусно. Smiley

Някой правил ли е Кайзершмарн по изпитана рецепта, и ако да, нека я сподели.
Четох из нета и клипчета гледах също, количеството масло е значително по-малко от това, което им е дадено в рецептата на дъската. Техните накъсани палачинки мазнички бяха, но 200гр. масло ми се виждат много пък било то и за 6 яйца.
А баш най-красивият десерт на Александър така и не го видях. Wink

# 672
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Аз съм правила Кайзершмарн, но по спомен само на тиган и там я разкъсвах...
Ето една рецепта:
https://mycandykitchen.blogspot.com/2019/09/kaiserschmarrn.html

И една на немски
https://emmikochteinfach.de/kaiserschmarrn-ganz-klassisch/

Усещам как ще си я направя в събота:)

# 673
  • София
  • Мнения: 25 914
Аз си признавам, че съм от хората, на които ако нещо за ядене им изглежда гадно- няма да го опитат. 😀

# 674
  • Мнения: 6 510
Аз съм правила Кайзершмарн, но по спомен само на тиган и там я разкъсвах...
Ето една рецепта:
https://mycandykitchen.blogspot.com/2019/09/kaiserschmarrn.html

И една на немски
https://emmikochteinfach.de/kaiserschmarrn-ganz-klassisch/

Усещам как ще си я направя в събота:)

Много благодаря.Smiley Ето и в тези рецепти на 4 яйца, маслото е 40 гр., което ми се вижда нормално.

Мари, бързо да оздравяваш! Да знаеш, че си те мислим. Heartpulse Flowers Tulip

Общи условия

Активация на акаунт