С пролетно настроение чакаме нашето ЮНСКО творение (Тема 6 - 2021)

• 43 974
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • Германия
Моника, добре дошла!

Моята мома много рита, много шава, коремът ми се мести чак, не знам.дали е нормално чак толкова активност. В сряда съм на лекар, мина месец вече от последния преглед и нямам търпение. Май и тук сега се води трета ФМ,до 31+6 е по-подробният преглед. Мисля, че и тонове ще почвам, изобщо много се вълнувам.

Радева, аз правих с втората бременност, сега не мисля. С две големи момчета, някак мисля по-друго вече 😄 Обмислям иначе baby shower, че не сме се виждали покрай тази корона и искаме да се съберем по женски в някой парк. Да видим как ще стане.

Дрехи за изписването си поръчах, комплект от 11 части с името, които ще ползвам първите месеци. Макар тук да няма изписване като в БГ, нито букети и чанти с почерпка, си го представям някак мило с батковците. Все пак ми е сбъдната мечта бебка и ще си направя всичко, което съм намислила, само да сме живи и здрави!

# 106
Неприятна ситуация, надявам се да нямаш нищо на изследванията утре.
Момичета, може ли някой да ме насочи към аптека, в която могат да ми изработят глобули по рецепта ?

# 107
Момичета, има ли някоя с допълнително здравно осигуряване към Дженерали и да се следят в Токуда? До сега бях при Чучумишев от Малинов, но той се мести в друга клиника. На 29.03 март имам час при др.Атанасова от Токуда, защото мисля там да раждам. С тромбофилия съм и до сега плащах сума ти изследвания и т.н. и майка ми ме светна за ДЗО. От работата й и предлагат такова за член от семейството. Валидно ми е от 12 април и се чудя какви лабораторни изследвания покрива? За прегледите знам, че ги покрива, както и тоновете. Пускам редовно щитовидни хормони, Аптт, д димер, витамини, фибриноген и все неща, които са платени. Иии се чудя дали това ДЗо ги покрива отчасти.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 16:15 от teditgt

# 108
Здравейте момичета,

В събота бях на преглед при д-р Георгиев, който ми води и ФМ и ми записа час за късна фетална в 29 седмица (в Надежда ги правят между 28-ма и 30-та). Явно диетата ми дава някакъв ефект, защото водите са се нормализирали, но Дивчо си върви все още напред и е станал 970 грама (26+0).

Силни болки имах 2-3 пъти вляво или вдясно - усещах го като мускулен спазъм, но АГ каза, че е не е опасно щом е само от едната страна и преминава бързо.

Фотосесия няма да правя, може би защото съм old school и такива неща ми се струват излишни. А и целия ми корем е в синки от клексана, та хич не е за показване Simple Smile

Лека седмица на всички и до скоро.

# 109
teditgt аз имам ДЗО към Дженерали, но там има значение единствено какво е се включва в покритията, които са договорили в съответната фирма. Те са различни за всеки застрахован. Поискай да ти изпратят пакетите и там подробно е описано какво се покрива.

Аз също ще правя късната фетална. Имам записан час за 30 седмица при Сигридов.

# 110
teditgt аз имам ДЗО към Дженерали, но там има значение единствено какво е се включва в покритията, които са договорили в съответната фирма. Те са различни за всеки застрахован. Поискай да ти изпратят пакетите и там подробно е описано какво се покрива.

Аз също ще правя късната фетална. Имам записан час за 30 седмица при Сигридов.
Ами звъннах на Дженерали и ми казаха, когато ми стане активна застраховката след 11 април ще ми кажат...което ми се стори странно. Аз знам, че пакетът ми е Разширен за Нея иначе, но не и точно какво включва. П.п. моята ФМ е за 31г.с. при Чучумишев, който вече е в клиниката на Сигридов

# 111
Канди, такива прибоцквания и аз съм имала. Сега като почти не се движа май не са се появявали скоро. Но често ми се случваше една остра болка да пробягва някъде ниско за кратко.

Фотосесия мисля да направя този път, миналия заради лежането така и не направих. Сега стига да докарам 36 ще направим (мм не е много за, някви малоумно суеверия го гонят, ама ако иска да участва). Аз мисля да е на открито така или иначе.

Радева, дано все пак да няма нищо! Иначе много тъпа ситуация.

# 112
teditgt това е много интересно, ние преди да добавим нов застрахован, му показваме пълното покритие, за да прецени дали го устройва. Много ми е странно да включат някой в определена услуга, без да има информация какво точно покрива. Thinking Аз лично в нашата фирма преглеждам офертите, добавям и махам неща и като цяло доста съм орязала пакета бременност и раждане, тъй като е важно да се избере услуга, която е съобразена с масовата нужда, а фирмата е почти изцяло мъжка, т.е. ако наблегна на женските опции, за сметка на нещо масово ползвано, ще е за лична изгода и доста непрофесионално. Разширен пакет за Нея звучи добре, но не знам какво включва, при мен идва един много дълъг списък с опции и цени срещу тях и каквото избера, формира вноската за застрахованите лица.

И аз имам преглед при Чучумишев, но в Малинов, преди преместването му в клиниката на Сигридов.

Фотосесия и сега няма да направя, защото изобщо не изглеждам добре. Expressionless

# 113
Странно е, че не могат да ти кажат какъв е пакета.
В нашата фирма в последните 2 години изключиха всичко, свързано с бременност. А преди покритията за бременност важаха след 6тия месец от влизането в сила на застраховката. Един вид да не се застраховаш само с тази цел, затова попитай някой от HR на фирмата на майка ти как стоят нещата.

# 114
Точно така е, както е писала и Радева. Имах служител, който включи половинката си само за един месец, за да и покрие разходите покрай раждането.Говорим за хора с доста добри доходи, ама за далаверата. Беше доста грозно и ми беше неудобно пред застрахователите, отделно, че вдига щетимостта на фирмата и реално прецаква всички при предоговаряне на условията след изтичане на застрахователната година. По подобни причини вкараха такива ограничения, смятам, оправдано.

# 115
Оо не ми говорете за допълнително осигуряване 🤬 ние сме при Доверие и само се чудят какво да измислят, за да не платят. Последния път от заявени 380 лв, ми изплатиха 4 лв. Направо подигравка. ММ е адвокат и ми каза ако искам да ги съдим 🤣 ама отказах, не ми се разправя с панаири. След всеки ФМ или изследвания, които не са ми по Нзок, ще им пращам претенция, пък колкото толкова. За раждане пише, че покриват 1000 лв, ама да видим. Вече не разчитам много на това. Сигурно пак ще измислят нещо да се скатаят 😁

Пиете ли протеин? Моята бебка е в норма,  но малко дребна върви(1274 в 29+2), а и в изследванията имах ниски стойности на белтък. Плюс това напоследък ям по - малко, заради кофти стомах. Днес почнах, а в четвъртък ще го обсъдим с АГ все пак.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 21:26 от Vanchest

# 116
Благодаря за отговорите, ще видя договора тази вечер. Просто наистина не смогваме с разходите по следенето  и всички инжекции, изследвания и т.н. от тази гледна точка го правим. За протеините  - комбинирмам конопен, грахов и тиквен, понякога и оризов. Имам непоносимост към лактоза. Белтъкът ми последно беше 61, но бебка върви 4 дни напред, ще видим как ще продължи. Някоя мама , следяща се в Токуда при Атанасова има ли и доволна ли е?

# 117
Аз ще се включа за фотосесията.
Няма да правя професионална,но от 8ма седмица насам,,на всеки две седмици си правя снимки в едно и също положение,на едно и също място вкъщи .Снимките смятам да сложа последователно в една продълговата рамка ,за да се вижда растежа на корема през седмиците...на последната ще държа младежа.Снимките са в най-обикновена обстановка,с домашни дрешки,но ми се струва много симпатично 🙂💞🤗

# 118
Аз също си правя снимчици  всяка седмица или през две. Много е сладко, така се вижда разликата... ❤️. Дано всички сме добре и ние и бебчетата ❤️

# 119
  • София
Систъра ще ми подари за рождения ден фотосесия, която ще бъде заедно с нея, че и тя е бременна. Само не мога да се спра на фотограф, моята любима взима доста солено, а не искам да ги карам да дават толкова пари....с предишната бременност много се снимах и имах колаж на коремчето, сега тръгнах от повече кг и не се харесвам особено, така че рядко се снимам. С фотосесията ще се реванширам, че засега не планирам повече бебчета Simple Smile

Добра новина - чух се с ендокриноложката и няма нужда от повече изследвания на този етап. Да следим бебето и да ям ограничено захар и бяло брашно, но поне не ми лепна гестационен диабет, слава Богу Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт