С пролетно настроение чакаме нашето ЮНСКО творение (Тема 6 - 2021)

• 46 329
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Аз съм малко омърлушена и притеснена днес. Колежка на мъжа ми е с Ковид и той си е вкъщи, защото е контактен. Искрено се надявам да е добре, притеснено ми е за него, за мен, за детето и за бебето разбира се, ако аз се скапя.
В четвъртък му е назначен тест, надявам се да е отрицателен, но престои да се разбере. Та така, пазете се.

# 121
Аз съм малко омърлушена и притеснена днес. Колежка на мъжа ми е с Ковид и той си е вкъщи, защото е контактен. Искрено се надявам да е добре, притеснено ми е за него, за мен, за детето и за бебето разбира се, ако аз се скапя.
В четвъртък му е назначен тест, надявам се да е отрицателен, но престои да се разбере. Та така, пазете се.

Аз съм с коронка , вече 10-11 ден съм под карантина, имам чувството, че вируса не е  просто между хората, а и във въздуха. Пазихме се, не излизахме ама  ето че не ни подмина.

# 122
Елфина, как се чувстваш ? Радева, надявам се да ви пропусне. Аз боледувах в октомври месец, като тест не съм правила, но на 4-тия ден ми изчезна обонянието и вкуса за 10 дни. Много искам да си пусна един тест за антитела, че след боледуването на семейството ми много ме е страх при мен дали може да се отрази така.

# 123
Елфина, надявам се си добре, въпреки короната. Мои близки приятелки също я изкараха бременни и не направиха усложнения. Просто напоследък много хора около мен знам, които го карат тежко и това ме плаши. Уж си повтарям да не мисля лошотии, преди да са се случили, ама съм си паника 😒

# 124
Радева, дано ви подмине!
Елфина, как се чувстваш? Бързо да минава!

Ние до миналата седмица бяхме болни, 3 седмици сополи и зверска кашлица. Мм с температура и болки в мускулите, обаче антигенни те бяха отрицателни. Док ми назначи ПСР и той отрицателен, ама не знма длаи не беше минало доста вр2и за това да не хвана. Чакам още малко и ще пусна антитела.

# 125
Радева, напълно нормална е паниката ти, от сърце ти желая тестът на мъжа ти да е отрицателни и да сте здравички.
Елфина, бързо оздравяване и без никакви усложнения!
Уви, времената са такива, Господ да ни пази и всички да сме здрави.

# 126
Момичета здравейте! Направо на въпроса - в неделя ще подпишем с мъжа ми и съответно ще си сменя фамилията. В момента съм в болничен до 16ти април, знаете ли дали ще ми бъде прекъснат или невалиден, ако подпишем на 28.03?

Пращам ви цялата ми подкрепа в борбата с този вирус, вярвам че ще отмине всичко и скоро ще живеем един по-нормален живот❤😘

# 127
Момичета, успех на всички , които се борят с вируса. Не забравяйте да бъдете спокойни ♡♡♡ иначе сестра ми и приятелят и го изкараха, а съм всеки ден с тях, живеем врата до врата. Очаквах и аз и моят приятел да го прихванем, но слава богу нищо няма вече 20тина дни. Те го изкараха и след 12 дни карантина при тях, се виждахме отново без да развия симптоми. Дано ви успокои, но вече няколко бременни приятелки от интернет го изкараха без проблем ♡ спокойствие и витаминки като лимон, джинджифил и мед , плодове, зеленчуци, за да си поддържаме имунитета. Според мен от здравия имунитет и гледан добре организъм зависи много ♡ успех ♡

# 128
Ние сме и тримата вкъщи с кашлица, та вчера правихме по един бърз тест, че ако сме болни да не ходя на консултация днес. Отрицателни излезнаха. Тя отидох си на консултация днес- 25+5 по календар, но момъкът отговаря на 26+3г.с. 976гр Simple Smile Този път беше застанал седалищно с крачета пред лицето, та пак нямам 4Д снимка, мъчи се д-р Вецев, въртя апарата човека, ама като не става не става. Аз му викам "Спокойно де, ще го видим след 3 месеца", а той ми се смее. Grinning Нищо не каза за късната ФМ, та може и да я пропуснем не знам, ама той плацента, кръвоток, води и органите на бебчо си ми ги гледа всеки път обстойно.

# 129
Момичета, здравейте Simple Smile
Днес бях при моята АГ и ми каза, че кръвотока от лявата маточна артерия ми е намален, това се е видяло и на ФМ в 20-22 г.с. и всъщност от тогава промяна няма. Изписа ми инжекции Клексан 0,4  и от утре започвам да ги слагам. Нейните думи бяха, че се застраховаме, защото за момента дясната артерия е смогвала и плода си е точно по размер, но оттук насетне (трети триместър) няма да успее само едната артерия да снабдява бебчето с всичко необходимо. Нямам изследвания за тромбофилия (май за това се приема главно). Имам много доверие на АГ, но исках и вас да питам дали според вас е достатъчно само доплера като излседване, за да се предпишат инжекции?
Днес започнах да приемам и желязо (Солбифер) по 2 таблетки и като че ли ми се гади и се чувствам като смазана. Възможно ли е да е от него?

Успех на всички дами и техните близки в борбата с Ковид. Бързо оздравяване ви желая Simple Smile

# 130
Да ви питам нещо - ще ходите ли на трета фетална морфология? На мен на втората д-р Марков ми каза, че всичко е наред и няма нужда. Попринцип имам час при д-р Велев, който каза, че може да я направи, но се чудя има ли нужда...Неее се уморих от ходене по лекари. Сега пак ще съм на терапия с желязо, чакам обратна връзка от ендокриноложката и не мога да си намеря нефролог. Освен това имам трети път гъбички за 2 месеца и съм силно притеснена, че не минават и че може да са пречка за естествено раждане. Много ми е сдухано тези дни Sad

Здравей , и аз имах проблема с гъбичките ликарката ми изписа някакъв гел за миене понеже не знаеше какво 2 дена се чуди ( от лабораторията бяха написали лечение пре устата , а сега като съм бременна няма как )  .... накрая се сетих , че предната бременост др Сигридов ми беше казал да пия пробиотик за бременни от zdravis го поръчах пих го 1 месец сега пуснах и всичко е Ок мисля да го пия и през 9 месец !

# 131
Момичета здравейте! Направо на въпроса - в неделя ще подпишем с мъжа ми и съответно ще си сменя фамилията. В момента съм в болничен до 16ти април, знаете ли дали ще ми бъде прекъснат или невалиден, ако подпишем на 28.03?

Пращам ви цялата ми подкрепа в борбата с този вирус, вярвам че ще отмине всичко и скоро ще живеем един по-нормален живот❤😘
Честито 🙂 Да сте много щастливи. Не, няма да ти прекъснат болничния. Като излезе брачното свидетелство, ще имаш 30 дни срок да си смениш ЛК. През това време се обади на личната, която подава инфо в здравна каса, за да ти се актуализира досието. Ако на личната не й се занимава в тези лудници, потърси сама телефон на районната здравна каса, за да подадеш информация. Така като си сменят, вече всипко ще е с новото ти име. Но преди да си подала новото име в ЗК и да си сменила ЛК не пускай болничен с новото име. Не са толкова бързи по промените.

# 132
Момичета, здравейте Simple Smile
Днес бях при моята АГ и ми каза, че кръвотока от лявата маточна артерия ми е намален, това се е видяло и на ФМ в 20-22 г.с. и всъщност от тогава промяна няма. Изписа ми инжекции Клексан 0,4  и от утре започвам да ги слагам. Нейните думи бяха, че се застраховаме, защото за момента дясната артерия е смогвала и плода си е точно по размер, но оттук насетне (трети триместър) няма да успее само едната артерия да снабдява бебчето с всичко необходимо. Нямам изследвания за тромбофилия (май за това се приема главно). Имам много доверие на АГ, но исках и вас да питам дали според вас е достатъчно само доплера като излседване, за да се предпишат инжекции?
Днес започнах да приемам и желязо (Солбифер) по 2 таблетки и като че ли ми се гади и се чувствам като смазана. Възможно ли е да е от него?

Успех на всички дами и техните близки в борбата с Ковид. Бързо оздравяване ви желая Simple Smile

Моника, аз съм с доказана тромбофилия и още от началото съм на инжекции с фраксипарин от 0,4 като започнах с доста влошен кръвоток и в двете артерии, който се по-добре чак след като повишихме дозата на фраксипарина и включихме аспирин, натаспин, глисодин и More Epa+. Следете редовно кръвотока за да се види ще се подобрили сега с клексана, защото това е важно, за да няма изоставане при бебчето.

# 133

Теди, няма нужда да си прекъсва нищо. Но следващият болничен задължително трябва да ти бъде с новата фамилията, независимо дали си сменила вече лк.
Ние подписах е на 12.12, болнипния ми беше някъде до 15-17.12, понеже не бях подала още документи за лк, оставих нещата така и после разбрах, че е имало проблем заради фамилията. Така, че независимо дали си пуснала нова лк кажи като ти пишат следващия болничен за април, как ти е новата фамилия.

Моника, аз съм също на Солбифер, не съм забелязала да ми става зле от него. По-скоро е от нещо друго.

# 134
Благодаря, момичета, бъдете здрави и вие! Вече съм значително по-добре и се надявам така да си и остане. Ще правя изследвания след карантината, както и такива отностно тромбофилията ми. В момента единствените ми притеснения са (не знам дали са нормални) болки в кръстта и гърба, чувствам се адски тежка, опитвам се да се движа повече колкото мога вкъщи, както и някакви болки около ребрата в страни (дано да са от залежаване).

Общи условия

Активация на акаунт